Pro sahaja! Inilah Cara Meretas Teknik Mengendus di Android tanpa Root

Ilmu penggodaman itu sendiri terdiri daripada pelbagai teknik. Bermula dari Sniffing, Cracking, Hijacking dan lain-lain. Kali ini, Jaka ingin memberitahu anda cara menggodam telefon pintar Android!

Peretasan boleh dikatakan teknik komputer paling hebat. Dengan menggunakan ilmu peretasan, seolah-olah anda bebas melakukan apa sahaja di dunia digital.

Ilmu penggodaman itu sendiri terdiri daripada pelbagai teknik. Bermula dari Sniffing, Cracking, Hijacking dan lain-lain. Kali ini, Jaka ingin memberitahu anda cara menggodam telefon pintar Android!

BACA JUGA
  • Ingin menjadi terkenal, Peretas Ini Menggodam Menggodam Laman Anda Sendiri Menggunakan Masalah Agama!
  • Berhati-hati! Hanya Buka Microsoft Word di Windows, Boleh Diretas!
  • Syarikat Perkhidmatan Penggodaman Telefon Pintar Ini Diretas! Macam mana boleh jadi?

Cara Meretas Teknik Mengendus di Android tanpa Root

Sumber gambar: Gambar: Blogger

Aktiviti menghidu paling baik dilakukan dengan peranti mudah alih. Biasanya penggodam menggunakan komputer riba kecil (netbook) dalam menjalankan proses mengendus di rangkaian awam. Tetapi lama-kelamaan, sekarang anda dapat menghidu dengan modal Android.

Definisi Menghidu

Sumber gambar: Gambar: Shubham Mayekar

Sebelum melangkah, Jaka ingin menjelaskan dengan menghidu terlebih dahulu. Jaka akan berusaha menggunakan bahasa itu semudah mungkin.

Menghidu bermaksud membaca semua lalu lintas paket data yang berlaku di rangkaian. Proses pemantauan yang panjang. Dengan mengendus, penggodam dapat mencari dari laman web yang dikunjungi (sejarah) ke nama pengguna dan kata laluan sasaran atau mangsa.

Tetapi untuk dapat memanfaatkan sepenuhnya teknik penggodaman mengendus, ada banyak perkara lain yang perlu difahami. Contohnya adalah mengenai topologi rangkaian.

Setelah membaca penjelasannya, sekarang anda mesti mempunyai gambar. Langkah-langkah itu sendiri adalah seperti berikut.

Langkah-langkah untuk Menghidu di Android tanpa Root

Langkah 1

Pertama sekali muat turun dan pasang aplikasi Android yang disebut "Packet Capture" , anda boleh memuat turunnya melalui pautan berikut.

Muat turun: versi terbaru Packet Capture

Langkah 2

Buka aplikasi yang baru anda pasang. Pilih "Bermula" , kemudian teruskan dengan memilih "Pasang Sijil" .

Langkah 3

Kemudian pop timbul akan muncul, pilih "Ok" . Kemudian pop timbul muncul lagi, pilih "Ok" sekali lagi.

Langkah 4

Untuk mula mengendus atau memantau pada jaringan, pilih "Mainkan Logo" di sudut kanan atas. Tunggu sehingga paket data yang anda cari bersilang. Sekiranya demikian, anda juga dapat melihat perinciannya seperti di bawah.

Begitulah cara melakukan teknik peretasan mengendus di Android, bukankah itu sulit bukan? Dengan improvisasi lebih jauh, anda boleh masuk ke akaun media sosial dan yang lain dari mangsa. Semoga berjaya!

Oh ya, kongsi pendapat anda! Pastikan juga anda membaca artikel yang berkaitan dengan permainan atau tulisan menarik lain dari 1S.

Sepanduk: AnonCraft

LIHAT ARTIKEL

Artikel Berkaitan