10 Aplikasi Android untuk Pemandu Motosikal dan Kereta

Aplikasi Android untuk pemandu kenderaan yang memudahkan anda melakukan aktiviti memandu. Jadi apa aplikasi Android untuk penunggang basikal dan kereta?

Indonesia adalah negara dengan pengguna kenderaan bermotor yang cukup banyak. Bermula dari dua roda hingga empat roda, semuanya sesak dan melintas di jalan-jalan kota. Oleh itu, sebagai pemandu, anda mesti mempunyai kemahiran memandu yang baik. Selain itu ia akan lebih lengkap jika ditambah dengan bantuan teknologi seperti aplikasi pada telefon pintar anda.

Ya, pemandu kenderaan yang menggunakan Android semestinya mempunyai beberapa aplikasi Android untuk pengendara kenderaan yang memudahkan anda melakukan aktiviti memandu. Jadi apa aplikasi Android untuk penunggang basikal dan kereta? Oleh itu, mari kita lihat!

BACA JUGA
  • Singapura Akan Memiliki Pemandu Awam Tanpa Akhir Tahun Kemudian, Indonesia Bila Ya?
  • Tunjukkan Seberapa Selamat Anda Memandu Dalam Permainan Ini
  • Canggih! Kenderaan sebesar komputer riba ini boleh mencapai 16 kilometer sejam!

Berikut adalah 10 Aplikasi Android untuk Pemandu Motosikal dan Kereta

1. Waze

Mungkin ramai yang mengetahui mengenai aplikasi android ini untuk pemandu kenderaan. Waze akan memberikan navigasi untuk perjalanan anda ketika mencari jalan untuk sampai ke destinasi anda. Dalam aplikasi ini anda juga dapat berkongsi maklumat mengenai kesesakan lalu lintas di jalan tertentu.

Produktiviti Aplikasi Waze DOWNLOAD

2. Dashdroid

Aplikasi Android rider bernama ini, Dashdroid memudahkan anda sebagai pengendara kenderaan dalam menguruskan semua aktiviti semasa dalam perjalanan. Bermula dari penggunaan aplikasi, membaca pemberitahuan, memainkan muzik dan banyak perkara lain yang dapat dilakukan hanya dalam satu aplikasi.

DOWNLOAD Aplikasi Rangkaian DashDroid

3. Kereta Saya - Bahan api / Penjejak

Kali ini aplikasi android untuk penunggang motosikal dan kereta My Car - Fuel log / Tracker akan sangat membantu anda dalam mengesan penggunaan petrol dengan jarak yang anda lalui. Oleh itu, anda lebih tahu dengan tepat berapa banyak penggunaan bahan bakar dan kapan untuk mengisi semula. Terdapat juga ciri tambahan seperti analisis kenderaan sebagai rujukan anda dalam menjaganya.

Aplikasi Produktiviti Simple Design Ltd. MUAT TURUN

4. WheelCheck - Analisis Tayar anda

Sama seperti sebelumnya, WheelCheck - Menganalisis aplikasi Tayar Sel berfungsi untuk mengesan. Namun, kali ini untuk mengesan sama ada tayar kenderaan kita masih sesuai digunakan atau tidak. Dengan kaedah yang cukup mudah, anda hanya perlu mengarahkan kamera anda ke tayar tujuan, aplikasi akan memproses dan memaparkan hasil pemeriksaan.

DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti David Lynch

5. Cari Kereta Saya

Selalunya terlupa meletakkan kenderaan? Tenang, aplikasi Find My Car ini akan membantu anda menyimpan koordinat lokasi tempat letak kenderaan anda. Oleh itu, apabila anda mencarinya, anda hanya menggunakan aplikasi ini untuk mencarinya dengan cepat dan mudah. Jadi, tidak ada perkara seperti mengelilingi kawasan parkir kerana anda terlupa lokasi letak kereta.

Aplikasi Produktiviti eLibera MUAT TURUN

6. Spotify

Masih mendengar radio di dalam kereta secara manual? Tukar ke Spotify sahaja. Anda boleh mengalirkan muzik dari artis yang anda suka dengan mudah. Aplikasi ini juga akan memberikan cadangan untuk muzik popular.

Spotify MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

7. Keselamatan Motosikal MotoSave

Kemalangan adalah perkara yang ditakuti oleh setiap penunggang, terutamanya penunggang basikal. Memandangkan keselamatan adalah yang pertama, maka anda harus segera memberi tempat untuk memasang aplikasi MotoSave Motorcycle Safety ini pada telefon pintar anda. Aplikasi Android untuk pengendara akan ditugaskan untuk menghantar mesej kecemasan dan koordinat tempat jika pada bila-bila masa anda mengalami kemalangan untuk segera mendapatkan bantuan.

Penyemak imbas aplikasi Grzegorz Ma opolski MUAT TURUN

8. Servis Motosikal Manual

"Permudahkan dan ingatkan anda untuk menjaga motosikal anda". Itulah slogan yang terdapat dalam aplikasi Manual Servis Motor ini . Ya, sesuai dengan slogan, aplikasi ini untuk pengguna kenderaan berfungsi sebagai memo untuk merakam kali terakhir anda melakukan servis motosikal. Aplikasi ini akan menghidupkan pemberitahuan dan penggera secara automatik semasa tiba untuk perkhidmatan motosikal kegemaran anda.

Produktiviti Apl DOWNLOAD

9. PertaminaGo Mobile

Aplikasi dari Pertamina, PertaminaGo Mobile bertujuan untuk memberitahu anda di mana stesen minyak Pertamina terdekat. Ini cukup berguna terutamanya jika anda melalui kawasan yang belum pernah anda lalui sebelumnya.

DOWNLOAD Produktiviti Produktiviti PT

10. BaBe (Saluran Automotif)

Sekiranya anda seorang pemandu kereta atau motosikal, sudah tentu anda juga harus mengetahui berita dan perkembangan automotif terkini. Semua yang anda dapat dalam aplikasi berita BaBe , tepatnya di saluran automotif . Di saluran ini, anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat mengenai dunia automotif.

DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti Mainspring

Ya, itulah 10 aplikasi Android untuk penunggang motosikal dan kereta. Pasang aplikasi ini dengan segera untuk memudahkan dan membantu anda semasa memandu. Kongsi pendapat anda di ruangan komen!

Tag Berkaitan:

perisian

Artikel Berkaitan