7 Channel YouTube Cover Lagu Terbaik Sedunia | Lebih Bagus Dari Lagu Aslinya!

Kamu pecinta musik? Senang mendengarkan lagu? Berikut adalah beberapa channel YouTube yang menawarkan konten video cover lagu terbaik.

Menyimpan banyak konten video menarik, nggak heran jika YouTube jadi salah satu layanan streaming video yang banyak dipilih oleh anak muda masa kini untuk mencari hiburan.

Selain diisi oleh beragam video menarik, YouTube juga diramaikan oleh banyak channel yang menawarkan beragam konten menarik mulai dari gaming, prank, hingga musik.

Bercakap tentang muzik, pada masa ini terdapat banyak YouTuber dengan kandungan utama penutup video lagu tersebut di saluran YouTube mereka yang tidak kurang hebatnya daripada versi asalnya, anda tahu.

 • PTXofficial
 • Berjalan di Bumi
 • Conor Maynard
 • Sam Tsui
 • Boyce Avenue
 • Kurt Hugo Schneider
 • Saluran YouTube Meliputi Lagu Terbaik

  Selain kandungan lelucon yang sangat diminati oleh banyak orang, kandungan penutup lagu juga tidak kalah menarik perhatian orang ramai, terutama mereka yang meminati muzik.

  Nah, untuk anda menikmati mendengarkan lagu penutup daripada versi asalnya, berikut adalah beberapa saluran YouTube yang menawarkan kandungan video penutup lagu terbaik, geng.

  1. Jukebox Pascamoden

  Bergabung pada bulan Disember 2008, saluran Jukebox Postmodern adalah saluran YouTube yang menyediakan banyak lagu penutup video di dalamnya, kumpulan itu.

  Secara aktif memuat naik karya-karyanya seminggu sekali, Postmodern Jukebox sering merangkumi hits yang popular di masyarakat.

  Menariknya, saluran ini merangkumi lagu-lagu popular dalam genre yang berbeza daripada yang asli dan dikuasai oleh genre vintaj seperti jazz.

  Walaupun begitu, tetapi ini tidak semestinya membuat hasil penutup lagu mereka sehingga terdengar jelek dan kuno yang anda tahu, geng.

  Hingga kini, saluran YouTube Postmodern Jukebox sudah mempunyai lebih daripada 4 juta pelanggan .

  2. PTXofficial

  PTXofficial atau Pentatonix adalah saluran YouTube yang tergolong dalam kumpulan Texas acapella yang anggotanya terdiri daripada Mitch Grassi, Scott Hoying, Kristie Maldonado, Matthew Sallee, dan Kevin Olusola.

  Memulakan karier muziknya dari rancangan pencarian bakat acapella The Sing-Off, Pentatonix kemudian mula memuat naik video penutup lagu mereka di saluran YouTubenya.

  Lagu penutup cappella mereka yang unik dan senang didengar menjadikannya salah satu saluran dengan jumlah pelanggan tertinggi dengan lebih daripada 17 juta pelanggan .

  3. Berjalan di Bumi

  Walk Off The Earth (WOTE) adalah saluran YouTube milik sebuah kumpulan dengan genre pop indie dari Burlington, Ontario.

  Saluran ini telah berjaya menarik perhatian orang ramai melalui lagu-lagu penutup mereka yang boleh dikatakan unik dan menarik berkat penggunaan alat muzik yang tidak biasa seperti ukulele, cermin, dan lain-lain.

  Sebenarnya, dalam satu video ketika membuat liputan lagu Shape Of You, band ini menggunakan alat muzik yang kelihatan seperti paip kecil.

  Tetapi, walaupun menggunakan alat muzik yang unik, hasil penutup kumpulan ini tidak kurang hebatnya daripada versi asalnya, anda tahu, geng.

  Terbukti, saluran ini sudah mempunyai lebih daripada 3.6 juta pelanggan . WOTE menyertai YouTube pada tahun 2008.

  4. Conor Maynard

  Selain mempunyai wajah yang tampan, Youtuber ini juga sering memuat naik video penutup lagu-lagunya melalui saluran YouTubenya, bernama Conor Maynard .

  Tidak hanya merangkumi lagu sahaja, Conor juga kadang-kadang mengajak YouTuber muzik lain untuk melakukan ini melalui kandungan yang dinamakan Sing Off, geng.

  Selain itu, Conor juga mempunyai beberapa lagu tunggal yang telah dimuatnaiknya di saluran YouTubenya.

  Suara merdu dan khas menjadikan saluran ini berjaya mencapai jumlah pelanggan lebih dari 9 juta yang anda tahu, geng.

  5. Sam Tsui

  Bergabung dengan YouTube sejak 2011, saluran YouTube The Sam Tsui telah menjadi saluran muzik yang patut ditonton, geng.

  Melalui saluran ini, lelaki yang nama sebenarnya Samuel Tsui sering memuat naik video penutup lagu-lagu popular yang sedang digemari masyarakat.

  Tidak seperti penutup lagu pada umumnya, Samuel sering merangkumi dua lagu pada masa yang sama atau yang disebutnya sebagai kandungan Mashup.

  Dengan pelbagai lagu penutup video yang dimuatnya di saluran YouTubenya, The Sam Tsui sudah mempunyai lebih dari 3 juta pelanggan .

  6. Boyce Avenue

  Mungkin ramai di antara anda sudah biasa dengan nama YouTuber yang satu ini, ya, geng.

  Mempunyai lebih dari 12 juta pelanggan , kandungan saluran YouTube Boyce Avenue hampir semuanya dipenuhi dengan penutup video lagu-lagu popular.

  Lelaki ini dengan suara merdu juga sering membuat kandungan video penutup lagu menggunakan alat muzik seperti gitar atau piano, geng.

  Sama seperti YouTuber lain, Boyce juga kadang-kadang berduet dengan penyanyi lain ketika membuat lagu penutup video untuk saluran YouTubenya.

  7. Kurt Hugo Schneider

  Saluran YouTube seterusnya yang juga mempunyai banyak kandungan video penutup lagu adalah Kurt Hugo Schneider , geng.

  Bukan hanya penutup lagu biasa, Kurt yang merupakan pengeluar muzik juga kadang-kadang menunjukkan proses pembuatan instrumennya sebelum video penutup lagunya selesai.

  Di samping itu, Kurt juga kadang-kadang mengundang penyanyi popular seperti Billie Eilish untuk menjadi teman duetnya ketika membuat liputan lagu.

  Selain video penutup lagu, Kurt juga kadang-kadang membuat konten video pembuatan ulang seperti salah satunya ketika dia membuat ulang muzik Darude's Sandstorm menggunakan suara salah satu dari youtuber permainan, PewDiePie.

  Sehingga kini, saluran Kurt Hugo Schneider sahaja mempunyai lebih daripada 12 juta pelanggan .

  Itulah beberapa saluran YouTube yang mempunyai kandungan video penutup lagu terbaik di dunia, geng.

  Bagi anda peminat muzik, saluran YouTube pokonya yang telah ditulis oleh Jaka di atas adalah sangat wajib untuk anda tonton, geng!

  Baca juga artikel mengenai Saluran YouTube atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan