Cara Mudah Menukar Akaun PUBG di Android, Boleh Mengubah Semuanya Anda Boleh!

Akaun PUBG anda mempunyai masalah dan mahu mengubahnya? Anda boleh, anda juga boleh membuat sebanyak mungkin akaun PUBG baru. Ayuh, lihat cara lengkap di bawah!

Adakah anda suka bermain PUBG Mobile?

Sejak dilancarkan di platform mudah alih, PUBG sering menjadi permainan yang sibuk. Permainan Battle Royale mampu membuatkan setiap pemain ketagihan bermain.

Setiap pemain PUBG pasti mahukan akaun dengan pangkat tinggi dan sejarah pembunuhan atau kemenangan yang banyak.

Untuk mencapainya, pemain biasanya mempunyai akaun yang berbeza khusus untuk latihan agar kedudukan di akaun utama mereka tidak turun. Termasuk awak?

Bagi anda yang keliru tentang cara menukar akaun atau keluar dari akaun PUBG, di sini Jaka memberikan langkah-langkahnya. Lihat cara lengkap!

 • Cara Mendaftar Akaun PUBG Baru
 • Cara Menukar Akaun PUBG dengan Mudah

  PlayerUnknown's Battlegrounds atau PUBG adalah permainan genre Battle Royale yang tersedia di pelbagai konsol, seperti PC, Android atau iOS, dan XBOX One.

  PUBG Mobile sendiri dilancarkan sejak Februari 2018 dan dapat memperoleh lebih dari 100 juta muat turun di Google Play Store.

  Permainan Menembak Tencent Mobile International Ltd. MUAT TURUN

  PUBG bukan sahaja menyeronokkan untuk dimainkan, tetapi juga menyeronokkan untuk ditonton. Banyak streamer dari pelbagai laman streaming menggunakan PUBG sebagai bahan kandungannya.

  Pasukan permainan ini juga sering mengadakan kejohanan di peringkat antarabangsa atau nasional. Contohnya, PUBG Mobile Star Challenge 2018 dan PUBG Mobile Indonesia National Championship 2019 .

  Dipetik dari The Verge, PUBG Mobile mempunyai lebih dari 200 juta pemain dan terdapat 30 juta pemain aktif.

  Setiap pemain boleh mempunyai lebih dari satu akaun, sama ada ia digunakan untuk berlatih supaya pangkat anda tidak turun atau bermain akaun profesional.

  Namun, bagaimana anda menukar akaun atau membuat akaun baru, Jaka?

  Kaedahnya cukup mudah. Mari, lihat langkah-langkah lengkap di bawah:

  Cara Menukar Akaun PUBG

  Akaun PUBG yang anda mainkan tidak terhad kepada satu akaun sahaja, anda boleh menukar akaun dengan mudah . Untuk log masuk sendiri, anda boleh menggunakan 4 cara.

  PUBG menyediakan 4 media log masuk menggunakan media sosial Facebook, Twitter, akaun Google, dan Tetamu .

  Akaun yang dibuat melalui Facebook, Twitter dan Google adalah kekal. Sementara itu, akaun tetamu hanya dapat digunakan dengan satu peranti.

  Apabila anda menukar telefon bimbit anda, akaun tetamu tidak dapat dipindahkan. Jaka mengesyorkan agar anda menggunakan akaun tetamu untuk latihan sahaja.

  Inilah cara menukar akaun PUBG anda:

  Langkah 1 - Buka PUBG anda kemudian masukkan Tetapan

  • Klik menu tetapan di sudut kanan bawah skrin dalam bentuk jag.

  Langkah 2 - Klik Log Keluar dan pilih Ok

  • Log Keluar yang anda dapati di ruangan Basic , maka anda akan dibawa ke halaman utama untuk Login.

  Langkah 3 - Pilih media log masuk anda.

  • Anda boleh log masuk dengan 4 cara, melalui Facebook, Twitter, Google, dan Tetamu.

  Setiap kali anda membuat akaun baru menggunakan media sosial seperti Twitter dan Facebook, anda akan diarahkan ke halaman baru untuk log masuk.

  Anda hanya boleh menggunakan satu akaun di media sosial anda untuk satu akaun PUBG. Semakin banyak akaun media sosial yang anda ada, semakin banyak akaun PUBG yang boleh anda daftarkan.

  Kisah yang berbeza jika anda membuat akaun menggunakan tetamu. Ayuh, lihat cara mendaftar akaun baru menggunakan tetamu.

  Cara Mendaftar Akaun PUBG Baru

  Seperti yang dinyatakan Jaka sebelumnya, akaun tetamu hanya dapat digunakan oleh satu peranti. Anda tidak boleh memindahkan akaun tetamu ke peranti lain.

  Mendaftar akaun tetamu juga tidak memerlukan maklumat peribadi seperti e-mel atau nombor telefon bimbit. Membuatnya juga agak mudah, sungguh!

  Mari lihat kaedah lengkap di bawah:

  Langkah 1 - Masukkan halaman log masuk kemudian pilih Tetamu

  • Sekiranya pilihan tetamu tidak terdapat di halaman log masuk utama, anda hanya perlu klik Lagi . Anda juga akan diberi pemberitahuan yang berisi peringatan mengenai akaun tetamu.

  Langkah 2 - Pilih kawasan pelayan, kemudian pilih Teruskan

  • Sekiranya anda bermain di Indonesia, maka lebih baik memilih pelayan Asia . Kerana sambungan internet yang anda dapat akan menjadi lebih stabil.

  Langkah 3 - Buat watak anda dan klik Buat

  • Anda boleh menyesuaikan wajah, rambut, nama panggilan dan banyak lagi. Anda boleh mengubah tetapan ini dalam permainan.

  Anda akan memasuki lobi permainan setelah berjaya mencipta watak. Pastikan juga nama panggilan anda tidak dimiliki oleh pemain lain.

  Anda dapat melihat cadangan nama panggilan untuk permainan dalam artikel Jaka.

  Maklumat sekilas, untuk menukar nama panggilan dalam permainan, anda mesti menggunakan item khas bernama Rename Card yang dijual dalam permainan dengan harga 180 UC.

  Oleh itu, pastikan nama panggilan yang anda gunakan sesuai. Mudah, betul, bagaimana menukar akaun PUBG dan mendaftarkan akaun baru?

  Begitulah cara menukar akaun PUBG anda dengan mudah, adakah anda menghadapi masalah ketika menukar akaun?

  Tulis soalan dan pendapat anda di ruangan komen, ya. Jumpa di artikel seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai PUBG atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan