Cara Buka Sekatan Instagram Orang Lain | Tanpa Hack!

Cara mudah untuk menyahsekat Instagram orang lain baik akaun IG yang anda blokir, dan bagi anda yang ingin mencuba menyahsekat orang lain yang menyekat akaun anda.

Permusuhan di dunia maya, termasuk media sosial, kini sudah biasa. Salah satunya di laman sosial Instagram .

Tidak jarang orang yang dianggap musuh atau tidak disukai dan kemudian disekat sehingga akaun dan semua kandungan siaran tidak muncul lagi dalam suapan.

Bercakap mengenai sekatan-sekatan, Jaka akan memberitahu anda cara membuka blokir Instagram orang lain dengan mudah.

BACA JUGA
  • Artis Tersebut! Cara Repost Kisah Artis di Kisah Peribadi Instagram
  • Cara Menghapus Pencarian dengan Cepat di Instagram Hingga Bersih

Cara Buka Sekatan Instagram Orang Lain Dengan Mudah

Ya. Ada permusuhan dan kedamaian. Orang yang anda blok tidak semestinya musuh anda selamanya, bukan? Apabila anda berdamai dengan orang itu, tidak ada salahnya berkawan lagi di Instagram.

Untuk itu, Jaka akan memberi anda dua cara untuk membuka blokir aka akaun Instagram orang yang telah anda halang. Lihatlah!

LIHAT ARTIKEL

Cara Membebaskan Orang Lain di Instagram melalui DM

Cara pertama adalah menggunakan ciri Direct Direct alias Direct Message (DM) di Instagram. Inilah langkah demi langkah yang harus anda lakukan:

  • Dalam contoh ini, kisah Jaka pernah menyekat akaun Instagram salah seorang penulis JalanTikus yang terkenal, Satria Aji Purwoko. Akaun Instagram bernama @satriajip telah disekat.
  • Langkah pertama yang mesti dilakukan ialah membuka aplikasi Instagram, kemudian pergi ke menu Langsung di kanan atas skrin. Teruskan dengan memilih ikon + yang juga terletak di kanan atas.
  • Ketik nama akaun yang anda blokir sebagai penerima mesej, kemudian tuliskan mesej dan hantarkan dengan memilih Kirim .
  • Selepas mesej dihantar, anda kemudian boleh mengunjungi profil bahawa selagi anda disekat, anda tidak boleh mengunjungi. Klik ikon profil di bahagian atas. Setelah menu Butiran muncul, pilih Buka Sekatan Pengguna . Kemudian akaun secara automatik tidak lagi disekat.

Cara Buka Sekatan Instagram Orang Lain Melalui Jelajah

Cara atau kaedah kedua adalah dengan menggunakan ciri Explore . Bagaimana? Ikuti langkah demi langkah sekali lagi di bawah:

  • Buka aplikasi Instagram, pilih menu Explore di ikon di bahagian bawah (nombor 2 selepas ikon rumah).
  • Pilih Cari alias carian lajur .
  • Taipkan nama akaun yang sebelumnya anda blokir, kemudian lawati profil.
  • Teruskan dengan memilih Buka Sekatan . Kemudian akaun Instagram tidak lagi disekat di Instagram anda.

Itulah dua kaedah iaitu cara mudah untuk membuka blokir Instagram orang lain . Sekarang, anda boleh berkawan lagi dengan orang yang telah anda halang di Instagram. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Blok atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan