Monitor Permainan HDR 4K Terbaik yang Disyorkan (2019) - Monitor 4K BenQ EW3270U

Adakah anda mencari monitor permainan terbaik dengan resolusi 4K? Pastikan anda memeriksa monitor ini, geng. Mempunyai ciri-ciri lengkap dan harga yang berpatutan. Ayuh, lihat lagi!

Adakah anda mencari monitor yang sesuai untuk permainan di pelbagai peringkat? Kualiti monitor 1080p tidak memuaskan untuk anda?

Sekiranya ya, sudah tiba masanya untuk mengganti monitor anda dengan kualiti yang lebih tinggi! Resolusi skrin besar dan menyokong 4K adalah salah satu syarat monitor permainan terbaik .

Memilih monitor permainan 4K mungkin tidak selagi anda memilih. Nah, satu monitor permainan yang sesuai untuk anda gunakan adalah monitor dari Benq. Kenapa Benq? Ayuh, lihat alasan penuh di bawah!

 • Teknologi HDR dan Brightness Intelligence Plus
 • Ciri-ciri Penjagaan Mata Selesa untuk Mata
 • Kesambungan Lengkap
 • Ciri Pemasangan Dinding
 • Monitor Permainan HDR 4K Terbaik yang Disyorkan (2019) - Monitor 4K BenQ EW3270U

  Monitor permainan adalah salah satu elemen terpenting dalam mendapatkan pengalaman yang sangat menyeronokkan ketika bermain permainan di PC.

  Monitor permainan sememangnya dirancang agar pengalaman permainan menjadi lebih memanfaatkan, dengan menambahkan ciri-ciri tertentu yang tidak terdapat pada monitor biasa.

  Monitor permainan berkualiti dan berkualiti tinggi harus mempunyai resolusi skrin tinggi untuk teknologi HDR yang menawan.

  Salah satu syarikat teknologi terbaik yang menyediakan peralatan permainan berkualiti adalah Benq.

  Benq mempunyai sebilangan pilihan monitor berkualiti untuk dipilih. Salah satunya ialah Monitor BenQ EW3270U 4K yang mempunyai kualiti gambar terbaik di kelasnya.

  Monitor skrin lebar 31.5 inci ini yang harus anda pertimbangkan semasa mencari monitor permainan 4K. Inilah sebabnya:

  1. Skrin 4K tajam

  BenQ EW3270U 4K Monitor mempunyai resolusi skrin 3840x2160 dengan nisbah aspek 16: 9 . Selain resolusi yang besar, monitor ini juga seimbang dengan lebar skrin yang memuaskan 31.5 inci .

  Layarnya juga dibuat menggunakan panel VA atau Vertical Alignment yang lebih baik daripada layar IPS ketika menangani masalah pendarahan latar.

  Bukan itu sahaja, monitor ini juga mempunyai sudut pandangan yang besar hingga 178 darjah . Sehingga kualiti cahaya tidak akan berkurang secara drastik jika dilihat dari sisi skrin.

  Semasa menggunakan monitor 4K ini, semua aktiviti permainan dan menonton filem dimaksimumkan. Jangan berhenti di situ, monitor ini juga mempunyai sejumlah teknologi canggih yang dapat meningkatkan kualiti gambar.

  Antaranya ialah HDR , AMD FreeSync , Eye Care , dan Brightness Intelligence Plus . Semua teknologi ini dapat membantu menyokong kualiti visual permainan dan filem yang menakjubkan.

  2. Teknologi HDR dan Brightness Intelligence Plus

  HDR atau High Dynamic Range adalah teknologi yang menjadikan pencahayaan dinamik menjadi lebih besar, menghasilkan gambar yang lebih berwarna dan lebih terang.

  Teknologi ini diterapkan pada Monitor BenQ EW3270U 4K dengan Gamut Warna Lebar DCI-P3 95% , supaya kualiti dan kontras warna lebih cerah dan cerah.

  Tidak berhenti di situ, monitor 4K HDR ini juga melengkapkan ciri HDRnya dengan teknologi Brightness Intelligence Plus (BI +) yang dapat mengesan cahaya dan suhu warna bilik.

