10 Aplikasi Terbaik untuk Menambah Telefon Bimbit Android Anda!

Anda pasti merasakan telefon bimbit Android anda perlahan. Jadi kali ini Jaka ingin memberikan 10 aplikasi terbaik untuk menjadikan telefon bimbit Android anda lebih laju.

Anda pasti merasakan telefon Android anda perlahan atau benar-benar perlahan. Terutama bagi anda yang mempunyai telefon bimbit Android dan spesifikasi biasa-biasa saja. Ia memang menjengkelkan. Tetapi anda tidak perlu bingung dan bimbang, kerana kali ini Jaka ingin memberikan 10 aplikasi terbaik untuk menjadikan telefon bimbit Android anda lebih laju .

BACA JUGA
  • Fast Fight Samsung Galaxy S6 vs HTC One M9 vs iPhone 6
  • Trik Membuat Penyemakan Imbas di Android 2 Kali Lebih Cepat
  • Silap mata ini menjadikan Android anda 200% lebih pantas daripada biasa

Cara aplikasi berikut berfungsi sama. Yaitu luaskan memori, hapus fail sampah, berhenti menjalankan aplikasi dan sebagainya. Yang harus anda lakukan ialah memilih yang paling sesuai dengan anda dan paling sesuai digunakan pada telefon Android anda. Inilah senarai:

10 Aplikasi Terbaik untuk Menambah Telefon Bimbit Android Anda!

1. Master Bersih (Boost & AppLock)

Anda mesti biasa dengan aplikasi Clean Master dari Cheetah Mobile? Clean Master adalah aplikasi Android yang dapat membersihkan cache aplikasi, fail sampah, sejarah penyemak imbas, SMS, dan sebagainya. Clean Master juga mempunyai ciri App Lock untuk mengunci aplikasi penting di telefon bimbit anda. Clean Master adalah aplikasi wajib yang mesti ada di mana-mana telefon bimbit Android untuk memaksimumkan prestasi dan kelajuan. Anda boleh memuat turunnya di sini.

Aplikasi untuk Pembersihan & Tweaking Cheetah Mobile Inc. DOWNLOAD

Clean Master juga dapat digunakan untuk menonaktifkan aplikasi lalai yang terdapat pada telefon Android anda. Anda dapat melihat cara melakukannya dalam artikel berikut: Lumpuhkan Aplikasi Lalai Android yang Tidak Digunakan.

2. DU Speed ​​Booster (Pembersih)

DU Speed ​​Booster adalah aplikasi yang dapat mengoptimumkan kinerja dan kecepatan ponsel Android Anda hingga 60%. Selain dapat meningkatkan kecepatan Android, aplikasi ini juga dapat digunakan sebagai Antivirus dan membersihkan file sampah di Android. DU Speed ​​Booster juga merupakan salah satu aplikasi yang popular di Playstore kerana dapat mempercepat prestasi Android dengan cara yang sangat mudah. Anda boleh memuat turun aplikasi di sini.

Membersihkan & Mengemas Aplikasi DU APPS Studio DOWNLOAD

Sekiranya anda ingin mengetahui cara menggunakan DU Speed ​​Booster, baca artikel berikut: Petua Mempercepat Prestasi Android sebanyak 60%.

3. GameBooster 2 Root

GameBooster 2 root adalah aplikasi Android yang dapat digunakan untuk meningkatkan kecepatan permainan yang sedang Anda mainkan. Jadi, anda tidak akan mengalami ketinggalan semasa bermain permainan. Aplikasi ini sangat berguna jika anda sering bermain permainan berat kelas tinggi di telefon Android anda. Game Booster juga memiliki beberapa tingkat peningkatan sesuai dengan permainan yang Anda mainkan. Anda boleh memuat turun aplikasi di sini.

PITTECH DOWNLOAD Aplikasi Pembersihan & Tweaking

Untuk mendapatkan keterangan lengkap dan cara menggunakannya, anda dapat membaca artikel berikut: Cara Menghindari 'Lag' Ketika Bermain Permainan di Android.

4. Penggalak Pintar

Penyebab terbesar Android menjadi lambat adalah kekurangan RAM (Random Access Memory). Untuk mengatasi batasan RAM, anda boleh menggunakan aplikasi Smart Booster. Dengan aplikasi ini, anda dapat menambahkan dan memaksimumkan penggunaan RAM dan juga menghentikan aplikasi yang tidak perlu yang memakan RAM. Anda boleh memuat turun aplikasi di sini.

