Cara Membuat ARTIKEL MENARIK Di bawah Catatan Blogger

Dalam setiap artikel JalanTikus, ada bahagian Artikel Menarik yang berisi artikel cadangan untuk pembaca. Nah, adakah anda ingin mempunyai artikel menarik di setiap catatan blog anda?

Bagi anda pembaca JalanTikus yang setia, pastinya anda sudah biasa dengan kehadiran Artikel Menarik di bawah setiap artikel yang muncul. Bahagian ini mengandungi pautan ke 5 artikel yang disyorkan untuk anda. Bagaimana, selama ini anda merasa dibantu oleh Artikel Menarik? Masalahnya ialah anda dapat melihat lebih banyak artikel menarik di JalanTikus.

Menyedari kelebihan bahagian ini, adakah anda pernah tergoda untuk memasukkannya ke blog anda? Sekiranya secara kebetulan anda mempunyai blog, mari masukkan artikel menarik di setiap catatan blog anda!

BACA JUGA
  • Cara Membuat Jadual Kandungan Automatik di Blogger
  • Cara Mendaftar dan Memasang Analitis Google di Blogger
  • Cara Mudah untuk Melumpuhkan Klik Kanan di Blogger (Blogspot)

Kelebihan Artikel Menarik dalam Catatan Blog

Sama seperti fungsi jadual kandungan di Blogger, kewujudan bahagian Artikel Menarik atau Post Berkaitan di blog ini berguna untuk membantu mengukuhkan pautan dalaman di blog anda . Dengan perkaitan antara satu catatan dengan catatan yang lain, peluang kedudukan laman blog anda terus meningkat dengan lebih besar lagi. Oleh itu, mari masukkan artikel menarik di setiap catatan blog anda! Bagaimana?

Cara Membuat Artikel Menarik di Setiap Postingan Blogger

Banyak jenis artikel menarik dalam blog. Ada yang menggunakan gambar, ada juga yang menggunakan elektrik gambar. Kali ini, sebagai tutorial kita akan membuat 5 senarai artikel seperti yang digunakan di JalanTikus. Adapun cara membuat Post Berkaitan di blog, iaitu:

  • Katakan anda telah log masuk ke Blogger dengan akaun Gmail anda. Langkah seterusnya adalah memasuki menu Template , kemudian pilih Edit HTML .
  • Dalam dialog HTML yang ada, sila cari kodnya ]]> / b: skin> . Untuk lebih banyak kemudahan, tekan ctrl + F dan cari kodnya.
  • Sekiranya anda telah menjumpai, salin dan tampal kod di bawah betul-betul di atas kod]]> lebih awal.

/* ==== Related Post Widget Start ==== */ .related-post{margin:15px 0 0;border-top:1px solid #f0f0f0;padding:15px 0 0} .related-post h4{font-size:14px;margin:0 0 .5em;text-transform:uppercase} .related-post-style-2{margin:0 0 0 0!important;padding:0 0 0 0!important;list-style:none} .related-post-style-2 li{margin:0 0 0 0;padding:0 0 0 0} .related-post-style-2 li{padding:5px 0!important;border-top:1px solid #eee;overflow:hidden} .related-post-style-2 li:first-child{border-top:none} .related-post-style-2 .related-post-item-thumbnail{width:60px;height:60px;max-width:none;max-height:none;background-color:transparent;border:none;padding:0;float:left;margin:2px 8px 0 0} .related-post-style-2 .related-post-item-title{font:normal normal 16px Fjalla One,Helvetica,Arial,sans-serif} www.masyadi.com .related-post-style-2 .related-post-item-summary{display:block;overflow:hidden} .related-post-style-2 .related-post-item-more{}

  • Setelah selesai, cari kodnya semula dengan cara yang sama. Kemudian salin dan tampal kod di bawah tepat di atas.

Catatan : Pada label Array , anda boleh mengganti "Gaya Hidup" dengan mana-mana label yang anda fikir mengandungi banyak catatan menarik. Dan jangan lupa ganti //bangrapy.blogspot.com/ dengan alamat blog anda.

  • Selesai. Simpan sahaja , dan sila lihat hasilnya.

Nah, betapa mudahnya memasukkan artikel menarik di setiap catatan blog ini? Sekarang anda akan mengesyorkan artikel yang menurut anda menarik bagi pembaca blog anda. Semakin lama mereka dapat mengunjungi blog anda dan tentunya kedudukan halaman anda akan meningkat kerana itu. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan