Cara Membelanjakan Kuota Telkomsel VideoMAX Tanpa HOOQ dan Anonytun

Bolehkah kuota VideoMAX melimpah dan keliru bagaimana membelanjakannya? Inilah salah satu cara untuk menghabiskan kuota VideoMAX tanpa HOOQ atau Anonytun khusus untuk pengguna Telkomsel anda.

Sebagai salah satu penyedia dengan pengguna terbanyak, Telkomsel menyediakan perkhidmatan pakej internet dengan pelbagai bonus. Salah satu yang paling popular adalah bonus kuota VideoMAX.

Malangnya, masih ramai yang keliru bagaimana membelanjakan kuota VideoMAX bonus yang tergolong banyak. Kali ini Jaka akan memberitahu anda bagaimana membelanjakan kuota Telkomsel VideoMAX tanpa HOOQ atau Anonytun.

BACA JUGA
  • Cara Mengubah Kuota Videomax kepada Kuota Kilat 24 Jam
  • Apa itu Telkomsel VideoMAX? Bolehkah Trik Internet Percuma Menggunakan Anonytun !?
  • 3 Cara Mendapatkan Kuota Telkomsel Percuma, Lebih Banyak Akses Internet!

Cara Membelanjakan Kuota Telkomsel VideoMAX Tanpa HOOQ dan Anonytun

Sebelum mengambil jalan untuk membelanjakannya, Jaka ingin mengulas sedikit mengenai sebenarnya apa sebenarnya kuota VideoMAX . Kuota bonus VideoMAX seperti namanya adalah kuota tambahan yang akan anda (pengguna Telkomsel) dapatkan ketika membeli pakej internet. Perbezaan dari kuota biasa atau kuota biasa adalah kuota VideoMAX hanya dapat digunakan untuk menonton video.

LIHAT ARTIKEL

Kuota VideoMAX dapat digunakan untuk menonton video dalam aplikasi tertentu, yaitu HOOQ, CATCHPLAY, Supers soccer TV dan beberapa aplikasi lain. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai kuota VideoMAX, anda boleh mendapatkan maklumat lengkap pada pautan yang disediakan di atas.

Cara Membelanjakan Kuota VideoMAX Menggunakan Aplikasi MAXstream

Dengan jumlah kuota yang cukup besar, tidak sedikit pengguna Telkomsel yang bingung bagaimana menghabiskan kuota VideoMAX mereka. Kaedah yang paling banyak digunakan adalah menggunakan dan membelanjakannya dengan aplikasi HOOQ atau aplikasi lain seperti Anonytun . Ada juga yang menukar kuota VideoMAX menjadi kuota kilat.

Kali ini, Jaka akan memberitahu anda satu kaedah alternatif untuk menghabiskan kuota VideoMAX dengan menggunakan aplikasi MAXstream. MAXstream adalah aplikasi terbaru yang dibuat oleh Telkomsel yang boleh anda gunakan untuk menghabiskan kuota VideoMAX yang banyak. Anda adalah pengguna Telkomsel, muat turun aplikasi melalui pautan di bawah.

Aplikasi Hiburan Telkomsel MUAT TURUN

Sebagai aplikasi yang dibuat untuk menampung keperluan penggunanya untuk menonton, MAXstream dapat dikatakan adalah jalan keluar untuk anda yang masih sering meninggalkan kuota VideoMAX kerana cara yang sangat sukar untuk membelanjakannya. Aplikasi ini menyediakan perkhidmatan khas untuk pengguna Telkomsel untuk menonton filem, siri TV dan program lain menggunakan kuota VideoMAX.

Sebelum menonton, anda boleh memeriksa denyut nadi dan jumlah kuota VideoMAX secara langsung pada aplikasi MAXStream ini. Anda boleh mula menghabiskan kuota VideoMAX dengan menonton rancangan terpilih yang terdapat dalam aplikasi ini. Di tab CHANNELS , anda akan diberi pilihan pelbagai saluran yang dapat anda tonton menggunakan kuota VideoMAX bermula dari saluran percuma, saluran asas, saluran premium, bahkan anda boleh menonton perlawanan Piala Dunia 2018 melalui MAXstream yang anda tahu!

Terus ke tab VIDEO ON-DEMAND , anda akan diberi pelbagai pilihan cadangan filem terkini, siri TV paling popular hingga pelbagai rancangan dari pelbagai genre seperti drama, komedi, aksi dan sebagainya. Oh ya, anda pasti tidak perlu mendaftar untuk menggunakan semua perkhidmatan MAXstream, hanya log masuk dengan nombor Telkomsel anda.

Itulah kaedah mudah untuk menghabiskan kuota Telkomsel VideoMAX tanpa menggunakan HOOQ dan Anonytun. Anda pengguna Telkomsel tidak perlu bingung dan takut bahawa kuota VideoMAX anda tidak akan digunakan hanya kerana anda tidak tahu membelanjakannya. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Quota atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan