5 Cara Membuat Panggilan Palsu dari Telefon bimbit Anda

Tidak mahu nombor telefon tersebar? 5 aplikasi berikut dapat membantu anda membuat nombor palsu dan membuat panggilan palsu di Android.

Bagi anda yang gemar melakukan transaksi dalam talian, sama ada membeli atau menjual barang. Dalam prosesnya kadang-kadang kita harus memasukkan nombor telefon, walaupun kita benar-benar tidak mahu sekiranya nombor telefon kita disebarkan dan diketahui oleh banyak orang.

Contohnya, anda menjual barang di laman jual beli dalam talian . Tetapi, anda tidak mahu memasukkan nombor sebenar anda. Sudah tentu bukan kerana jenayah, ya, anda boleh menggunakan aplikasi panggilan palsu Android berikut. Melaporkan dari Wonderhowto, berikut adalah cara membuat nombor telefon palsu. Anda boleh menggunakan nombor pakai ini untuk perkara positif, seperti menjaga privasi anda .

BACA JUGA
  • Inilah Cara Membuat Prank Call di Android
  • Cara Membuat SMS Palsu dan Panggilan Masuk di Android
  • Cara Membuat Catatan Semasa Membuat Panggilan Telefon di Android

Cara Membuat Panggilan Palsu dari Telefon bimbit Anda

1. Tergesa-gesa

Cara pertama untuk membuat nombor palsu adalah bergantung pada aplikasi yang disebut Hush . Dengan Hushed, anda boleh membuat panggilan palsu di Android dan dapat berkomunikasi dengan selamat. Sebenarnya, bukan hanya nombor tempatan. Hush juga menyediakan nombor asing (lebih dari 40 negara) dan bukan sahaja dapat menguruskan satu nombor tetapi juga beberapa nombor sekaligus.

Anda boleh memuat turun pengguna telefon pintar Hushed untuk Android dan iOS. Malangnya, Hushed hanya menawarkan 3 hari untuk percubaan percuma. Tidak buruk untuk percubaan. Sekiranya aplikasi ini benar-benar membantu, anda boleh melanggan dengan harga yang agak murah bermula dari US $ 5,99 atau sekitar Rp78,000 sebulan untuk penggunaan tanpa had dan anda mempunyai nombor telefon antarabangsa.

2. TeksMe Up

Cara membuat nombor telefon palsu seterusnya menggunakan aplikasi TextMe Up . Dengan TextMe Up, ia membolehkan pengguna telefon pintar Android dan iOS mempunyai nombor di luar negara dan anda boleh membuat panggilan telefon ke lebih dari 200 negara.

Untuk membuat panggilan telefon kepada orang lain, anda boleh melanggan atau secara percuma dengan mendapatkan kredit melalui menonton video atau menyelesaikan tawaran. Bayaran langganan bermula dari AS $ 2.99 atau sekitar Rp39,000 sebulan. Oh ya, nombor pertama adalah percuma tetapi pemilihan nombor seterusnya akan dibayar.

3. Pembakar

Cara membuat panggilan palsu di Android berikutnya menggunakan aplikasi bernama Burner . Dengan Burner, anda boleh membuat panggilan palsu di Android dan SMS dari nombor peribadi baru anda. Tidak seperti Hushed, nombor Burner akan menggunakan kos biasa mengikut pengendali anda.

Bahagian terbaik mengenai aplikasi Android Burner panggilan palsu ini ialah anda boleh menukar nombor sesuka hati. Anda boleh mencuba Burner dengan percubaan percuma 7 hari. Selepas itu anda boleh memutuskan untuk membeli pakej kredit bermula dari US $ 1,99 atau Rp26,000 .

4. Tepi jalan

Cara membuat panggilan palsu di Android berikutnya adalah aplikasi yang disebut Sideline . Dengan Sideline, anda boleh membuat panggilan palsu di Android dan terdapat 2 nombor percuma untuk telefon pintar anda. Seperti Burner, Sideline juga menggunakan rangkaian operator anda.

Anda juga boleh membuat pesanan suara terpisah dari nombor asal. Bahagian terbaik mengenai aplikasi panggilan palsu Sideline Android palsu ini adalah benar-benar percuma, walaupun terdapat iklan. Tetapi, anda dapat menyingkirkan iklan dengan melanggan US $ 2,99 atau Rp 39,000 per bulan.

5. Garisan2

Cara membuat panggilan palsu di Android seterusnya menggunakan aplikasi Line2 . Line2 menawarkan pakej peribadi dan perniagaan, dengan harga yang berpatutan. Terdapat juga fitur untuk meneruskan panggilan, panggilan kumpulan, mengirim pesan, dan pemberitahuan mel suara ke email.

Bahagian terbaik dari Line2 adalah bahawa ia tidak hanya dapat digunakan untuk telefon pintar Android atau iOS, tetapi termasuk Mac , Windows , Amazon Fire , iPad dan Apple Watch . Line2 menawarkan percubaan 7 hari percuma dan selepas itu anda boleh melanggan.

Bonus! Cara Membuat Panggilan Samsung Palsu

Bagi anda pengguna telefon pintar Samsung , anda juga boleh membuat panggilan Samsung palsu. Cara membuka tetapan, kemudian tetapan panggilan palsu, dan mengaktifkan butang cepat panggilan palsu tetapkan pemasa panggilan palsu, kemudian tulis nama atau nombor (pemanggil). Sekarang, untuk mengaktifkannya, tekan sambil menekan kekunci Navi ke bawah. Setelah aktif, tunggu sehingga pemasa bermula dan anda akan menerima panggilan dari nama / nombor yang anda buat.

Itulah cara untuk membuat nombor palsu , untuk komunikasi yang selamat, pintar, dan demi melindungi privasi anda. Setiap aplikasi ini mempunyai kelebihan dan kekurangan masing-masing, tetapi ia dicatatkan yang aman dan TextMe Up adalah lebih maksima digunakan di Indonesia. Ya, bukannya perlu bersusah payah membeli kad starter baru. Apa pendapat kamu?

Artikel Berkaitan