Tonton Filem Kereta (2006), Ketika Kereta Boleh Hidup Seperti Manusia

Ingin tahu bagaimana jika kereta boleh berkelakuan seperti manusia? Ayuh, tonton filem Cars (2006) dengan sari kata bahasa Indonesia di sini!

Siapa di sini yang sangat gemar menonton filem animasi? Salah satu pengeluar filem animasi terbaik di dunia ialah Disney Pixar.

Dari sekian banyak filem Disney Pixar, filem Cars (2006) adalah yang paling unik kerana ia menceritakan bagaimana jika kereta itu dapat hidup seperti manusia.

Sekiranya anda belum menonton ini atau berhasrat untuk menonton filem ini lagi, anda mesti membaca artikel berikut. Siapa tahu, anda akan menemui sesuatu yang baru dalam filem Cars.

 • Kereta Filem Fakta Menarik (2006)
 • Saksikan filem Subtitle Filem (2006)
 • Kereta Sinopsis Filem (2006)

  Lightning McQueen adalah (atau a) kereta lumba terkenal yang sering memenangi kejuaraan. Ketenarannya menjadikan McQueen menjadi sombong dan sombong.

  Semasa dalam perjalanan ke California untuk bersaing dalam Piala Piston menentang The King dan Chick Hicks , Lightning McQueen jatuh ketika tidur dari trelernya dan tersesat.

  Ketika dia jatuh, Lightning McQueen secara tidak sengaja memusnahkan banyak harta benda di sebuah bandar kecil bernama Radiator Springs dan terdampar di sana.

  Kilat mesti bertanggungjawab untuk memperbaiki harta benda yang dirosakkannya di bandar. Dia juga berkenalan dengan penduduk kota.

  Perkenalan ini secara beransur-ansur berjaya mengubah hati Lightning McQueen yang sombong agar lebih menghormati orang lain.

  Sebaliknya, adakah pertandingan Piston Cup akan dimulakan tidak lama lagi? Bolehkah Lightning McQueen kembali ke arena dan memenangi gelaran?

  Kereta Filem Fakta Menarik (2006)

  Sekiranya anda tidak berminat untuk menonton atau memuat turun filem Kereta, mungkin beberapa fakta menarik dari filem ini akan membuat anda berubah fikiran.

  • Cars adalah filem Pixar terakhir yang dirilis dalam format VHS dan yang pertama dikeluarkan dalam format Blu-Ray.

  • Filem ini adalah filem terakhir dan paling berjaya bagi pelakon George Carlin (Fillmore) & Paul Newman (Doc Hudson) sebelum mati.

  • Proses rendering filem memerlukan 17 jam setiap bingkai. Walaupun komputer ini 4 kali lebih pantas daripada komputer untuk The Incredibles (2004) dan 1000 kali lebih pantas daripada Toy Story (1995) .

  • Tidak seperti kartun lain yang menggunakan lampu kereta sebagai mata watak, Pixar menggunakan cermin depan kerana dapat membuat watak yang lebih ekspresif.

  Saksikan filem Subtitle Filem (2006)

  TajukKereta
  Menayangkan 9 Jun 2006
  Jangka masa 1 jam 57 minit
  Pengarah John Lasseter, Joe Ranft
  Pelakon Owen Wilson, Bonnie Hunt, Paul Newman
  Genre Animasi, Komedi, Keluarga
  Penarafan 75% (RottenTomatoes.com)


  7.1 / 10 (IMDb.com)

  Setelah membaca sinopsis dan fakta menarik di atas, Jaka pasti anda pasti ingin tahu mengenai kesinambungan kisah Lightning MacQueen.

  Anda tidak perlu risau kerana Jaka telah menyediakan pautan di bawah untuk anda yang ingin menonton atau memuat turun filem Kereta.

  >>> Tonton Kereta Filem (2006) Sub Indo Full Movie <<<

  Diselingi dengan humor dan kisah menarik, filem animasi Disney Pixar masih mengandungi mesej moral yang sangat baik di dalamnya.

  Demikianlah artikel Jaka mengenai filem Cars. Jumpa anda dalam artikel menarik seterusnya Jaka, geng!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Prameswara Padmanaba

  Artikel Berkaitan