Membuat Anda Ketegangan Seperti Iblis, 7 Komik WebINE LINE Adalah Yang Paling Menakutkan dan Ngagetin

Kali ini Jaka telah menyusun 7 komik Line Webtoon yang paling menakutkan dan tegang. Ingin tahu? Lihat lebih banyak lagi!

Pasti anda semua tahu, betul Line Webtoon ? Ya, Line Webtoon adalah aplikasi komik percuma yang disediakan oleh Line . Terdapat pelbagai jenis komik, mulai dari buatan Korea hingga komik buatan anak bangsa .

Di antara komik, ada sebilangan yang membawa genre seram. Kisahnya sungguh menakutkan dan tegang . Kali ini, Jaka telah menyusun 7 komik Line Webtoon yang paling menakutkan dan tegang . Ingin tahu? Lihat lebih banyak lagi!

BACA JUGA
  • 15 Komik Lucu Ini Dibuat Hanya Dengan MICROSOFT PAINT
  • 8 Aplikasi Membaca Komik Android Terbaik 2017 Untuk Pencinta Manga
  • Cara Menjadi Kaya Dari Membuat Komik dan Pelekat LINE

7 Komik LINE Webtoon Paling Seram dan Mendebarkan

1. Menggigil

Shiver adalah komik sketsa, di mana setiap episod mempunyai cerita yang berbeza. Bermula dari kisah seram hingga ke thriller dalam siri komik.

Apa yang menarik, Shiver tidak hanya menawarkan komik biasa, tetapi juga di dalamnya terdapat animasi , dan suara latar, menjadikan ceritanya terasa lebih nyata. Terdiri daripada 38 episod dan dibuat oleh sebilangan artis komik yang boleh dipercayai, komik ini berjaya membuat pembaca gemetar ketakutan.

2. Hari Mati

Mencari komik dengan tema serangan zombie, seperti Resident Evil ? Dead Days adalah jawapannya. Anda akan dilayan suasana Korea yang mengalami bencana wabak zombie.

Cerita di dalamnya juga tidak monoton dan anti arus perdana . Tidak seperti biasa, kisah wabak zombie ini akan berkaitan dengan muzik . Ingin tahu? Anda mesti cuba membacanya.

3. Langit Jauh

Sekiranya kebanyakan komik yang menakutkan bergantung pada kisah hantu atau pembunuhan, Distant Sky cuba memaparkan kisah yang lebih 'segar' dengan bumi yang dilanda bencana radiasi nuklear .

Dipersembahkan dalam gaya komik klasik dengan lakaran pensil hitam-putih , menjadikan Distant Sky semakin gelap. Anda akan disajikan dengan perjalanan dua pasangan mencari setitik harapan ketika bumi berada di tepi kehancuran .

4. Jumaat: Kisah Terlarang

Jumaat: Kisah Terlarang cuba meneroka secara mendalam sisi gelap kehidupan. Cerita ini selalu mencengkam dan gelap dengan grafik warna yang semuanya bertema gelap.

Anda akan terbawa-bawa dan diminta untuk berfikir dalam setiap kisah. Anda akan melalui setiap kisah yang berbeza dalam setiap episod. Yang paling menarik adalah kelainan pada akhir setiap cerita.

5. Merayap

Ino Septian adalah orang yang mahir di sebalik kelahiran komik Creep . Komik yang dibuat oleh anak-anak bangsa ini mempunyai reka bentuk yang tersendiri. Seperti judulnya, setiap episod mempunyai kisah menakutkan yang berbeza.

Komik ini juga mempunyai sentuhan akhir dengan pelaksanaan yang sangat baik . Anda akan merasa seperti menunggang roller coaster kerana ketegangan mempunyai intensiti yang berbeza-beza.

6. Pawagam Kegelapan

Apa yang menjadikan komik ini begitu 'sah' adalah reka bentuk dan latar gaya komik tahun 80 - an dengan warna yang berbeza, tanpa warna putih biasa.

Cerita di dalamnya mempunyai jangka masa yang cukup pendek . Tetapi semuanya mempunyai makna yang mendalam , bahkan anda boleh membaca hingga beberapa kali, sehingga anda dapat mengetahui makna ceritanya.

7. Minggu yang suram

Minggu yang suram , dengan mengambil tajuk lagu misteri dengan tajuk yang sama, komik ini benar-benar terasa menakutkan dan tegang. Komik ini membawa reka bentuk yang cukup moden dan senang dilihat.

Gloomy Sunday juga merupakan komik dalam bentuk cerita sketsa , di mana setiap episod mempunyai cerita yang berbeza. Anda boleh menemui kisah seram, keseronokan, penjenayah, malah cerita pelik. Diterbitkan setiap minggu , komik ini pastinya sesuai untuk menemani waktu hujung minggu anda.

Itulah 7 komik Line Webtoon yang paling menakutkan dan tegang . Jadi yang mana yang paling anda mahu baca? Tuliskan di ruangan komen di bawah!

Artikel Berkaitan