Ingin Membeli PS4 Terpakai? Baca 11 Petua Ini Pertama sehingga Anda Tidak Terlepas (Bahagian 2)

PS4 memang canggih, tetapi sayangnya ini menjadikan PS4 harganya menjadi agak mahal. Penyelesaian untuk mengatasi ini, adalah membeli yang terpakai. Sebelum anda membeli, anda harus mengikuti 11 petua dari Jaka di bawah. Jumpa!

Playstation 4 (PS4) adalah konsol permainan yang dapat menghasilkan paparan grafik yang sangat nyata. Semua ini kerana PS4 dikuasakan oleh 8 teras AMD Jaguar APU dan memori bersama GDGB5 sebanyak 8GB.

Canggih memang, tapi sayangnya ini menjadikan PS4 harganya agak mahal. Penyelesaian untuk mengatasi ini, adalah membeli yang terpakai. Sebelum anda membeli, anda harus mengikuti 11 petua dari Jaka di bawah. Ayuh, dengar!

BACA JUGA
  • Mengapa Playstation 4 (PS4) belum dapat bermain cetak rompak? Inilah sebabnya
  • Mengapa Playstation Lebih Popular Dari Xbox di Indonesia?
  • Hebat! Inilah Cara Memasang Linux di PS4!

11 Petua Membeli Playstation Terpakai 4 (PS4) (Bahagian 2)

Oh ya, ini adalah kesinambungan dari artikel Jaka sebelumnya. Sekiranya anda ingin membaca bahagian pertama, anda boleh mengaksesnya melalui pautan yang disediakan oleh Jaka di bawah.

LIHAT ARTIKEL

6. Pastikan Nombor Siri pada PS4 sama dengan kotak

Sumber gambar: Gambar: Saisan

Pusat perkhidmatan Sony mempunyai polisi tersendiri mengenai tuntutan jaminan. Dengan mempunyai kotak PS4 yang asli, ini akan memudahkan anda menjalankan proses jaminan rasmi, sekiranya terdapat kerosakan pada PS4 yang telah anda beli. Sudah tentu ini dapat membuat anda merasa selamat walaupun anda membeli yang terpakai.

7. Pastikan keadaan kotak tidak rosak

Sumber foto: Gambar: Senarai Lengan

Sebabnya lebih kurang sama seperti sebelumnya. Tetapi, sekiranya kotak itu memang sudah rosak. Pastikan kad jaminan, memorandum dan PS4 didaftarkan di laman web Sony. Kerana jika tidak, kemungkinan besar anda akan kehilangan jaminan rasmi.

8. Pastikan Sony Warranty Seal Tidak Rosak

Sumber gambar: Gambar: Stesen Yoyo

Untuk memastikan bahagian dalam PS4 anda masih asli atau tidak diganti, anda mesti memastikan bahawa meterai jaminan Sony masih utuh. Sekiranya terdapat kerosakan, anda harus curiga bahawa barang tersebut boleh menjadi barang rosak yang diperbaiki atau apa sahaja, pada dasarnya kualiti PS4 tidak baik.

9. Cuba Semua Aksesori Lalai Di sana

Sumber gambar: Gambar: Penyemak budi bicara

Walaupun pada amnya aksesori PS4 lalai dijual bebas di pasaran. Tetapi jika anda membelinya satu persatu, terus terang harganya cukup bagus jika dikumpulkan. Oleh itu, tidak ada salahnya anda mencuba sedemikian rupa, semua aksesori PS4 asli ada di sana.

10. Periksa Setiap Bahagian di PS4

Sumber foto: Gambar: PS3 Ekstrim

Ini adalah bahagian yang paling penting. Anda mesti memeriksa setiap bahagian PS4. Bermula dari luaran fizikal, setiap port, pemacu BD dan segalanya. Pastikan semuanya berfungsi dengan sebaik mungkin. Sekiranya anda belum memeriksa dengan pasti, jangan selesaikan pembayaran terlebih dahulu.

11. Periksa Keaslian Gamepad PS4

Sumber gambar: Gambar: Mendambakan Dalam Talian

Walaupun sebenarnya tidak ada gamepad PS4 atau KW tiruan. Tidak mustahil di masa depan akan ada, memandangkan PS3 itu sendiri ada juga gamepad PS3 tiruan atau KW. Ini cukup penting, memandangkan kepuasan bermain salah satu daripadanya ditentukan oleh gamepad. Tambahan, gamepad PS4 agak mahal.

LIHAT ARTIKEL

Nah, itu hanya petua dari Jaka untuk membeli bahagian kedua Playstation 4 (PS4). Apa pendapat anda, adakah petua lain? Sekiranya ada di ruangan komen, terima kasih.

Pastikan juga anda membaca artikel yang berkaitan dengan Playstation 4 atau penulisan menarik lain dari Putra Andalas .

Sepanduk: Trend Digital

Artikel Berkaitan