Tonton Filem Pengabdian kepada Iblis (2017), Seram Moden daripada Klasik Terbaik

Pernahkah anda menonton filem Devils of Satan (2017) yang dibuat semula oleh pengarah utama, Joko Anwar, bukan? Sekiranya tidak, pertimbangkan artikel Jaka berikut, ya!

Indonesia adalah salah satu negara dengan industri filem yang cukup berjaya di Asia Tenggara. Dibuktikan oleh banyak filem dari Indonesia yang memasuki festival filem antarabangsa.

Servant of Satan adalah salah satu filem seram klasik Indonesia di seluruh dunia. Filem ini, yang dirilis pada tahun 1980, dibuat ulang dengan nuansa yang lebih mengerikan.

Apa filem seperti Devited to Satan (2017) yang dibuat oleh pengarah Joko Anwar ? Sekiranya anda ingin tahu, pertimbangkan artikel Jaka berikut.

 • Fakta Menarik mengenai Filem Setan (2017)
 • Tonton Filem Pengabdian Syaitan (2017)
 • Sinopsis Filem Pengabdian Syaitan (2017)

  Rini adalah anak perempuan sulung keluarganya yang terdiri daripada ayah, ibu, nenek, dan tiga adik lelakinya, iaitu Tony , Bondi , dan Ian .

  Keluarga Rini menghadapi masalah kewangan kerana mereka telah kehabisan wang untuk menanggung perbelanjaan perubatan ibu yang menderita penyakit misteri selama 3 tahun.

  Ibu tidak dapat bangun dari tidur dan hanya dapat membunyikan loceng kecil untuk meminta pertolongan dari ahli keluarga yang lain.

  Berbagai usaha dilakukan oleh keluarga Rini untuk mendapatkan wang tambahan, termasuk berhenti dari kuliah dan meminta royalti milik ibunya yang pernah menjadi penyanyi terkenal.

  Malangnya, ibu tersebut kemudian meninggal dunia. Ketika dikebumikan, keluarga berkenalan dengan seorang Ustadz dan anaknya, Hendra .

  Untuk menjana wang, anda harus pergi ke bandar untuk menggadaikan rumah keluarga mereka. Wang simpanan mereka tidak mencukupi untuk menampung kehidupan seharian mereka.

  Pemergian anda ke bandar adalah permulaan keganasan yang menyerang keluarga. Munculnya hantu yang mempunyai penampilan ibu yang sudah meninggal mula menghantui mereka.

  Apakah rahsia yang disimpan oleh ibu sebelum mati? Adakah benar bahawa hantu jahat yang bermaksud menyakiti anggota itu adalah ibu?

  Kalian akan menonton kemudian, geng.

  Fakta Menarik mengenai Filem Setan (2017)

  Setelah membaca sinopsis filem Devotees of Satan (2017), Jaka akan memberitahu anda beberapa fakta menarik yang pastinya akan membuat anda semakin penasaran untuk menonton filem Devotees of Satan (2017).

  • Hamba Iblis yang asli adalah filem seram kegemaran Joko Anwar ketika dia masih kecil. Jauh sebelum Rapi Films menghasilkan pembuatan semula, Joko Anwar telah melobi untuk mengarahkan jika filem itu dibuat pembuatan semula.

  • Tara Basro , Rini dalam filem tersebut ternyata menjadi orang yang sangat takut dengan hantu. Sebenarnya, dia sendiri mesti bermain dalam filem seram.

  • Proses penggambaran filem ini hanya memakan masa 18 hari. Sangat pendek memandangkan filem ini mendapat banyak penghargaan Citra Award .

  • Poster filem The Devils of Devils yang menggambarkan 3 orang menggunakan payung hitam dibuat oleh peminat yang mengagumi karya Joko Anwar dan filem Devils of Devils.

  • Anak kapal menghabiskan kira-kira 3 bulan hanya mencari rumah yang sesuai dengan suasana dan ngeri filem Devils in Satan (2017).

  Tonton Filem Pengabdian Syaitan (2017)

  MaklumatPengabdian Syaitan
  Ulasan (Bilangan pengulas) 6.7 (5,759)
  Jangka masa 1 jam 47 minit
  Genre Drama, Seram, Misteri
  Tarikh Tayangan 28 September 2017
  Pengarah Joko Anwar
  Pemain Tara Basro, Bront Palarae, Dimas Aditya, et al

  Membaca sinopsis dan fakta menarik sahaja sudah pasti tidak mencukupi bagi anda yang sangat gemar menonton filem seram yang berkualiti seperti Devils of Satan (2017).

  Jangan risau, anda boleh menonton filem ini melalui pautan yang diberikan Jaka di bawah.

  >>> Tonton Filem Pengabdian Iblis (2017) <<<

  Demikianlah artikel Jaka mengenai karya filem seram oleh Joko Anwar, Servant of Satan (2017). Apa lagi filem yang anda mahu tonton, geng?

  Tulis jawapan anda di ruangan komen di bawah, ya!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Prameswara Padmanaba

  Artikel Berkaitan