7 dari Sambungan VPN VPN Chrome 2020 Terbaik, Internet Lebih Percuma!

Pada komputer riba menggunakan Google Chrome dan ingin menggunakan peluasan VPN? Lihat cadangan jalan sambungan Chrome VPN versi terbaik di JalanTikus!

Perlukan VPN tetapi tidak mahu memasang perisian kerana memori komputer riba penuh dengan koleksi anime dan drama Korea?

Tenang, Jaka ada jalan penyelesaian untuk anda. Daripada perlu bersusah payah memasang perisian, anda harus memasang pelanjutan VPN di penyemak imbas anda.

Kali ini, Jaka akan memberi anda beberapa cadangan untuk pelanjutan VPN Chrome 2020 terbaik yang dapat menjadikan internet lebih pantas!

 • Cadangan Pelanjutan VPN Chrome Terbaik
  • VPN Percuma ZenMate
  • Perisai Hotspot
  • ExpressVPN
  • Sambungan VPN Chrome Terbaik yang lain. . .
 • Mengapa Menggunakan Sambungan VPN Chrome?

  Sumber gambar: Behance

  Tujuan utama memiliki peluasan VPN di Chrome adalah untuk memastikan anda tidak dikenali dan dilindungi daripada penjenayah digital.

  Tidak ada Mod Inkognito? Sesungguhnya, mod ini dapat membuat anda kelihatan tidak dikenali, hanya maklumat yang anda masukkan / lepaskan masih dapat dikesan oleh orang luar.

  Sambungan VPN juga lebih ringan dan tidak menggunakan terlalu banyak sumber sistem . "Bonus" yang anda dapat termasuk penyekat iklan.

  Sebilangan besar sambungan VPN yang disenaraikan di sini hanya berfungsi sebagai proksi atau hanya mempengaruhi lalu lintas yang melalui Chrome .

  Sambungan ini hanya berfungsi apabila anda menggunakan Chrome, jadi rangkaian anda tidak selamat sepenuhnya. Tahap penyulitan biasanya terhad untuk menggunakan protokol SOCKS dan HTTP / HTTPS.

  Cadangan Pelanjutan VPN Chrome Terbaik

  Sekarang anda tahu mengapa anda memerlukan pelanjutan VPN untuk Chrome anda. Jadi, apakah pelanjutan VPN Chrome yang akan disyorkan oleh Jaka untuk anda?

  1. ZenMate Percuma VPN

  Sumber foto: Kedai Web Chrome

  Sambungan VPN pertama yang Jaka akan sarankan untuk anda adalah ZenMate Free VPN kerana kelajuannya cukup memuaskan dan stabil.

  Sebagai pelanjutan VPN untuk Chrome, banyak yang menganggap bahawa ZenMate adalah salah satu yang terbaik kerana pelbagai ciri yang dimilikinya.

  Salah satu ciri unik yang dimiliki oleh VPN Chrome percuma ini ialah SmartPrice. Apabila anda membeli-belah dalam talian, anda akan mendapat perbandingan harga produk lain yang berkaitan.

  Anda hanya boleh menggunakan semua ciri premiumnya secara percuma selama satu minggu. Walaupun begitu, versi percuma sudah cukup untuk anda gunakan.

  2. Perisai Hotspot

  Sumber foto: Kedai Web Chrome

  VPN legendaris, Hotspot Shield , juga mempunyai versi sambungan Chrome. Walau bagaimanapun, pelanjutan ini adalah salah satu yang paling selamat digunakan.

  Sama seperti sebelumnya, pelanjutan VPN ini juga mempunyai dua versi, iaitu percuma dan berbayar. Sudah tentu anda boleh memilih versi berbayar untuk mendapatkan semua ciri.

  Sekiranya anda cukup sabar dengan kelajuan perlahan dan iklan yang menjengkelkan, pilih versi percuma.

  Terdapat lima negara pelayan yang boleh anda pilih, iaitu Amerika Syarikat, Perancis, Kanada, Chile dan Sweden. Tetapannya yang mudah sesuai untuk anda yang tidak biasa dengan VPN.

