4 Aplikasi Percuma untuk Membuat Sampul Ebook 3D

Ulasan JalanTikus mengenai 4 aplikasi percuma untuk membuat sampul ebook 3D. Penjelasan mengenai cara mudah membuat sampul ebook 3D.

Ebook menjadi semakin popular, malah mula menggantikan buku fizikal itu sendiri. Dilihat dari kekurangan penjualan buku secara fizikal, bahkan ke masalah kedai buku besar yang muflis. Kemudian peningkatan aplikasi untuk menjual ebook juga menandakan ledakan ebook semasa .

Sebagai pembaca ebook yang setia, pernahkah anda berfikir untuk membuat ebook anda sendiri? Atau adakah anda berjaya melakukannya sebelum ini? Bagaimana dengan penutup 3D? Sekiranya hanya Microsoft Word itu mudah, tetapi bagaimana dengan reka bentuk 3D? Hmm, sukar juga. Kini melalui artikel ini, Jaka memberikan 4 aplikasi percuma untuk membuat sampul ebook 3D anda .

BACA JUGA
  • Percuma! Perisian EaseUS Terkini untuk Semua Pembaca JalanTikus
  • 5 Cara Menambah Memori Telefon Pintar Secara Percuma
  • Jangan Pasang Aplikasi Percuma dengan Tidak peduli, Ini 4 Bahaya!

4 Aplikasi Percuma untuk Membuat Sampul Ebook 3D

Perisian yang sukar digunakan adalah salah satu rintangan yang dialami oleh pembuat ebook dalam membuat reka bentuk penutup 3D. Kini melalui artikel ini, Jaka membentangkan 4 aplikasi mudah untuk membuat reka bentuk penutup ebook 3D secara percuma.

1. Pembuat Kotak 3D

Anda boleh memuat turun 3D Box Shot Maker melalui pautan Jaka di bawah. Perisian itu sendiri sangat kecil, kurang daripada 2MB. Tetapi perisian kecil ini mempunyai kemampuan untuk membantu anda membuat reka bentuk 3D untuk sampul ebook.

Sumber gambar: Foto: BossEye Inc

Cara menggunakannya sangat mudah. Cukup sediakan penutup depan dan sisi sahaja, dan selesaikan secara automatik. Anda boleh menetapkan mulai dari ukuran buku anda, kesan bayi, kesan berkilat dan kesan 3D yang lain.

2. Kotak Ditembak Dalam Talian

Sekiranya aplikasi sebelumnya memerlukan anda memuat turun dan memasang, aplikasi Box Shot Online ini tidak perlu dimuat turun. Anda boleh melayari laman web, dan anda boleh menggunakannya secara langsung. Praktikal betul!

Aplikasi ini akan memudahkan anda. Cukup klik, kemudian ikuti garis panduan. Muat naik gambar sampul anda kemudian tetapkan sudut dan banyak perkara lain supaya reka bentuk penutup 3D anda boleh seperti yang diinginkan.

3. Pencipta Penutup Ebook Percuma

Pencipta Penutup Ebook Percuma ini adalah aplikasi dalam talian yang sangat praktikal. Cukup klik dan ikuti panduannya maka anda akan mendapat reka bentuk ebook sampul 3D anda sendiri.

4. MyEcoverMaker

Walaupun mempunyai fitur yang hampir sama dengan Box Shot Online dan Free Ebook Cover Creator, dalam versi percuma MyEcoverMaker , anda tidak dapat memperoleh resolusi tinggi. Kelebihan aplikasi ini adalah lebih banyak pilihan penyesuaian, jadi hasilnya lebih unik dan berbeza.

Menarik kan? Kini anda boleh membuat sampul ebook 3D anda sendiri. Semoga berjaya!

Sepanduk: Kotak Ditembak

Artikel Berkaitan