  BI + akan menyesuaikan kecerahan dan warna skrin secara automatik sehingga layar selesa untuk mata. Anda boleh mengaktifkan ciri HDR dan BI + melalui butang di sudut kanan bawah skrin.

  Butang HDR juga dapat digunakan sebagai simulasi kandungan yang tidak mempunyai ciri HDR. Yang harus anda lakukan hanyalah menekan satu butang untuk mensimulasikan filem atau permainan tanpa sokongan HDR.

  3. Ciri-ciri Penjagaan Mata yang Selesa di Mata

  Selain fitur HDR dan BI +, monitor permainan ini juga memiliki teknologi Eye Care yang akan menjadikan aktiviti menonton di layar untuk jangka masa yang lama lebih selesa.

  Penjagaan Mata ini telah dianugerahkan sertifikasi TUV Rheinland kerana dapat mengurangkan Cahaya Biru yang berbahaya bagi mata, serta terdapat fitur Bebas Flicker yang dapat mengurangkan masalah gambar yang rosak.

  Teknologi ini disatukan dengan Brightness Intelligence Plus yang dapat menyesuaikan pencahayaan dan suhu warna pada layar mengikut lingkungan ruangan.

  Sensor Brightness Intelligence Plus yang terletak di bawah monitor akan menyesuaikan cahaya sekitar dengan cahaya monitor. Walaupun begitu, anda masih dapat melihat gambar secara terperinci.

  Sesuai untuk anda yang sering duduk di depan monitor untuk jangka masa yang lama.

  4. Kesambungan Lengkap

  Seterusnya adalah penyambungan lengkap , Monitor BenQ EW3270U 4K mempunyai sejumlah port yang dapat disambungkan ke pelbagai peranti seperti PS4 Pro, Xbox, Laptop, dan Macbook.

  Anda boleh menyambungkan konsol permainan menggunakan port HDMI, sementara untuk komputer riba boleh disambungkan ke port DP.

  Tidak berhenti di situ, terdapat port USB-C yang jarang terdapat pada monitor lain, sehingga dapat disatukan dengan Macbook.

  5. Ciri Pemasangan Dinding

  Akhir sekali , ciri Wall Mount seperti di TV masa kini, Monitor BenQ EW3270U 4K mempunyai format pemasangan dinding 100x100mm yang mudah untuk anda pasangkan di dinding.

  Ciri ini pastinya membantu anda untuk digunakan sebagai monitor tambahan atau menjadi skrin utama untuk bermain permainan dengan grafik HD.

  Monitor BenQ EW3270U 4K bukan satu-satunya varian monitor HDR 4K Benq. Anda boleh memilih model lain, siri EW3270U dan EL2870U.

  Bagi anda yang ingin tahu tentang monitor ini, boleh melihat lebih banyak maklumat mengenai Monitor BenQ EW3270U 4K di laman web rasmi.

  BenQ EW3270U 4K Monitor ini mempunyai harga yang sangat berpatutan untuk monitor 4K dengan harga Rp 7.3 juta . Berminat untuk membelinya? Periksa kedai rasmi di sini.

  Monitor Permainan BenQ EW3270U 4K 1 Tetikus Jalan BenQ EW3270U Monitor Gaming 4K 2 Jalan Monitor Permainan BenQ EW3270U 4K 3 Jalan Jalan Monitor BenQ EW3270U 4K 4 Monitor Permainan BenQ EW3270U 4K 5 Monitor Permainan Jalan BenQ EW3270U 4K 3 Jalan Benius EW3270U 4K Monitor Monitor 4 BenQ EW3270 Monitor 4 BenQ EW3270

  Itulah cadangan monitor permainan 4K terbaik yang relatif lebih berpatutan berbanding monitor di kelasnya. Apa pendapat anda mengenai Geng BenQ EW3270U 4K, geng?

  Tuliskan pendapat anda di ruangan komen, ya. Jumpa di artikel seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Permainan Gaming atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi

  Artikel Berkaitan