  3. ExpressVPN

  Sumber foto: Kedai Web Chrome

  Dalam hampir setiap artikel Jaka yang berkaitan dengan VPN, ExpressVPN hampir selalu ada. Bukan kerana menjadi penaja JalanTikus, tetapi kerana aplikasi VPN ini dianggap sebagai yang terbaik.

  Terdapat beberapa tetapan yang boleh anda gunakan, seperti penipuan lokasi atau sekatan WebRTC.

  Anda boleh menggunakan pelanjutan ini untuk menyahsekat untuk alasan geolokasi. Anda nampaknya berasal dari negara lain, tetapi tetap tidak dikenali.

  Kelajuan pelayan juga agak baik walaupun kadang-kadang memerlukan sedikit masa untuk berhubung.

  Sambungan VPN Chrome Terbaik yang lain. . .

  4. TunnelBear VPN

  Sumber foto: Kedai Web Chrome

  Setelah anda memasang sambungan VPN TunnelBear , anda akan segera diarahkan ke halaman pendaftaran supaya anda dapat mempermudah proses pendaftaran.

  Kelajuan pelayan berbeza-beza bergantung pada lokasi yang kita pilih. Terdapat sekurang-kurangnya 16 negara untuk dipilih.

  Masalah terbesar yang ada pada pelanjutan ini ialah had lebar jalur untuk pengguna versi percuma, hanya 500MB sebulan.

  Jumlah ini hanya untuk sesetengah orang, lebih-lebih lagi jika anda suka streaming Netflix melalui Chrome.

  5. NordVPN

  Sumber foto: Kedai Web Chrome

  NordVPN terkenal dengan kemampuannya untuk berbilang platform. Menjadi pelanjutan Chrome hanyalah salah satu daripadanya.

  Antaramuka ringkas dan mudah difahami. Setelah anda log masuk dengan akaun NordVPN anda, anda akan segera dihubungkan ke pelayan yang terbaik.

  VPN percuma untuk Chrome ini juga ringan sehingga tidak akan menjadikan komputer anda lambat. Untuk keselamatan, anda boleh mematikan WebRTC secara kekal.

  Ada juga fitur yang disebut CyberSec yang berfungsi untuk menyekat iklan dan malware. Terdapat percubaan percuma selama 30 hari untuk anda mencuba!

  6. DotVPN

  Sumber foto: Kedai Web Chrome

  Selanjutnya, terdapat DotVPN yang juga sering mendapat ulasan positif dari pengguna. Sambungan ini menawarkan lebar jalur yang tidak terhad.

  Di samping itu, anda juga akan mendapat perlindungan firewall awan dan enkripsi 4096-bit. Jadi, pelanjutan ini sesuai apabila anda disambungkan ke rangkaian internet awam.

  Di samping itu, terdapat puluhan lokasi pelayan yang boleh anda gunakan, dari Kanada, Jepun, Sweden, Amerika Syarikat, hingga Inggeris.

  7. CyberGhost VPN

  Sumber foto: Kedai Web Chrome

  Sambungan VPN terakhir yang akan disyorkan oleh Jaka untuk anda ialah CyberGostVPN . Sambungan ini dapat menyekat iklan, penjejakan oleh pihak jahat, untuk melindungi anda dari memasuki laman web berbahaya.

  Identiti anda akan menjadi tidak dikenali semasa melayari internet. Anda juga dapat membuka blokir lokasi geografis jika ingin menikmati siri filem yang tidak dapat ditonton di Indonesia.

  Penggunaan lalu lintas akan dienkripsi menggunakan AES 256-bit. Jadi, anda tidak perlu takut digodam atau data privasi anda akan dicuri.

  Itulah beberapa cadangan mengenai pelanjutan VPN Chrome 2020 terbaik yang boleh anda gunakan untuk mengamankan data privasi anda.

  Lebih-lebih lagi, Chrome menguasai pasaran penyemak imbas dengan menguasai sekitar 60%, meninggalkan pesaingnya dengan jarak yang cukup jauh.

  Seterusnya, penyemak imbas mana yang ingin anda cadangkan untuk peluasan VPN? Tulis di ruangan komen, ya!

  Baca juga artikel mengenai VPN atau artikel menarik lain dari Fanandi Prima Ratriansyah .

  Artikel Berkaitan