5 Trik Menilai Komputer sebagai Rakan Paling Sedih yang Dapat Anda Tiru

Bagi anda yang sering dibuli oleh rakan, sudah tiba masanya anda membalas kejahilan mereka. Dijamin, rakan anda yang tidak akan keliru setelah anda menipu dengan beberapa muslihat di bawah. Tetapi, jangan keterlaluan!

Hello pembaca setia Jalantikus, kali ini saya akan mengatasi kebosanan anda dengan memberitahu anda cara mengerjakan komputer riba rakan anda. Apabila anda bosan dan tidak tahu apa yang harus dilakukan, anda tidak boleh menyakiti rakan anda, bukan? Hehehe ..

Terutama bagi anda yang sering dibuli oleh rakan, inilah masanya anda membalas kejahilan mereka. Dijamin, rakan anda yang tidak akan keliru setelah anda menipu dengan beberapa muslihat di bawah. Tetapi perkara yang perlu diingat, jangan keterlaluan. Saya berkongsi helah ini hanya untuk menambahkan persahabatan anda.

BACA JUGA
 • Ini adalah 7 Aplikasi Prank Android Paling Hebat! Sesuai untuk rakan Jahilin
 • Kaedah lucu untuk membuat sembang palsu di WhatsApp untuk membuli rakan anda
 • Cara Melawak Android Rakan Anda dengan Bunyi Kentut

5 Trik Menilai Komputer sebagai Rakan Paling Sedih yang Dapat Anda Tiru

1. CTRL + ALT + BAWAH

Silap mata ini adalah yang paling mudah untuk anda lakukan. Dengan muslihat ini, rupa komputer riba rakan anda akan berubah menjadi terbalik. Tanpa memerlukan perisian dan boleh dilakukan pada semua versi Windows. Anda boleh melakukan silap mata ini bila-bila masa dan di mana sahaja. Anda boleh memutar paparan komputer riba rakan anda terbalik ke kanan dan kiri dengan menukar kombinasi kekunci CTRL + ALT + LEFT atau CTRL + ALT + KANAN . Untuk memulihkannya seperti sebelumnya, anda hanya perlu menekan CTRL + ALT + UP .

Catatan: Untuk kombinasi tekan kekunci, anda mesti menekan CTRL + ALT terlebih dahulu, kemudian tekan DOWN / RIGHT / LEFT / UP . Sekiranya anda tidak melakukan ini dengan betul, tidak akan ada kesan.

2. Love Lalat di Skrin Laptop

Silap mata ini memerlukan perisian, jadi anda mesti memuat turunnya terlebih dahulu. Dengan tipu muslihat ini, skrin komputer riba rakan anda akan terbang walaupun ia bukan seekor lalat. Muat turun dan pasang di komputer riba rakan anda .

Untuk cara menyingkirkannya, anda cukup klik Keluar dan lalat akan hilang dengan sendirinya. Ia mudah, bukan?

3. Hilangkan Butang Tutup

Apa yang berlaku jika komputer riba anda tidak mempunyai butang tutup? Mesti panik! Terdapat beberapa langkah yang perlu anda lalui untuk melakukan silap mata ini. Langsung ke langkah-langkah:

 • Tekan Logo Windows + R pada papan kekunci, layar Run akan muncul . Anda menaip gpedit.msc .
 • Editor Dasar Kumpulan Tempatan akan dibuka . Klik Templat Pentadbiran kemudian klik Start Menu dan Taskbar . Kemudian klik dua kali pada Remove dan cegah akses ke Perintah Shutdown, Restart, Sleep, dan Hibernate
 • Pilihan 'Keluarkan dan cegah akses ke Perintah Matikan, Mulakan Semula, Tidur, dan Hibernasi' akan terbuka, ubah pilihan dari Tidak dikonfigurasi ke Diaktifkan , kemudian klik OK .

Setelah anda melakukan langkah-langkah di atas, butang Shutdown, Restart, Hibernate, dan Sleep akan hilang dari skrin komputer riba rakan anda. Selepas anda menjalankan tindakan ini, cuba lihat ekspresi rakan anda: D

4. Hancurkan Desktop

Bunyi sejuk kan? Tetapi ini tidak benar-benar musnah, hehehe. Anda boleh menghancurkan paparan skrin komputer riba rakan anda dengan Hammer, Chainsaw, Machine gun, Fire maker, Laser, Stamp, dan peralatan semut. Muat turun aplikasi terlebih dahulu, kemudian anda boleh menjalankannya dengan mengklik dua kali. Untuk keluar dari aplikasi, anda cukup tekan kekunci ESC pada papan kekunci.

Muat turun aplikasi Stress Relief

5. Kawal Kursor PC dari jauh dengan Tetikus WiFi

Muslihat ini tidak kurang juga bodohnya. Anda boleh mengawal kursor komputer riba rakan anda hanya dengan telefon pintar dari jauh! Jadi anda tidak akan terperangkap bukan? Untuk melaksanakan tindakan ini, anda memerlukan beberapa langkah untuk memulakan. Segera, kami pergi ke langkah-langkah:

 1. Siapkan komputer riba dan telefon pintar anda terlebih dahulu.
 2. Anda mesti memuat turun aplikasi Tetikus WiFi untuk telefon pintar dan Pelayan Tetikus untuk PC anda, kemudian pasang seperti biasa. Aplikasi Produktiviti necta.us DOWNLOAD DOWNLOAD Produktiviti Aplikasi
 3. Jalankan aplikasi WiFi Mouse untuk PC (Mouse Server) pada komputer riba anda. Lihat di bar alat di sudut kanan bawah komputer riba anda dengan tanda merah. Nampaknya Alamat IP saya adalah 192.168.1.102.
 4. Jalankan aplikasi Tetikus WiFi untuk telefon pintar di Android anda. Navigasi ke menu input Alamat IP. Tuliskan Alamat IP komputer riba anda sehingga kelihatan seperti gambar di bawah:
 5. Sekarang anda boleh menggunakan telefon pintar anda untuk mengolek komputer riba rakan anda. Dari jarak tertentu, anda hanya menggerakkan kursor komputer riba rakan anda dengan telefon pintar anda dan juga menggunakan pad sentuh.

Nah, seronok, bagaimana anda mengolok-olok rakan anda yang diberitahu oleh Jaka? Menurut anda yang mana yang paling bodoh? Sekiranya anda mempunyai cara lain, tulis di ruangan komen di bawah!

Artikel Berkaitan