Bukan Web Dalam! 2 Laman web ini menawarkan buah pinggang yang kaya dengan penjualan

Adakah anda tidak mempunyai wang dan berhutang? Sekiranya ada, ternyata ada cara gila sebagai jalan penyelesaian. Caranya adalah dengan menjual buah pinggang anda di internet, kerana ginjal Anda akan bernilai hingga Rp 1,4 miliar!

Tidak dapat dinafikan, walaupun wang bukanlah segalanya tetapi sangat penting bagi kehidupan kita. Dengan wang kita dapat membeli banyak barang seperti rumah, alat dan lain-lain.

Adakah anda tidak mempunyai wang dan berhutang? Sekiranya ada, ternyata ada cara gila sebagai jalan penyelesaian. Caranya adalah dengan menjual buah pinggang anda di internet, kerana ginjal Anda akan bernilai hingga Rp 1,4 miliar !

BACA JUGA
  • Mana Yang Lebih Menakutkan, Web Dalam atau Web Permukaan?
  • Adakah benar WEB DEEP sangat luas? Rupa-rupanya ... (Bahagian 1)
  • Jangan Takut Masuk! 5 Fakta Web Dalam Ini Yang Keliru

Fakta Perdagangan Buah Pinggang di Dunia

Sumber gambar: Gambar: Kisah Mzansi

Sebelum anda menjual buah pinggang anda di internet, anda harus tahu bahawa hampir seluruh dunia melarang perdagangan buah pinggang. Menderma boleh, tetapi menjual akan membuat anda dipenjara. Tetapi yang menyedihkan, walaupun perdagangan buah pinggang telah dilarang, ia masih berlaku hingga kini.

Ini tidak dapat dipisahkan kerana harga buah pinggang sangat mahal. Ginjal termurah boleh didapati di Kenya dengan harga sekitar Rp 10 juta , sementara yang paling mahal adalah di Singapura dengan harga sekitar Rp 4 miliar . Untuk senarai lengkap, anda dapat melihat pautan berikut ...

Pautan: Senarai harga buah pinggang di seluruh dunia

2 Laman web ini menawarkan buah pinggang yang kaya dengan penjualan

Sumber gambar: Gambar: KidneyKidney

Dilarang, tetapi sebaliknya terdapat laman web yang secara terbuka menawarkan perkhidmatan perdagangan buah pinggang. Laman web pertama ialah KidneyKidney . Setelah berada di laman web ini, Anda akan segera menerima hukuman berikut "Di tengah-tengah krisis keuangan? Anda berpeluang, kerana ginjalnya sekitar Rp 1 miliar dan sudah pasti cukup untuk melunasi hutang." .

Berdasarkan analisis menggunakan Whois , pemilik laman KidneyKidney tidak jelas. Dia menyembunyikan datanya dengan WhoisProxy. Tetapi nampaknya laman web ini baru dikemas kini pada 6 Jun 2017 , yang bermaksud laman web ini masih aktif beroperasi.

Pautan: Laman web KidneyKidney

Laman web kedua yang menawarkan perdagangan buah pinggang adalah SellKidney . Laman web tersebut mengatakan "Seluruh dunia melarang perdagangan buah pinggang, kecuali Iran." . Dari kalimat ini, dapat disimpulkan bahawa laman web ini hanya beroperasi untuk negara Iran .

Berdasarkan analisis Whois , data pemilik laman web ini sama sekali tidak tersembunyi. Namun, didapati bahawa pemiliknya tidak tinggal di negara Iran, melainkan Nigeria . Berdasarkan maklumat Whois juga, didapati bahawa laman web baru ini telah dikemas kini pada 3 Julai 2017 .

Pautan: laman SellKidney

Kesan Hidup dengan Satu Buah Pinggang sahaja

Sumber gambar: Gambar: Meme Lord Gaben

Manusia diciptakan dengan dua buah ginjal, tentu ada sebabnya. Adakah untuk dijual? Sudah tentu tidak! Memang benar bahawa seseorang boleh hidup dengan satu buah ginjal, tetapi hidup dengan satu buah pinggang sangat sukar. Hanya dengan wang tidak banyak, tetapi mesti menderita seumur hidup.

Hidup dengan satu buah ginjal, bermakna buah pinggang harus bekerja ekstra dan semaksimum mungkin. Anda mesti betul-betul menjalani gaya hidup sihat dan tidak terlalu letih. Apa yang berlaku jika anda tidak hidup seperti itu, kemungkinan besar akan terjejas oleh kegagalan buah pinggang .

Harga ginjal memang sangat menggoda, tetapi Jaka menyarankan agar tidak menjual buah pinggang anda. Lihat sendiri risikonya, seumur hidup. Ingin mendapat keuntungan bahawa anda lebih keras kepala. Tetap bersyukur untuk hidup anda, dan jaga gaya hidup sihat!

Oh ya, pastikan anda membaca artikel yang berkaitan dengan Internet atau tulisan menarik lain dari 1S.

Sepanduk: Amerika Baru

Artikel Berkaitan