5 Permainan Catur Terbaik di Android Boleh Membuat Anda Lebih Cerdas! Jangan percaya?

5 permainan catur terbaik di Android untuk membantu anda melatih otak dan menyegarkan minda anda.

Banyak sukan yang boleh dilakukan untuk menyegarkan minda. Salah satunya adalah senaman otak. Sukan ini biasanya sinonim dengan catur. Latihan fizikal sangat baik untuk kesihatan tetapi senaman otak juga baik untuk mengasah kemampuan kita.

Ini adalah 5 Permainan Catur Terbaik di Android yang mesti anda cuba sekarang! Sila lihat ulasan penuh di bawah.

BACA JUGA
  • 5 dari Game Boy Advance (GBA) Game Terbaik dan Paling Menarik
  • 5 Permainan Otak di Android Dapat Membuat Otak Anda Lebih Cerdas
  • 10 Teaser Otak Terbaik untuk Android 2019 | Jadi Jadilah Lebih Pintar!

5 Permainan Catur Terbaik di Android

1. Bebas Catur

Chess AI Factory Limited adalah salah satu permainan catur paling popular di telefon pintar. Aplikasi ini mempunyai semua asas dan mempunyai 12 tahap kesukaran. Antaranya ialah mod kasual, permainan pro, pencapaian, papan pendahulu, dan mempunyai lapan tema papan catur.

2. Pro Catur Taktik

Chess Tactics Pro tidak seperti kebanyakan permainan catur secara umum. Terdapat banyak teka-teki catur di sini dan anda boleh bermain dalam talian untuk mengemas kini teka-teki setiap kali anda dalam talian. Di sini anda dicabar untuk mengembangkan kebolehan anda dan mempelajari taktik baru.

3. Droidfish

Droidfish adalah permainan catur Android yang popular dengan GUI. Ia dilengkapi dengan satu metrik dan mempunyai banyak ciri termasuk sokongan PGN, FEN, dan EPD.

Anda boleh menyesuaikan kesukaran dengan menukar kuasa enjin. Ini adalah salah satu permainan catur yang digemari oleh pemain catur yang serius. Ini juga percuma kerana tidak ada pembelian atau iklan dalam aplikasi.

4. iChess

iChess adalah satu permainan catur untuk pemain kasual. Ini sangat serupa dengan Chess Tactiscs Pro. Anda akan menyelesaikan semua teka-teki di luar talian.

Berikut adalah tiga kesukaran yang mesti dipilih mengikut kemampuan anda. Versi percuma mengandungi iklan sementara versi pro tidak.

5. Catur Sebenar

Catur Sebenar adalah salah satu permainan catur terbaik di luar sana. Mempunyai ciri papan 3D yang kelihatan baik. Permainan ini juga menampilkan berbilang pemain dalam talian, sembang dalam permainan, dan pelbagai tema papan.

Anda juga boleh bermain dalam 2D ​​jika papan 3D terlalu menjengkelkan. Permainan ini menawarkan 2400 tahap kesukaran yang boleh anda cuba sekarang.

Pada pendapat anda, manakah antara 5 permainan catur Android terbaik yang merupakan permainan terbaik? Jalantikus mengesyorkan yang terakhir kerana sangat mencabar dan benar-benar mempertajam kemampuan otak kita. Permainan mana yang menjadi pilihan anda? Tinggalkan komen anda di bawah. terima kasih.

Artikel Berkaitan