Seru Abis! 15 dari Permainan Berkebun & Pertanian Terbaik di Android

Adakah anda mahu bermain permainan seperti Harvest Moon? Berikut adalah cadangan untuk berkebun & membesarkan permainan di telefon bimbit Android yang paling menarik! (luar talian & dalam talian)

Bermain permainan tentunya sangat menyeronokkan terutama untuk mengisi masa lapang. Salah satu genre permainan yang paling menyeronokkan adalah permainan berkebun, kawan-kawan.

Bukan hanya kanak-kanak, semua peringkat umur dapat memainkan genre ini untuk menghilangkan kebosanan.

Kali ini, Jaka akan memberitahu anda 15 permainan berkebun dan pembesaran Android terbaik yang sangat sesuai untuk anda mainkan. Inilah ulasannya!

BACA JUGA
  • 15 Permainan Bola Sepak Terbaik 2019 di Android Mudah Alih! (Wajib Main)
  • 10 Permainan Robot Luar Talian Android Terbaik | Percuma!
  • 12 Permainan Perlumbaan Motosikal 2019 Terbaik untuk Android & PC | Moto GP atau Perlumbaan Seret!

Permainan Berkebun dan Peternakan Android Percuma dan Terbaik yang Disyorkan

Sudah jelas, bermain permainan berkebun dan menaikkan permainan di luar talian akan lebih menyenangkan untuk dimainkan ketika santai. Tidak seperti permainan Android MOBA yang memerlukan penumpuan tambahan untuk memainkannya.

1. Hari Hay

Hay Day adalah permainan berkebun yang dibuat oleh Supercell . Anda boleh mengatakan permainan ini adalah permainan berkebun yang paling popular untuk telefon pintar dan tablet.

Sebenarnya, ia menjadi nombor satu di lebih dari 122 negara . Anda juga dapat menikmati tinggal di luar bandar bersama dengan haiwan ternakan dalam membina ladang anda.

Muat turun di sini: Hay Day

DOWNLOAD Permainan Simulasi Supercell

2. Farm Ville 2: Pelarian Negara

Seterusnya adalah Farm Ville 2: Country Escape yang merupakan permainan berkebun Android yang dikembangkan oleh pemaju terkemuka, Zynga .

Permainan yang kini tersedia dalam format mudah alih akan menawarkan grafik 3 dimensi yang sangat baik .

Anda juga boleh bermain di luar talian tanpa sambungan internet, untuk menguruskan ladang kali ini di sebelah pantai.

Muat turun di sini: Farm Ville 2: Country Escape

Zynga Trivia Games DOWNLOAD

3. Perbandaran

Kemudian ada Perbandaran . Permainan yang dikembangkan oleh Playrix Games secara unik akan menggabungkan simulasi pembinaan bandar dan perkebunan dalam satu permainan.

Menguruskan ladang dan menjana wang untuk membina bandar impian anda. Buka juga hotel, kafe, restoran dan kebun binatang untuk menambah pendapatan anda.

Muat turun di sini: Perbandaran

Permainan Strategi Permainan Playrix DOWNLOAD

4. Ladang Hijau 3

Kemudian ada Green Farm 3 dalam senarai cadangan untuk permainan berkebun Android percuma seterusnya. Permainan ini dibuat oleh Gameloft .

Permainan berkebun dan membesarkan luar talian ini juga dapat membuat anda berinteraksi antara satu sama lain dan membantu menanam rakan anda dalam mod dalam talian.

Jangan lupa menyelesaikan misi untuk mendapatkan barang-barang tertentu dan menjadikan ladang anda yang terbaik.

Muat turun di sini: Ladang Hijau 3

5. Ladang Brown LINE

Watak lucu dari aplikasi pesanan segera, LINE kembali menguruskan ladang anda. LINE Brown Farm akan membawa Brown, the Chocolate Bear, untuk membina harta tanah bapa saudaranya.

Bukan itu sahaja, anda juga akan menemui pelbagai watak LINE seperti Moon, Cony , dan lain-lain dengan kostum lucu dan comel ini.

Muat turun di sini: LINE Brown Farm

6. Tanah Penuaian

Seterusnya ialah Harvest Land yang merupakan permainan simulasi taman yang dibuat oleh MysteryTag . Permainan ini menawarkan grafik sederhana, sangat sesuai untuk telefon pintar dengan spesifikasi rendah.

Misi utama anda adalah membina pulau menjadi ladang. Membangun pulau, memelihara ternakan, dan bertarung dengan raksasa yang ingin memusnahkan ladang anda.

Muat turun di sini: Harvest Land

7. Saga Wira Ladang

Farm Heroes Saga adalah permainan teka-teki yang dibuat oleh King. Anda juga mesti biasa dengan permainan permainan ini yang sama dengan siri permainan Candy Crush sebelumnya .

