10 Permainan Nintendo Switch Terbaik yang Mesti Mainkan, Ketagihan!

Mempunyai Nintendo Switch tetapi bingung bermain permainan apa? Jangan risau, geng Jaka akan memberitahu anda permainan Nintendo Switch terbaik yang mesti anda mainkan

Siapa di sini yang kenal dengan konsol yang dihasilkan oleh Nintendo ? Dari generasi pertama Game Boy hingga Nintendo Switch , konsol Nintendo terbaru hari ini.

Terdapat begitu banyak permainan Nintendo Switch yang telah beredar di pasaran. Bermula dari permainan RPG, permainan pertempuran, permainan pengembaraan, dan banyak lagi.

Dalam artikel ini, Jaka akan membincangkan 10 permainan Nintendo Switch terbaik yang mungkin membuat anda berminat untuk membeli Switch Lite yang akan dilancarkan tidak lama lagi.

 • Super Mario Odyssey
 • Mario Kart 8 Deluxe
 • Lambang Kebakaran: Tiga Rumah
 • Tetris 99
 • Permainan Nintendo Switch Terbaik ...
 • 10 Permainan Nintendo Switch Terbaik yang Mesti Anda Mainkan

  Nintendo Switch berjaya memenangi hati banyak pemain yang sebelum ini merupakan pemain setia 2 konsol lain, iaitu PlayStation 4 & XBOX ONE.

  Menurut Jaka, Nintendo Switch adalah usaha untuk menebus Nintendo setelah konsol mereka sebelumnya, Wii U , gagal di pasaran.

  Suis yang boleh dimainkan setiap masa, menjadi pilihan banyak orang yang selalu sibuk sehingga mereka tidak mempunyai masa untuk bermain permainan setelah bekerja di rumah.

  Bagi anda pengguna Nintendo Switch, Jaka akan memberitahu anda 10 permainan Nintendo Switch terbaik yang mesti anda mainkan . Lihatlah!

  1. Legenda Zelda: Nafas Liar

  Sekiranya anda peminat setia Nintendo, pasti anda sudah biasa dengan tajuk yang satu ini.

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild adalah permainan Nintendo Switch yang terbaik yang mesti anda mainkan.

  Permainan genre RPG ini mempunyai grafik dan animasi yang sangat bagus, geng. Selain itu, permainan dan mekanisme pertarungan yang keren akan membuat anda ketagih.

  Permainan dunia terbuka ini boleh dikatakan permainan Nintendo Switch terbaik yang pernah dibuat oleh Nintendo. Begitu banyak orang membeli Switch kerana permainan Nintendo eksklusif ini, geng.

  PerincianMaklumat
  Pemaju Perancangan & Pembangunan Hiburan Nintendo
  Pelantar Nintendo Switch, Wii U
  Tarikh Tayangan 3 Mac 2017
  Genre Tindakan-Pengembaraan

  2. Super Mario Odyssey

  Selain siri Zelda, terdapat juga permainan eksklusif Nintendo Switch terbaik lainnya, iaitu siri Super Mario. Permainan Nintendo Switch kedua terbaik dihuni oleh Super Mario Odyssey , kumpulan itu.

  Super Mario Odyssey mempunyai permainan yang serupa dengan permainan Super Mario lama. Namun, permainan ini mempunyai grafik 3D dan membawa tema dunia terbuka, geng.

  Permainan ini akan membuat anda merasakan pengalaman bermain permainan Super Mario yang berbeza. Grafik yang licin disertai dengan muzik yang ceria akan membuat anda gembira semasa memainkannya.

  PerincianMaklumat
  Pemaju Perancangan & Pembangunan Hiburan Nintendo
  Pelantar Nintendo Switch
  Tarikh Tayangan 27 Oktober 2017
  Genre Platform, aksi-pengembaraan

  3. Mario Kart 8 Deluxe

  Permainan Nintendo Switch ke-3 terbaik adalah permainan dari siri Mario Kart terbaru, iaitu Mario Kart 8 Deluxe . Permainan ini menjadi inspirasi untuk permainan serupa seperti Crash Team Racing.

  Permainan ini adalah permainan lumba kart dengan watak unik yang dapat anda temui di francais Super Mario. Anda boleh menggunakan item yang ada untuk mengalahkan lawan.

  Permainan ini sangat menyeronokkan untuk anda bermain dalam talian dan luar talian dengan rakan anda. Tidak ada perasaan lebih puas daripada mengalahkan rakan anda dalam permainan ini.

  PerincianMaklumat
  Pemaju Perancangan & Pembangunan Hiburan Nintendo
  Pelantar Nintendo Switch
  Tarikh Tayangan 28 April 2017
  Genre Berlumba

  4. Lambang Kebakaran: Tiga Rumah

  Fire Emblem: Three Houses adalah permainan RPG berasaskan giliran yang mesti anda mainkan sekiranya anda peminat permainan strategi.

  Permainan ini adalah salah satu permainan Nintendo Switch terbaik pada tahun 2019. Sejak dahulu lagi, siri Fire Emblem sangat terkenal dengan permainan taktikalnya dan memerlukan strategi yang matang.

  Dalam siri Fire Emblem terbaru ini, anda mesti memilih satu pelajar di antara 3 puak dan menjadikannya pahlawan dalam perang yang sedang berlaku.

  PerincianMaklumat
  Pemaju Permainan Koei Tecmo
  Pelantar Nintendo Switch
  Tarikh Tayangan 26 Julai 2019
  Genre RPG taktikal

  5. Tetris 99

  Siapa yang tidak tahu permainan Tetris ? Sekiranya anda tidak tahu, anda masih terlalu muda, geng. Tetris adalah salah satu permainan paling laris di dunia.

