7 Permainan RPG Android yang Boleh Dimainkan pada RAM 1GB, God Graphics!

Permainan RPG berkualiti tidak semestinya berat, geng! Di sini Jaka ingin berkongsi 7 permainan RPG Android yang boleh dimainkan pada RAM 1GB.

Siapa, geng, ada di sini, yang pada waktu sekolah, yang hobinya bermain Final Fantasy , salah satu siri RPG terbaik sepanjang masa?

Jaka juga masih sering bermain permainan RPG dan permainan ini juga merupakan guru Bahasa Inggeris tidak rasmi, Jaka, kerana Jaka telah belajar banyak perkara dari sana.

Sedap, geng, dengan kualiti telefon Android masa kini yang sudah layak, begitu banyak permainan RPG yang tersedia di Android yang dapat dinikmati Jaka pada bila-bila masa.

 • Pencetus Chrono
 • Soulcraft 2
 • Inotia 4
 • Reaper
 • Eternium
 • Warisan Battleheart
 • 7 Permainan Android RPG yang Boleh Dimainkan pada RAM 1GB

  Masalahnya, geng, bukan beberapa permainan RPG di Android yang memerlukan sumber daya yang cukup tinggi untuk dimainkan.

  Tetapi jika anda tidak keberatan mengorbankan grafik yang indah, banyak dari mereka, geng, permainan RPG di Android dengan cerita dan permainan teratas yang juga ringan untuk dimainkan.

  Pada kesempatan ini, Jaka ingin berkongsi 7 permainan Android RPG yang boleh dimainkan pada RAM 1GB! Anda tidak memerlukan telefon bimbit yang mahal untuk bersenang-senang.

  1. Zenonia 5

  Siri Zenonia sudah mempunyai reputasi sebagai salah satu permainan RPG aksi terbaik di Android, geng, dan Zenonia 5 juga sesuai dengan reputasi itu.

  Dalam Zenonia 5, anda bermain sebagai salah satu daripada 4 watak yang masing-masing mempunyai cara bermain mereka sendiri, jadi anda tidak akan cepat bosan.

  Walaupun ringan, Zenonia 5 masih dilengkapi dengan grafik yang indah dan pencarian yang banyak, geng, tetapi malangnya memerlukan sambungan internet.

  PerincianZenonia 5
  Pemaju Gamevil
  OS minimum Android 2.2 dan lebih tinggi
  Saiz 46MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Genre RPG
  Penarafan 4.3 / 5
  Harga Percuma
  DOWNLOAD Permainan

  2. Pencetus Chrono

  Bagi anda yang tidak biasa dengan nama ini, Chrono Trigger adalah permainan RPG buatan Square Enix yang sering disebut sebagai salah satu permainan terbaik sepanjang masa.

  Permainan ini pertama kali dilancarkan pada tahun 1995 dan walaupun sudah sangat tua, Chrono Trigger patut dimainkan, geng!

  Chrono Trigger juga mempunyai ciri yang sangat unik di mana anda dapat melalui masa dari zaman dinosaur hingga zaman robot.

  Reka bentuk watak untuk permainan ini juga dilakukan oleh tablet Akira Toriyama , yang tentunya sudah kita ketahui melalui karyanya, Dragon Ball .

  PerincianPencetus Chrono
  Pemaju Square Enix
  OS minimum Android 2.2 dan lebih tinggi
  Saiz 538MB
  Muat turunnya 100,000 ke atas
  Genre RPG
  Penarafan 4.3 / 5
  Harga Rp.149.000
  DOWNLOAD Permainan

  3. Soulcraft 2

  Di Android, ada banyak permainan geng, aksi RPG yang membawa permainan seperti Diablo , tetapi tidak banyak yang dapat menandingi Soulcraft 2 .

  Di sini, anda akan bertindak sebagai salah satu daripada tujuh malaikat yang ada dalam perang antara syurga dan neraka.

  Walaupun permainan ini cukup ringan, permainan ini tidak kurang cantik dengan RPG lain, menjadikan permainan ini harus diperhitungkan.

  PerincianSoulcraft 2
  Pemaju MobileBits GmbH
  OS minimum Android 2.3 dan lebih tinggi
  Saiz 48MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Genre RPG
  Penarafan 4.2 / 5
  Harga Percuma
  DOWNLOAD Permainan

  4. Inotia 4

  Sebilangan besar permainan RPG Asia biasanya berasal dari Jepun, geng, tetapi Inotia 4 sedikit berbeza kerana berasal dari Korea Selatan .

