Cara Menggunakan Facebook Messenger tanpa Akaun Facebook

Untuk menggunakan Messenger, anda tidak perlu selalu menggunakan akaun Facebook. Inilah cara menggunakan Facebook Messenger tanpa Akaun Facebook.

Messenger adalah salah satu perkhidmatan yang disediakan oleh Facebook. Aplikasi ini menawarkan ciri panggilan, telefon dan panggilan video. Walaupun ia adalah produk milik Facebook, kami boleh log masuk tanpa akaun Facebook.

Bagi anda yang tidak mempunyai akaun Facebook, mungkin kerana anda menghapusnya, dan ingin mencuba aplikasi Messenger, anda boleh mencuba petua ini dari Jaka. Inilah cara menggunakan Facebook Messenger tanpa akaun Facebook .

BACA JUGA
  • 10 Perkara Rahsia yang Boleh Anda Lakukan dengan Aplikasi Facebook Messenger
  • 3 Cara Berbual di Facebook Tanpa Memasang Messenger pada Android
  • 5 Aplikasi Utusan Merentas Platform Terbaik

Cara menggunakan Messenger tanpa akaun Facebook

Sekarang anda tidak memerlukan akaun Facebook untuk log masuk ke aplikasi Messenger. Caranya adalah dengan menggunakan nombor telefon anda . Sebelum ini, anda mesti memuat turun aplikasi Facebook Messenger terlebih dahulu, cukup klik pautan di bawah:

Aplikasi Penyemak Imbas Facebook, Inc. MUAT TURUN

Buat Akaun Messenger Facebook Baru

Setelah memasang aplikasi, anda kini boleh mula menggunakan Messenger tanpa akaun Facebook. Ini caranya:

  • Pertama buka aplikasi Facebook Messenger. Untuk menggunakan Messenger tanpa akaun Facebook, ketuk pilihan Buat Akaun Baru di bahagian bawah.
  • Selepas itu anda akan diminta memasukkan nombor telefon anda . Pastikan nombor anda aktif, kawan-kawan. Kerana nanti akan ada proses pengesahan nombor. Sekiranya ada, ketik Seterusnya .
  • Seterusnya adalah membuat kata laluan. Masukkan kata laluan yang akan anda gunakan semasa memasukkan aplikasi Messenger. Ketuk Seterusnya untuk meneruskan ke langkah seterusnya.
  • Pada peringkat ini anda diminta memasukkan nama anda . Tulis nama depan dan belakang anda. Ketik Seterusnya jika anda sudah melakukannya.
  • Akhirnya anda hanya ketik Buat Akaun untuk mengakhiri proses membuat akaun Messenger. Selepas itu Messenger akan menghantar kod OTP ke nombor telefon anda, prosesnya adalah automatik, kawan-kawan. Jadi tunggu sehingga pemuatan selesai.
  • Setelah memuat selesai, anda boleh menambahkan foto profil untuk akaun Messenger. Anda boleh mengambil foto baru atau menggunakan foto dari galeri.

Tanpa Akaun Facebook, Siapa Kita Bual?

Tenang, anda masih boleh berhubung dengan rakan anda walaupun anda tidak mempunyai akaun Facebook. Selepas proses membuat foto profil, pilihan untuk menyegerakkan kenalan pada HP akan muncul .

Cukup ketik Hidupkan dan Messenger akan mengesan sesiapa sahaja dari kenalan di telefon bimbit anda yang juga menggunakan Messenger. Apabila proses penyegerakan selesai, ketuk Teruskan untuk mula berbual dengan rakan anda.

Itulah cara menggunakan Facebook Messenger tanpa akaun Facebook . Selain dapat melakukan chat, telefon dan panggilan video, melalui Messenger kami juga dapat membaca dan mengirim SMS. Di samping itu anda juga boleh menambah rakan lain dari seluruh dunia, anda tahu, semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Facebook Messenger atau artikel menarik lain dari Chaeroni Fitri .

Artikel Berkaitan