Aplikasi Pembersihan & Tweaking AntTek Inc. MUAT TURUN

Untuk lebih jelas mengenai cara menggunakannya, anda dapat membaca artikel berikut: Cara Menambah RAM Supaya Android Anda Tidak Lambat.

5. Memory Booster - Pengoptimum RAM

Memory Booster adalah aplikasi Android yang dapat mengoptimumkan kemampuan dan penggunaan RAM pada telefon bimbit anda. Dengan aplikasi ini, anda dapat mengetahui status memori pada telefon Android anda, menghentikan aplikasi berat yang berfungsi tanpa menyedarinya, sehingga mempercepat kinerjanya. Memory Booster dapat menjadikan prestasi RAM anda menjadi lebih ringan dan optimum. Muat turun aplikasi di sini.

DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti

Penggunaan aplikasi ini sangat mudah, hanya dengan satu klik. Sekiranya anda ingin mengetahui dengan lebih jelas, baca artikel berikut: Cara Meningkatkan Prestasi Telefon Pintar Anda, yang Semakin Lambat.

6. Game Booster & Pelancar

Pelbagai permainan di Android tentunya mempunyai spesifikasi yang berbeza. Ada yang ringan, ada yang berat sehingga hanya peranti Android tertentu yang dapat memainkannya. Untuk mengatasi perkara yang tidak diingini ketika bermain permainan seperti ketinggalan atau keluar secara tiba-tiba, anda harus menggunakan aplikasi Game Booster & Launcher yang boleh anda muat turun di bawah.

Produktiviti Apl INFOLIFE LLC DOWNLOAD

Anda dapat mengetahui cara menggunakan aplikasi Game Booster & Launcher dengan membaca artikel berikut: Cara Mengatasi Kelewatan Ketika Bermain Permainan di Ponsel Android.

7. Seeder

Seeder adalah aplikasi yang digunakan untuk meningkatkan kecepatan telefon Android anda. Aplikasi ini dapat menyelesaikan masalah ketinggalan yang biasanya berlaku pada telefon Android anda. Tetapi untuk menggunakannya, telefon Android anda mesti di-root terlebih dahulu. Sila muat turun aplikasi di sini.

Produktiviti Apl DOWNLOAD

Sekiranya anda ingin tahu bagaimana menggunakan aplikasi Seeder, anda boleh membaca artikel JalanTikus berikut: Cara Mengatasi Android Lambat dengan Aplikasi Seeder.

8. CCleaner

Bagi pengguna PC anda, anda mesti biasa dengan CCleaner dari Piriform. Aplikasi ini kini juga tersedia untuk Android, anda tahu! Cara kerjanya lebih kurang sama, iaitu membersihkan fail sampah yang terdapat dalam memori dalaman telefon Android anda sehingga terasa lebih luas dan lebih ringan. Anda boleh memuat turun aplikasi di sini.

Piriform DOWNLOAD Aplikasi Pembersihan & Tweaking

Untuk mendapatkan ulasan mengenai aplikasi CCleaner di Android, Anda dapat membaca artikel berikut: Aplikasi CCleaner sekarang tersedia di Android.

9. Lear Booster +

Lear Booster + adalah aplikasi yang memfokuskan pada melepaskan memori agar lebih luas dan lebih ringan. Penggunaannya sangat mudah, hanya dengan satu klik dan dapat menjadikan telefon bimbit anda berfungsi dengan lebih pantas. Anda boleh memuat turun aplikasi di sini.

MUAT TURUN Aplikasi Pembersihan & Tweak Apus Group

10. Pembersih - Meningkatkan & Bersih

Aplikasi ini mempunyai cara bekerja lebih kurang sama dengan aplikasi Android sebelumnya di atas. Yaitu memaksimumkan penggunaan memori, menghapus data yang tidak perlu, dan sebagainya. Aplikasi ini juga sangat ringan ketika berjalan. Anda boleh memuat turun aplikasi di sini.

Aplikasi Pembersihan & Tweaking Liquidum Limited DOWNLOAD

Itulah 10 aplikasi terbaik untuk menjadikan telefon bimbit Android anda lebih laju. Tetapi walaupun terdapat 10 aplikasi, jangan pasang semuanya di telefon bimbit anda. Pilih salah satu yang paling ringan, atau mempunyai ciri yang paling lengkap untuk memenuhi keperluan anda. Sekiranya anda mempunyai maklumat atau pendapat lain mengenai trik untuk meningkatkan prestasi telefon bimbit Android anda, sila tulis di ruangan komen di bawah, ya!

Artikel Berkaitan