7 Aplikasi Android Terbaik yang Tidak Akan Kamu Temukan di Google Play

Beberapa aplikasi yang tidak ada di Play Store ini mungkin belum pernah kamu dengar namanya tetapi memiliki fungsi bahkan fitur baru yang tidak bisa kamu temukan di aplikasi apapun di Google Play Store.

Pemilik Android pastinya sudah paham sekali bukan tentang Google Play Store, tempat dimana aplikasi, game, dan beberapa file lainnya bisa kamu download gratis maupun berbayar. Google Play Store memang menjadi toko aplikasi yang cukup menguasai hampir seluruh Android saat ini, tentu saja hal ini sangat berhubungan dengan OS Android dan Google Play Store merupakan produk buatan Google. Tetapi pernahkah kamu coba untuk download APK di tempat lain? Beberapa aplikasi Android terbaik yang tidak ada di Play Store ini mungkin belum pernah kamu dengar namanya tetapi memiliki fungsi bahkan fitur baru yang tidak bisa kamu temukan di aplikasi apapun di Google Play Store. Apa sajakah itu?

7 Aplikasi Android Terbaik

1. AdAway

Siapa yang tidak merasa terganggu dengan iklan yang muncul secara berterusan di telefon pintar anda? AdAway adalah aplikasi untuk menutup semua iklan yang muncul di telefon pintar anda. Oleh itu, tidak ada lagi istilah penyemakan imbas, klik iklan tersebut. Untuk menggunakan AdAway, peranti Android anda mesti di-root terlebih dahulu. Anda boleh memuat turun AdAway di JalanTikus. Produktiviti Aplikasi AdAway DOWNLOAD

2. Pemuat turun YouTube Tubemate

Pemuat turun YouTube Tubemate , seperti namanya dapat menebak bukankah fungsi aplikasi Android terbaik ini? Tubemate YouTube Downloader berfungsi untuk memuat turun video yang kami mahukan dari YouTube, tentu saja. Anda boleh memuat turun Tubemate YouTube Downloader di JalanTikus. Muat turun Aplikasi & Plugin Tubemate DOWNLOAD

3. Himpunan Rendah

Humble Bundle adalah aplikasi yang menyediakan banyak permainan murah. Permainan di Humble Bundle bukan hanya permainan rawak, tetapi permainan berkelas dan popular di Google Play Store. Humble Bundle juga mempunyai promo di mana dalam satu paket akan berisi permainan-permainan populer dan beberapa permainan lain dengan harga yang murah. Untuk menggunakan Humble Bundle, anda mesti mempunyai akaun Humble Bundle terlebih dahulu.

BACA JUGA
  • Cara Mudah Meretas Permainan Android Menggunakan Lucky Patcher, Dengan Risiko Anda Sendiri!
  • Muat turun Pemasang Rangka Kerja Xposed & Cara Memasangnya di Android

4. Videoder

Videoder adalah aplikasi yang serupa dengan Tubemate YouTube Downloader dengan fungsi yang sama iaitu memuat turun video dari YouTube. Untuk memuat turun video YouTube, anda hanya menjalankan aplikasi Videoder dan mencari video yang anda mahukan. Anda boleh memuat turun video Youtube menggunakan Videoder walaupun untuk video YouTube dengan resolusi 1080p.

Inilah cara memasang Videoder:

5. Permainan Xmodg

Peminat COC pasti biasa dengan aplikasi Xmodgames yang satu ini . Fungsi Xmodgames adalah menyediakan MOD untuk beberapa permainan. Xmodgames sesuai untuk pemain permainan Android yang ingin mencuba fitur baru, cuba menyerang pangkalan, atau menjadikan pangkalan terkuat di CoC. Alat Pembangun Aplikasi xmodgames MUAT TURUN

6. Lucky Patcher

Bagi mereka yang suka menggodam permainan mulai dari emas penuh hingga tahap atau apa sahaja ia boleh menggunakan Lucky Patcher sebagai aplikasi Android terbaik untuk penggodaman perniagaan. Walaupun tidak semua permainan atau aplikasi dapat diretas menggunakan Lucky Patcher, tetapi kebanyakan permainan dan aplikasi Android dapat diretas menggunakan Lucky Patcher. Anda boleh memuat turun Lucky Patcher di sini dan sudah tentu anda mesti membuat root Android anda untuk menggunakan Lucky Patcher.

7. Pemasang Xposed

Xposed Installer adalah aplikasi Android yang dapat mengubah APK tanpa membongkar APK dan juga dapat digunakan untuk modifikasi ROM. Anda boleh memuat turun Pemasang Xposed di JalanTikus.

Alat Pembangun Apl rovo89 DOWNLOAD

Adakah anda mempunyai cadangan untuk APK kegemaran anda yang lain yang tidak ada di Google Play Store?

Artikel Berkaitan