Tonton The Mechanic (2011), The Revengeful Killer!

Ingin menonton filem aksi keren yang dibintangi oleh Jason Statham? Lihat artikel Jaka berikut untuk menonton filem The Mechanic (2011)!

Jason Statham adalah pelakon Hollywood yang ikonik dengan kepala botak dan peranannya sebagai wira dalam filem ini.

Bukan hanya itu, kualiti lakonan Jason Statham tidak perlu ditanyakan lagi. Begitu banyak filem hebat yang dibintanginya, geng.

Kali ini, Jaka akan membincangkan salah satu filem yang dibintanginya, iaitu The Mechanic, yang dirilis pada tahun 2011. Seperti apa filemnya? Lihat artikel berikut!

 • Fakta Menarik Filem The Mechanic (2011)
 • Tonton Filem Mekanik (2011)
 • Sinopsis Filem Mekanik (2011)

  The Mechanic menceritakan kisah seorang lelaki yang dipukul bernama Arthur Bishop (Jason Statham) yang mempunyai kemampuan untuk membunuh orang lain dengan membuatnya kelihatan seperti kemalangan.

  Pada awal filem, Bishop ditugaskan untuk membunuh seorang lelaki di kolam renang. Kerana kehebatan Bishop, lelaki itu kelihatan mati dengan lemas.

  Bishop mempunyai rakan karib dan mentor bernama Harry McKenna (Donald Sutherland) . Mereka bertemu kemudian Harry membayar Bishop untuk kerjanya di Colombia.

  Suatu ketika, Bishop mendapat tugas baru, iaitu untuk membunuh mentor dan rakannya sendiri, Harry. Pada mulanya dia menolak, tetapi bosnya berjaya meyakinkannya.

  Bishop juga berjaya membunuh Harry dengan membuatnya seperti carjacking. Bishop datang ke pengkebumian Harry dan bertemu Steve McKenna (Ben Foster) , anak Harry.

  Steve merancang untuk membalas dendam pelakunya. Pada masa itu, Steve tidak tahu bahawa itu adalah Uskup yang telah membunuh Harry, ayahnya.

  Bishop menyedari kebolehan Steve dan kemudian berhasrat untuk melatih Steve sebagai hitman profesional, The Mechanic .

  Bagaimana rupanya? Hanya menonton sendiri, geng.

  Fakta Menarik Filem The Mechanic (2011)

  Berikut adalah beberapa fakta menarik dari filem aksi The Mechanic (2011) yang dijamin menjadikan anda lebih berminat untuk menonton.

  • Filem ini adalah pembuatan semula filem aksi tahun 70-an, The Mechanic (1972) , yang dibintangi oleh Charles Bronson .

  • Penjual senjata haram Mugshot dalam filem ini sebenarnya adalah hasil Photoshop dari mugshot penyanyi terkenal David Bowie yang wajahnya berubah menjadi wajah pelakon.

  • Tulang selangka Ben Foster patah ketika membuat rakaman adegan perkelahian dengan seorang lelaki yang kuat.

  • The Mechanic (2011) dikembangkan dalam 15 tahun dan penembakan dilakukan selama 9 minggu.

  Tonton Filem Mekanik (2011)

  MaklumatMekanik
  Ulasan (Bilangan pengulas) 6.6 (142,959)
  Jangka masa 1 jam 33 minit
  Genre Aksi, Ngeri
  Tarikh Tayangan 28 Januari 2011
  Pengarah Simon Barat
  Pemain Jason Statham, Ben Foster, Donald Sutherland

  Setelah menonton treler di atas, adakah anda berminat untuk menonton filemnya? Jangan risau, Jaka telah menyediakan pautan untuk menonton filem The Mechanic (2011) di bawah.

  >>> Tonton Filem Mekanik (2011) <<<

  Demikianlah artikel Jaka mengenai filem The Mechanic (2011). Semoga artikel ini dapat menghiburkan dan berguna untuk anda, geng,

  Jumpa di artikel Jaka seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Prameswara Padmanaba

  Artikel Berkaitan