Perbezaannya adalah, anda akan bertemu dengan Cropsies , watak buah dan sayur yang comel yang akan menghiburkan anda semasa bermain permainan.

Muat turun di sini: Farm Heroes Saga

Teka-teki Permainan King DOWNLOAD

8. Bandar Ladang

Farm Town adalah permainan yang dikembangkan oleh Foranj . Sama seperti permainan berkebun yang lain, misi utama anda adalah mengurus ladang dan membesarkannya menjadi kaya.

Dalam permainan ini, anda tidak hanya menjaga ladang dan menjaga haiwan ternakan. Anda juga boleh memasak makanan, membina peralatan dan ikan.

Muat turun di sini: Farm Town

9. Mari Bertani

Anda boleh berehat dan menghilangkan keletihan sejenak dengan bermain permainan Let's Farm . Permainan Android ini dikembangkan oleh Playday Games dan sesuai untuk masa lapang.

Dimainkan oleh 10 juta pengguna , anda boleh berhubung antara satu sama lain dalam permainan ini. Taman dan selesaikan misi mencabar untuk mendapatkan pendapatan paling banyak.

Muat turun di sini: Mari s Farm

10. Ladang Besar: Penuaian Bergerak

Dilengkapi dengan grafik 3 dimensi yang menawan, Big Farm: Mobile Harvest akan memastikan anda akan bermain secara berterusan. Permainan ini sendiri dikembangkan oleh Goodgame Studios .

Tukar buluh lama yang penuh dengan buluh dan tumbuh. Anda boleh mendapatkan misi unik dalam permainan ini. Contohnya, menyelesaikan misteri penampakan UFO.

Muat turun di sini: Ladang Besar: Penuaian Bergerak

11. Desa dan Ladang

Di Village and Farm, Anda dapat merasakan sensasi permainan bertani dengan pelbagai simulasi yang menyeronokkan, mulai dari memasak, menanam, dan memberi makan haiwan ternakan.

Permainan yang dikembangkan oleh PlayDay ini boleh dimainkan secara percuma.

Untuk memainkannya, anda mesti memerlukan sambungan internet untuk menjalankan misi menarik yang mesti anda cuba.

Muat turun di sini: Desa dan Ladang

12. Farm Frenzy Percuma

Farm Frenzy Free memerlukan anda menghidupkan kembali ladang tandus menjadi ladang yang menghasilkan banyak.

Di sini anda boleh bermain lebih dari 72 tahap dengan setiap tahap kesukaran.

Permainan ladang ini menawarkan lebih daripada 30 peningkatan bangunan. Selain grafik dan muzik latar yang bagus, lebih menarik apabila anda bermain di masa lapang.

Muat turun di sini: Farm Frenzy Percuma

13. Kisah Ladang 2

Farm Story 2 bukan sekadar permainan berkebun Android biasa. Berbekalkan grafik 3D yang hebat, anda boleh melakukan pelbagai aktiviti menarik dalam permainan Android yang menarik ini.

Selain aktiviti penternakan, anda boleh bermain pelbagai permainan mini yang menarik. Bermula dari memancing, melombong, atau menjual barang yang anda hasilkan. Sangat teruja!

Muat turun di sini: Kisah Ladang 2

14. Hari Ladang Moy

Anda boleh melakonkan watak Moy yang comel sekarang dengan tema permainan pertanian yang sangat sesuai dimainkan ketika santai.

Moy Farm Day sendiri adalah permainan yang dikembangkan oleh Frojo Apps .

Dalam permainan ini, anda boleh mengajak Moy menanam pelbagai buah dan sayur-sayuran. Kumpulkan dan jual semula untuk mendapatkan wang untuk mula membina ladang anda.

Muat turun di sini: Hari Ladang Moy

15. Kampung Bandar

Town Village bukan sahaja mengharuskan anda mengembangkan pertanian, tetapi juga untuk membina bandar dan infrastruktur lain di dalamnya.

Dalam permainan ini yang dikembangkan oleh Sparkling Society, anda akan bersaing dengan lebih daripada 60 juta pemain lain untuk menjadikan bandar anda yang terbaik berbanding yang lain.

Muat turun di sini: Town Village

Itulah 15 cadangan permainan berkebun dan pembiakan Android yang boleh anda mainkan secara percuma pada tahun 2018. Sangat sesuai digunakan sebagai bahan untuk berehat dan menghilangkan kebosanan pada masa lapang.

Adakah anda mempunyai cadangan permainan lain? Kongsi di ruangan komen!

Baca juga artikel mengenai permainan atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

Artikel Berkaitan