  Permainan ini mempunyai bahasa Inggeris yang agak pelik, geng, jadi jangan bingung jika anda menjumpai ayat yang membuat anda goyah.

  Tetapi untungnya Inotia 4 mempunyai permainan yang sangat menarik di mana anda tidak perlu bermain sendiri, geng.

  Di sini anda dapat mencari tentera upahan yang boleh anda jalani bersama-sama sehingga anda tidak perlu kesepian, geng!

  PerincianInotia 4
  Pemaju Com2uS
  OS minimum Android 2.2 dan lebih tinggi
  Saiz 61MB
  Muat turunnya 5,000,000 ke atas
  Genre RPG
  Penarafan 4.5 / 5
  Harga Percuma
  Com2uS DOWNLOAD RPG Games

  5. Penuai

  Tidak seperti permainan lain dalam senarai ini, RPG aksi satu ini membawa permainan bergulir sampingan seperti Mario dari zaman sebelumnya, geng.

  Oleh itu, geng, permainan ini juga mempunyai kawalan yang jauh lebih mudah kerana pergerakan wataknya terbatas ke kiri dan kanan.

  Sistem yang ada di Reaper juga cukup mudah dengan pencarian singkat juga yang sememangnya terasa sangat sesuai untuk RPG mudah alih.

  Tapi jangan salah, geng, kerana Reaper juga berisi visual yang indah dengan gaya animasi yang unik, menjadikan permainan ringan ini mudah dilihat.

  PerincianReaper
  Pemaju HEXAGE
  OS minimum Android 4.0 ke atas
  Saiz 21MB
  Muat turunnya 5,000,000 ke atas
  Genre RPG
  Penarafan 4.5 / 5
  Harga Percuma
  Permainan Arcade Hexage DOWNLOAD

  6. Eternium

  Nah, Eternium adalah permainan RPG aksi lain yang membawa permainan yang diilhamkan oleh Diablo dari Blizzard , kumpulan itu.

  Dalam permainan ini, anda akan diberi pilihan untuk bermain sebagai pahlawan, pemburu hadiah, atau ahli sihir.

  Dari pengalaman Jaka, penyihir adalah geng yang paling menarik, kerana anda dikehendaki melukis tanda-tanda tertentu di skrin telefon bimbit anda untuk menggunakan kemahiran anda.

  Mungkin anda akan agak ketinggalan bermain permainan ini di telefon bimbit kentang anda. Oleh itu, anda harus mengorbankan grafik anda, geng.

  PerincianEternium
  Pemaju Membuat Keseronokan, Inc.
  OS minimum Android 4.0 ke atas
  Saiz 101MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Genre RPG
  Penarafan 4.8 / 5
  Harga Percuma
  DOWNLOAD Permainan

  7. Warisan Battleheart

  Tidak seperti permainan di atas, Battleheart Legacy adalah permainan RPG aksi yang membawa gaya animasi yang realistik.

  Permainan ini juga unik kerana anda diberi kebebasan untuk menentukan pengkhususan watak anda sendiri dan tidak terpaku pada sistem kelas yang cenderung kaku.

  Sekiranya anda ingin menjadi pejuang jarak dekat dengan beberapa kebolehan sihir, permainan ini sangat sesuai untuk anda.

  Selain itu, walaupun tidak mempunyai jalan cerita khas, Battleheart dipenuhi dengan dialog dan humor yang unik yang membantu anda untuk tidak cepat bosan dengan permainan ini.

  PerincianWarisan Battleheart
  Pemaju Mika Mobile
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 497MB
  Muat turunnya 50,000 ke atas
  Genre RPG
  Penarafan 4.7 / 5
  Harga Rp.67.000
  DOWNLOAD Permainan

  Iaitu, geng, 7 permainan Android RPG yang boleh dimainkan pada RAM 1GB. Tentunya permainan di atas tidak akan sesenang permainan yang memerlukan spesifikasi yang tinggi.

  Tetapi kerana anda tidak dapat menilai orang berdasarkan penampilan, permainan di atas juga seperti itu, geng.

  Walaupun mereka mungkin tidak secantik permainan RPG lain, mereka mempunyai permainan dan cerita yang dijamin menjadikan pengalaman anda berharga, geng!

  Adakah anda pernah mencuba permainan di atas? Atau mungkin anda mempunyai cadangan lain untuk permainan RPG ringan? Kongsi di ruangan komen, geng!

  Baca juga artikel mengenai permainan atau artikel menarik lain dari Fikri Harish

  Artikel Berkaitan