7 Perintah Hack CMD yang Sering Digunakan oleh Peretas, Masukan Pemula!

Ingin mencuba belajar menggodam dengan mudah? Mudah, geng! Anda boleh mempelajari arahan CMD asas yang sering digunakan oleh penggodam. (Kemas kini 2020)

Seperti yang kita ketahui, Command Prompt adalah alat lalai terbaik yang diberikan oleh Windows. Prompt Perintah ini juga dipanggil CMD .

Dengan mempelajari helah tertentu dalam CMD, anda boleh melakukan apa sahaja melalui PC anda.

Sebelum ini, Jaka pernah memberikan artikel mengenai CMD, yang merupakan 100+ Perintah CMD (Command Prompt) yang Harus Anda Ketahui.

Sebilangannya, nampaknya biasa digunakan untuk menggodam . Sekiranya anda ingin tahu, Jaka akan memberitahu anda 7 arahan hack CMD paling asas yang sering digunakan oleh penggodam.

 • Nslookup
 • Penjejak
 • ARP
 • Ipconfig
 • Netstat
 • Laluan
 • 7 Perintah Hack CMD yang Sering Digunakan oleh Peretas

  Sekiranya anda bercita-cita untuk menjadi pengaturcara, atau bahkan penggodam, anda benar-benar harus belajar tentang perintah di CMD Windows, geng.

  Untuk memasukkan arahan CMD ini, anda boleh menggunakan kekunci pintasan papan kekunci, kekunci Windows + R , kemudian ketik CMD dan tekan Enter . Kemudian anda boleh memasukkan perintah mengikut kehendak anda.

  Sekiranya anda mencari cara untuk menggodam laman web dengan cmd, mungkin beberapa arahan asas berikut yang boleh anda gunakan, geng.

  Anda mesti ingin tahu, bukan? Sekiranya ada, rujuk artikel mengenai 7 arahan hack CMD paling asas di bawah!

  1. Ping

  Perintah CMD Hack Ping digunakan dengan menggunakan sambungan Internet untuk mengirim beberapa paket data ke laman web tertentu, dan paket ini akan mengembalikannya ke PC anda.

  Perintah ini juga akan menunjukkan jumlah masa yang diperlukan untuk mencapai alamat tertentu. Ringkasnya, ini membantu anda untuk melihat sama ada hos yang anda Pinging masih hidup atau tidak.

  Anda boleh menggunakan perintah Ping untuk mengesahkan sama ada PC dapat menyambung ke rangkaian TCP / IP atau tidak. Untuk menggunakannya, anda boleh memberikan arahan ping 8.8.8.8 untuk pergi ke Google.

  Anda boleh menukar 8.8.8.8 ini ke www.google.co.id atau laman web lain yang anda mahu Ping.

  2. Nslookup

  Nslookup adalah perintah Hack CMD dalam bentuk alat yang mengandungi baris perintah rangkaian. Ini akan membantu anda mendapatkan nama domain atau pemetaan alamat IP untuk rekod DNS tertentu.

  Contohnya, anda mempunyai URL laman web dan ingin mengetahui alamat IP, anda boleh menggunakan jenis perintah ini.

  Contohnya seperti ini, nslookup jakakeren.com . Nah, dengan cara ini anda dapat mengetahui dan dapat mencari alamat IP yang digunakan di URL laman web Jaka. Sekiranya anda mempunyai URL laman web, jakakeren.com diganti dengan URL anda.

  3. Penjejak

  Selain Tracert , anda juga boleh menyebutnya sebagai Trace Route . Seperti namanya, Anda dapat menggunakan perintah ini untuk menelusuri alamat IP yang telah dikemas dan telah diambil untuk sampai ke tujuan.

  Perintah ini akan mengira dan menunjukkan jumlah setiap lompatan yang diperlukan untuk sampai ke destinasi.

  Anda hanya perlu mengetik tracert (alamat IP) , atau anda boleh menggunakan tracert jakakeren.com . Pilihan kedua digunakan jika anda tidak mengetahui alamat IP di laman web ini.

  4. ARP

  Perintah hack CMD yang satu ini akan membantu anda mengubah cache ARP . Anda boleh menjalankan perintah ini di setiap PC.

  Ini dilakukan untuk melihat apakah PC mempunyai alamat MAC yang betul dan didaftarkan ke yang lain, untuk saling ping jika berfungsi pada subnet yang sama.

  Perintah ini juga dapat membantu anda untuk mengetahui sama ada terdapat seseorang yang prank dan nakal di LAN komputer anda. Untuk mencubanya, anda boleh menaip arp -a di Prompt Perintah.

  5. Ipconfig

  Perintah hack Ipconfig CMD adalah arahan yang sangat keren. Anda lihat, perintah yang satu ini dapat menunjukkan segala yang berguna.

  Seperti alamat IPv6, alamat IPv6 sementara, alamat IPv4, Subnet Mask, gateway Lalai, dan perkara lain yang ingin anda ketahui lebih lanjut.

  Untuk mencubanya, ketik ipconfig atau ipconfig / all di Command Prompt anda, geng.

  6. Netstat

  Perintah CMD hack Netstat cukup penting bagi anda untuk mengetahui siapa yang membuat sambungan dengan komputer anda tanpa kebenaran.

  Untuk itu, anda boleh menaip netstat -a . Dengan cara ini, anda dapat melihat semua sambungan aktif.

  Anda juga boleh menaip netstat -b untuk melihat nama program yang mengakses perkhidmatan rangkaian. Ia sangat lengkap.

  7. Laluan

  Perintah hack CMD paling asas terakhir dalam senarai ini adalah Route . Perintah Route mempunyai fungsi mengarahkan komputer ke rangkaian LAN atau WAN.

  Bukan hanya itu, selain itu, anda juga dapat mengetahui proses lalu lintas rangkaian, maklumat jalan hos, gerbang, dan jaringan tujuan.

  Oh ya, arahan Route sebenarnya mempunyai fungsi yang sama dengan arahan Netstat, tepatnya netstat -r , anda tahu.

  Nah, itu cara mudah untuk menggodam hanya dengan menggunakan arahan Command Prompt. Masih banyak arahan CMD yang boleh anda pelajari. Beri pendapat anda!

  Artikel Berkaitan