14 Permainan Android Simpan Memori pada RAM Smartphone 256MB (Bahagian 1)

Bagi anda pengguna telefon pintar yang ingin bermain permainan di telefon pintar anda, tetapi dibatasi oleh memori, beritahu saya senarai permainan Android yang menyimpan memori. Ya, ya!

Bagi anda pengguna telefon pintar Android dengan kapasiti RAM 256MB , anda pasti akan mengalami ujian yang teruk ketika ingin menggunakan aplikasi tertentu, terutama peminat permainan. Kerana tidak setiap permainan dapat dimainkan dengan lancar, bahkan ada beberapa permainan yang tidak dapat dibuka sama sekali secara berterusan. Contohnya, Pokemon Go .

Pada saat media sosial begitu bersemangat bermain Pokemon GO, anda hanya dapat merasa gembira sambil menahan kesedihan kerana anda tidak dapat mencubanya di telefon bimbit anda. Namun, tidak semua permainan tidak dapat dimainkan di Android dengan RAM 256MB. Oleh kerana itu, Jaka akan memberikan senarai permainan Android yang menyimpan memori yang boleh dimainkan di luar talian dan dalam talian di telefon pintar dengan RAM yang kecil. Lihatlah!

BACA JUGA
  • 5 Cara Mengubah Android Dengan Keren Tanpa Root
  • Ocean King: Fishing Arcade, Permainan Terkini yang Mempunyai Banyak Hadiah Hebat
  • 7 Permainan FPS Android Bertema Zombie Terbaik 2017

14 Permainan Android Simpan Memori pada RAM Smartphone 256MB (Bahagian 1)

1. Clash of Clans

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Yang ini pasti anda semua tahu. Permainan yang dapat memperoleh Rp 60 miliar dalam satu hari adalah salah satu permainan paling digemari di Play Store . Malah kini berada di kedudukan 3 dalam permainan percuma teratas di Google Play Store .

Sumber foto: Foto: Strategi Permainan Gedung Google Play Supercell DOWNLOAD LIHAT ARTIKEL

2. Seri Zenonia

Sumber gambar: Foto: ModApk

Zenonia adalah permainan RPG Android yang menjimatkan memori dari Gamevil yang menyeronokkan untuk dimainkan. Permainan dengan grafik 2D dengan kesan kemahiran yang hebat akan merosakkan anda dan pasti akan membuat anda ketagih. Permainan RPG klasik ini mempunyai banyak pekerjaan dan juga watak yang boleh anda pilih dalam permainan.

Siri Zenonia mempunyai kisah yang sedikit berkaitan dengan setiap siri. Tetapi, jika anda ingin memainkannya, anda tidak perlu bermain dari siri pertama kerana tidak begitu mempengaruhi permainan, jadi anda tidak perlu risau.

Sumber gambar: Foto: Permainan Moby

3. Sengkang Geometri

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Geometry Dash adalah permainan Android yang menyimpan memori yang, menurut Jaka, cukup ketagihan. Permainan ini sebenarnya mudah dimainkan, tetapi tahap kesukarannya cukup "wow" bagi pemula yang memainkannya. Dalam permainan ini, kami memainkan permainan berbentuk persegi yang berjalan secara automatik. Kita harus melalui rintangan yang dihadapi untuk sampai ke garisan penamat. Perkara yang menjadikan Geometry Dash menarik adalah muzik yang iramanya disesuaikan dengan pergerakan dan halangan pemain.

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Anda boleh memuat turun versi percuma dengan nama "Geometry Dash World", tetapi siri ini hanya mempunyai 10 tahap dan watak terhad . Sekiranya anda ingin memainkan versi penuh, anda boleh membelinya di Play Store seharga Rp 24.000 .

4. Jubin Piano 2

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Piano Tiles 2 adalah permainan Android yang menyimpan memori yang dibuat oleh pembangun dari Beijing, China iaitu Cheetah Mobile yang merupakan versi terbaru dari siri sebelumnya. Permainan ini difokuskan pada ketangkasan anda dalam menekan Tiles di layar yang disertai dengan irama muzik piano, sehingga seolah-olah anda bermain permainan ini merasa bermain piano yang asli.

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Cara bermainnya cukup mudah dan ringkas. Anda hanya perlu menekan bahagian hitam dan jangan biarkan anda menekan atau bahkan kehilangan Jubin. Bukan hanya itu, tempo lagu dan kelajuan Tiles juga akan meningkat apabila anda mendapat banyak markah.

Games Arcade Clean Master Games DOWNLOAD

5. Wira Larva

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Larva Heroes permainan telah dibangunkan oleh Mr. Permainan . Bercerita mengenai kemasukan watak dari dunia hitam yang menyerang dunia, maka watak Merah dan Kuning menjadi marah kerana mereka memakan sosejnya. Serangan itu mula dilakukan oleh Merah dan Kuning terhadap musuh mereka.

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Dalam permainan ini, kami dijemput untuk melindungi kota New York dari serangan musuh. Kita boleh memilih watak pahlawan yang akan kita gunakan untuk memainkan permainan ini, bermula dari Merah, Kuning, Malam Hitam, hingga Rainbow Warrior .

Mr Games DOWNLOAD Permainan

6. Ketik Ketik Dash

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Permainan ini adalah permainan Android Arcade yang menjimatkan memori yang menarik dan mencabar . Kita hanya mengetuk layar ketika kita berpusing atau melompat, jika kita terlambat mengetuk layar, ia akan mati.

Pada waktu-waktu tertentu, paparan permainan akan diputar secara automatik , yang akan menambah kesulitan dan keseronokan permainan ini. Dan kita juga boleh mendapatkan banyak watak dengan menyelesaikan tahap yang ada.

Sumber gambar: Foto: Permainan Gedung Google Play Arked Permainan Percuma Cepat DOWNLOAD

7. Mekorama

Sumber foto: Foto: Google Play Store

Dan artikel terakhir ini adalah Mekorama . Mekorama adalah permainan teka-teki yang unik. Mengapa ia unik? Mekorama adalah permainan sederhana dan kelihatan mudah pada awalnya . Tetapi semakin lama kesukaran akan mula dirasakan. Tanpa had masa , atau skor di akhir permainan tingkat menjadikan kita dapat bermain Mekorama sesuai dengan isi hatinya. Kemudian dengan dunia Mekorama dalam bentuk diorama atau model 3D yang dapat diputar, kita dapat melihat semua bahagian dan memutar kiri atau kanan untuk mencari jalan keluar.

Martin Magni Arcade Games DOWNLOAD

Nah, itulah senarai permainan Android yang menyimpan memori (Bahagian 1). Dan anda perlu tahu, semua permainan yang telah disebutkan oleh Jaka di atas sudah dicuba dengan Advan S3 Lite , dan semuanya dapat dimainkan dengan lancar tanpa penutupan secara paksa. Sekiranya anda mengetahui permainan yang boleh dimainkan dengan RAM 256MB selain daripada yang dikatakan Jaka di atas, sila tuliskan di ruangan komen. Itu sahaja dari Jaka, saya akan sambung ke artikel bahagian 2, tentu saja, hanya di JalanTikus.

Artikel Berkaitan