7 Hero DotA 2 Yang Paling Sesuai Untuk Pemula

Baiklah, untuk anda pemula DotA 2, kali ini Jaka telah meringkaskan beberapa pahlawan yang benar-benar dimainkan oleh pemula DotA 2. Apa itu pahlawan Jaka? Berikut adalah 7 wira DotA 2 untuk pemula.

DotA 2 adalah permainan genre MOBA yang semakin popular sejak kebelakangan ini. Selain grafik yang ditingkatkan dan penambahan watak yang sering kita sebut sebagai pahlawan, DotA 2 juga menawarkan pengalaman bermain yang menarik, tanpa mengira kemenangan dan kekalahan yang diperoleh semasa bermain.

Setiap masa, sudah tentu akan ada sebilangan orang baru yang mula berminat untuk bermain DotA 2, mereka yang dipanggil pemula. Baiklah, untuk anda semua pemain pemula DotA 2 , kali ini Jaka telah meringkaskan beberapa pahlawan yang benar-benar dimainkan oleh pemula DotA 2 . Apa pahlawan Jaka? Berikut adalah 7 wira DotA 2 untuk pemula.

BACA JUGA
  • Walaupun seorang gadis, 6 pahlawan di DotA 2 sangat mematikan
  • Pembunuhan Bahagian Alam! Inilah 5 Kisah Pembunuhan Mengerikan di DotA 2
  • 9 Kemahiran Hero DotA 2 Ini Yang Paling Takut oleh Pemain Permainan, Mana Yang Paling MENGGANGGU?

7 Hero DotA 2 yang paling sesuai untuk pemula

1. Pahlawan Suci

Foto: anoncraft.com

Sacred Warrior adalah hero jenis Kekuatan yang mempunyai kelebihan tersendiri dari segi jarak serangan. Sekiranya kebanyakan pahlawan jenis Kekuatan menggunakan serangan jarak dekat , yang satu ini menggunakan serangan jarak jauh yang apabila digabungkan dengan skill Burning Spear sangat sesuai untuk HP lawan sambil tetap berada di dekat menara. Selain itu, pahlawan ini juga mempunyai skill Heal sekiranya anda mati dan skill Life Break yang dapat mengurangkan 50% darah musuh.

2. Naga Kesatria

Foto: steamcommunity.com

Dragon Knight adalah wira lain yang sesuai untuk pemula. Wira ini dilengkapi dengan skill Fire Breathe sebagai skill menyerang, skill Blood Dragon yang menjadikan hero ini tidak mudah dibunuh, skill Stun untuk melarikan diri atau menyerang musuh, dan skill Elder Dragon Form yang akan meningkatkan kepantasan pergerakan, serangan, dan pertahanan.

3. Raja Wraith

Foto: steamcommunity.com

Untuk anda semua pemula yang takut wira anda mati, cuba gunakan Wraith King . Kemahiran Vampiric Aura pahlawan ini akan meningkatkan daya tahan anda ketika berada di medan perang, kemahiran Stun dan kemahiran Reinkarnasi yang membolehkan anda hidup semula tentu dapat membuat pemula tenang ketika dalam pertempuran.

4. Stealth Assassin

Foto: anoncraft.com

Wira lain yang juga sesuai digunakan oleh pemula adalah Stealth Assassin . Hero yang satu ini dilengkapi dengan skill Smoke Screen yang akan membuat serangan musuh hilang ketika menyerang anda sehingga anda mempunyai masa untuk menyerang atau melarikan diri. Di samping itu, kemahiran Jubah dan Belati pahlawan akan menjadikannya tidak dapat dilihat sehingga anda dapat bertani dengan selamat dan bebas dari serangan mendadak (melainkan jika musuh menggunakan Permata Benar dan Sentry ).

5. Penembak Dwarven

Foto: deviantart.net

Masih takut untuk maju ke medan perang? Ya, anda boleh tinggal di dekat menara sambil melakukan push push menggunakan wira Dwarven Sniper . Wira ini cukup selesa untuk digunakan oleh pemula kerana jarak menyerang pahlawan ini sangat jauh sehingga anda dapat terus bertani dekat dengan menara anda dan menyerang menara musuh dari jarak yang cukup selamat. Sukar dibunuh atau takut untuk berperang? Cukup gunakan Assassinate untuk membunuh musuh dari kejauhan.

6. Kesatria Rogue

Foto: anoncraft.com

Rogue Knight adalah salah satu pahlawan dengan kerosakan paling banyak di DotA 2. Wira ini cukup lengkap dari segi kemahiran kerana dia mempunyai kemahiran pertahanan dan serangan. Anda boleh menggunakan Storm Bolt untuk melindungi diri anda atau menyerang dan Warcry sebagai kemahiran bertahan dan melarikan diri. Bagaimana dengan kemahiran menyerang? Tenang, ada Kekuatan Dewa yang akan meningkatkan kerosakan anda 150%.

7. Kapak

Foto: dotageeks.com

Sekiranya anda pemula ingin menggunakan wira yang sukar untuk mati, anda boleh mencuba Ax . Wira ini boleh dikatakan wira dengan daya tahan yang sangat tinggi berkat kemahiran Counter Helix untuk melawan serangan dan Berserker Call yang akan menambah perisai anda dalam jumlah yang banyak. Untuk mendapatkan pembunuhan, anda boleh menggunakan Culling Blade yang membolehkan anda melakukan pembunuhan seketika dengan syarat musuh mati.

Itulah 7 wira DotA 2 yang sesuai untuk dicuba oleh pemula, semoga bermanfaat dan selamat bermain. Jaka sendiri ketika pertama kali bermain DotA 2 (DotA), memilih untuk menggunakan Sacred Warrior dan Rogue Knight , bagaimana dengan wira pertama anda ketika anda masih pemula? Jangan teragak-agak untuk meninggalkan jejak di ruangan komen dan berkongsi dengan rakan anda.

Artikel Berkaitan