  Nampaknya, Nintendo Switch juga mempunyai permainan Tetris, anda tahu, geng. Walaupun permainan ini adalah sekolah lama, permainan Tetris 99 membawa sistem baru yang baik yang menjadikannya salah satu permainan Nintendo Switch terbaik.

  Dalam permainan ini, anda akan bermain Tetris bersama 98 orang lain secara serentak. Sama seperti permainan battle-royale, yang terakhir akan menang, geng.

  PerincianMaklumat
  Pemaju Nintendo
  Pelantar Nintendo Switch
  Tarikh Tayangan 13 Februari 2019
  Genre Teka-teki, Arked, Battle-Royale

  Permainan Nintendo Switch Terbaik ...

  6. Pokemon Let's Go Pikachu / Eevee

  Peminat Nintendo yang sebenarnya, yang tidak tahu permainan Pokemon ? Pokemon Let's Go Pikachu / Eevee adalah salah satu permainan Pokemon terbaik yang boleh anda mainkan.

  Sama seperti sebelumnya, Nintendo selalu mengeluarkan 2 versi dalam setiap permainan Pokemon. Dia berkata, bagaimanapun, kedua-duanya mempunyai spesies Pokemon eksklusif yang tidak dapat anda temui dalam versi lain.

  Permainan ini mempunyai grafik 3D yang menakjubkan dan tidak lupa memasukkan elemen penting seperti permainan Pokemon lain. Secara semula jadi, permainan ini merangkumi permainan Nintendo Switch terbaik pada tahun 2018.

  PerincianMaklumat
  Pemaju Permainan Freak
  Pelantar Nintendo Switch
  Tarikh Tayangan 16 November 2018
  Genre RPG

  7. Bros Super Smash Muktamad

  Bros Super Smash Ultimate adalah permainan dari siri Super Smash Bros terbaru dan juga yang pertama dilancarkan khusus untuk platform Nintendo Switch.

  Permainan genre pertempuran ini mempunyai 74 watak yang boleh anda mainkan. Bukan hanya itu, terdapat begitu banyak watak anime atau permainan lain yang boleh anda mainkan.

  Sebagai permainan Nintendo Switch yang terbaik, permainan ini mempunyai grafik terperinci dan animasi yang sangat fleksibel. Bagaimanapun, ia sangat menyeronokkan bermain dalam talian dan luar talian, geng.

  PerincianMaklumat
  Pemaju Nintendo, Bandai Namco
  Pelantar Nintendo Switch
  Tarikh Tayangan 7 Disember 2018
  Genre Berjuang

  8. Mario + Rabbids: Pertempuran Kerajaan

  Mario + Rabbids: Kingdom Battle membawa watak utama Mario dari siri Super Mario, tetapi mempunyai geng permainan yang sangat berbeza.

  Dalam permainan Nintendo Switch terbaik ini, anda tidak lagi bermain permainan Mario dengan tema pengembaraan, geng. Permainan ini mempunyai sistem berasaskan giliran yang memerlukan strategi.

  Oh ya, permainan ini adalah permainan crossover antara permainan Super Mario & Rabbids Invasion, geng. Pasti akan sangat menggembirakan, deh!

  PerincianMaklumat
  Pemaju Ubisoft
  Pelantar Nintendo Switch
  Tarikh Tayangan 29 Ogos 2017
  Genre Berasaskan Giliran, RPG

  9. Splatoon 2

  Splatoon 2 adalah permainan berbilang pemain terbaik yang boleh anda mainkan di Nintendo Switch. Permainan ini mempunyai grafik yang comel dan warna yang sangat terang.

  Splatoon pada mulanya adalah permainan eksklusif di Wii U. Splatoon 2 dilancarkan khusus untuk peminat yang beralih ke Nintendo Switch.

  Anda adalah Inklings, separuh manusia dan separuh sotong. Anda harus berlumba untuk mewarnai arena dengan warna pasukan anda supaya anda dapat mengalahkan musuh anda. Sangat mengasyikkan, geng!

  PerincianMaklumat
  Pemaju Nintendo EPD
  Pelantar Nintendo Switch
  Tarikh Tayangan 21 Julai 2017
  Genre Penembak Orang Ketiga

  10. Lembah Stardew

  Stardew Valley adalah permainan simulasi pertanian yang memiliki permainan yang sangat mirip dengan permainan Harvest Moon yang legendaris.

  Permainan ini masih mempunyai grafik piksel. Walaupun begitu, permainan ini sangat menarik untuk anda mainkan semasa anda letih atau terlambat.

  Sama seperti Harvest Moon, anda juga dapat bertani, memelihara, menuai, memancing ikan dan banyak lagi. Permainan ini anda juga boleh bermain dalam berbilang pemain.

  PerincianMaklumat
  Pemaju Eric Barone, Permainan Sickhead
  Pelantar Nintendo Switch, PS4, Android, PC, XBOX One, iOS
  Tarikh Tayangan 26 Februari 2016
  Genre Simulasi, Taktikal, RPG

  Demikianlah artikel Jaka mengenai 10 permainan Nintendo Switch terbaik yang mesti anda mainkan. Sekiranya anda tidak mempunyai Nintendo Switch, anda mungkin berminat untuk melihat tajuk permainan di atas.

  Semoga artikel Jaka dapat membantu dan menceriakan anda, geng. Jumpa di artikel Jaka yang lain!

  Baca juga artikel mengenai Permainan Terbaik atau artikel menarik lain dari Padmanaba Prameswara

  Artikel Berkaitan