Buat Bijak! 10 Permainan Android Ini Untuk Melatih Otak Kanan dan Kiri

Namun, ternyata ada beberapa permainan di Android yang dapat melatih kemampuan otak kanan dan kiri.

Kami telah menemui banyak permainan Android. Mulai dari permainan lumba hingga permainan strategi di Playstore.

Namun, ternyata ada beberapa permainan di Android yang dapat melatih kemampuan otak kanan dan kiri . Jaka telah mengumpulkan 10 Permainan Android untuk Melatih Otak Kanan dan Kiri . Lihat ulasan!

BACA JUGA
  • 10 Permainan Arcade Terbaik untuk Telefon Android pada tahun 2019 | Boleh Bermain Tanpa Internet!
  • 9 Tuntutan Aplikasi Ini Dapat Melatih Otak Untuk Lebih Bijak
  • 6 Aplikasi Pembelajaran Matematik Android ini menjadikan anda pandai mengira dengan cepat

10 Permainan Android untuk Melatih Otak Kanan dan Kiri

1. 2 Kereta

Tidak, ini bukan permainan kereta lumba , tetapi permainan ketangkasan yang bergantung pada bakat dalam menggunakan otak kanan dan kiri.

Anda akan diminta untuk mengendalikan dua kereta merah dan biru, untuk mengambil setiap bulatan yang tersebar dan mengelakkan halangan dalam bentuk kotak. Semakin tinggi skor anda, semakin baik anda dapat mengawal keseimbangan otak anda.

2. Hop

Permainan ketangkasan lain berasal dari pemaju veteran Ketchapp . Kali ini anda akan diuji, bagaimana tangkapan visual anda dapat diimbangi dengan pergerakan tangan.

Anda harus mengawal bola yang terus melompat, dari satu kotak ke kotak yang lain, semakin lama bola berjalan lebih cepat. Sekiranya anda tidak fokus mengawal bola, alamat bola anda akan mudah jatuh ke jurang.

3. Jubin Piano 2

Meneruskan francais permainan sebelumnya yang dikenali sebagai Don't Tap The White , permainan Piano Tiles 2 . Sudah tentu ini mengeringkan kedua-dua bahagian otak anda, untuk dapat bermain permainan.

Anda mesti mengetuk bahagian hitam skrin, seperti kunci piano, di mana irama lagu, semakin lama semakin cepat. Ini juga menambah kecerdasan otak anda, kerana kebanyakannya adalah lagu klasik.

Games Arcade Clean Master Games DOWNLOAD

4. Sengkang Geometri

Permainan ketangkasan 'gila' yang mungkin ada di Android. Pada peringkat awal, secara amnya di setiap permainan akan berjalan dengan mudah. Tetapi tidak di Geometry Dash , anda akan diseksa secara maksimum dari awal tahap hingga akhir.

Tugas anda sebenarnya cukup mudah, cukup bawa kotak ke destinasi, sambil mengelakkan halangan.

Games Arcade RobTop Games DOWNLOAD

5. Break Liner

Bermain dengan pesawat jet , ketangkasan dan kemahiran anda akan dituntut dalam permainan Break Liner .

Kaedahnya cukup mudah, anda hanya perlu membuat pesawat terus berjalan, menabrak setiap garis kuning . Walau bagaimanapun, anda juga harus menyedari garis merah yang boleh membuat pesawat anda meletup. Atau anda juga harus cepat dan cepat dalam menghancurkan setiap barisan, supaya pesawat anda tidak berhenti dan musnah.

6. Ikut Garisan: Tidak segerak

Game Follow the Lines: Asynchronous adalah permainan lain yang dapat melatih keseimbangan otak anda. Di antara tangan kanan dan kiri anda akan benar-benar digunakan di sini.

Cara bermainnya cukup mudah, anda hanya perlu meletakkan kedua jari anda dan mengikut garis. Walau bagaimanapun, setiap jalur trek akan berbeza antara kanan dan kiri. Sekiranya anda tidak dapat membezakan antara pergerakan tangan kanan dan kiri, jari anda pasti akan keluar dari jalan yang ditentukan.

7. Garisan Menari

Dancing Line adalah permainan ketangkasan dan irama , yang bermaksud anda akan bermain dengan mengimbangkan pergerakan tangan dan dengan apa yang anda dengar.

Anda harus mengawal garis yang kelihatan seperti ular, dan mengikuti irama untuk mengubah pergerakan garis mengikut jalan yang dilalui. Sudah tentu kecerdasan otak diperlukan di sini.

8. Cytus

Masih dari permainan irama, Cytus tidak hanya menuntut masalah ketangkasan, tetapi juga memiliki kisah latar belakang yang cukup mendalam. Di sini menceritakan kisah kehidupan manusia dari awal hingga akhir dunia.

Permainannya cukup ketagihan dan muzik akan membuat anda gementar kerana setiap lagu cukup senang didengar. Anda hanya perlu mengetuk setiap titik yang muncul, tetapi mesti sesuai dengan garis hitam dan irama yang ditunjukkan.

Rayark Inc. Music Games Inc. MUAT TURUN

9. Jalan Lintas

Melintas jalan, kedengarannya agak remeh, tetapi ternyata lebih serius dan menarik dalam permainan Crossy Road .

Betul, anda akan melakonkan watak yang tugasnya adalah melintasi jalan raya dengan lalu lintas yang padat. Anda harus mengawal watak anda yang terus berjalan, agar tidak terkena atau bahkan menabrak setiap rintangan dan rintangan.

DOWNLOAD Trivia Skin Pack Games

10. Suis Warna

Permainan yang mempunyai reka bentuk berwarna-warni, biasanya kelihatan menarik dan menggembirakan kita. Tetapi, nampaknya Color Switch mengubahnya menjadi sedikit menjengkelkan.

Anda ditugaskan untuk melambung bola tanpa berhenti, tetapi ia harus sesuai dengan warna bola dan rintangan yang dihadapi. Sekiranya anda memantulkan bola yang salah dengan warna yang berbeza dengan halangan, anda pasti akan kalah.

Games Arcade Fortafy Games DOWNLOAD

Itulah 10 Permainan Android Untuk Melatih Otak Kanan dan Kiri . Wow, ternyata permainan ini juga dapat melatih kecerdasan otak. Jangan lupa untuk menulis pendapat anda di ruangan komen di bawah!

Artikel Berkaitan