Cara Mengatasi Menu Mula Windows 10 yang Tersekat di Skrin Penuh

Saya tidak tahu apa yang telah anda lakukan, tiba-tiba menu Mula tersekat dalam paparan skrin penuh. Inilah cara mengatasi menu Mula di Windows 10 yang tersekat di skrin penuh.

Pelbagai komen positif dan negatif mengenai Windows 10 banyak muncul. Juga diikuti dengan berbagai pertanyaan mengenai beberapa masalah yang dialami setelah kemas kini ke sistem operasi terbaru Microsoft. Sebilangan besar dari mereka yang memberikan komen yang baik adalah kerana pengembalian Menu Mula Windows yang khas dan memberi penampilan baru yang segar, dan mereka yang mempunyai komen negatif kerana kesulitan kerana tidak dikenali.

Salah satu masalah yang mungkin anda hadapi ialah menu Mula Windows 10 yang tersekat di skrin penuh . Sama ada anda menyedarinya atau tidak, apa yang telah anda lakukan, tiba-tiba menu Mula tersekat di skrin penuh, dan memulakan semula tidak membantu.

BACA JUGA
  • Cara Mengatasi Pencarian Windows 10 yang Tidak Berfungsi
  • Cara Membuat Boot Windows 10 Kurang dari 10 Saat
  • Kaedah Berkesan untuk Mematikan Ciri Kemas kini Windows di Windows 10

Cara Mengatasi Windows 10 yang Tersekat di Skrin Penuh

Masalah ini mungkin timbul semasa anda menggunakan peranti komputer riba skrin sentuh penuh dengan Windows 10, dan secara tidak sengaja mengaktifkan pilihan Mode Tablet, atau Windows mengesannya sebagai tablet. Cara memastikan dan memulihkannya, cubalah cara berikut.

  1. Anda memasuki menu Mula, kemudian pilih Tetapan. Sekiranya tidak muncul di menu Mula, cuba klik pada menu 3 bar di sudut kiri atas.
  1. Di menu Tetapan , pilih Sistem . Ini akan membawa anda ke pelbagai tetapan mengenai layar, pemberitahuan, aplikasi, dan hal-hal lain yang berkaitan dengan sistem Windows 10 pada peranti anda.
  1. Dalam paparan Tetapan Sistem , pilih Mod Tablet di sebelah kiri. Dan periksa togol artikel Jadikan Windows lebih mesra sentuhan ketika menggunakan peranti anda sebagai tablet , apakah itu dalam posisi AKTIF? Sekiranya ia AKTIF , maka tugas anda adalah menetapkannya ke posisi MATI .
  1. Seterusnya, cuba tutup semua aplikasi yang sedang berjalan. Dan cuba masuk ke menu Mula sekali lagi.

Bagaimana untuk Semoga dapat membantu anda yang mengalami masalah serupa.

Artikel Berkaitan