Cara Mudah Menonton Video 3D di Laptop

Saat ini, sudah banyak film layar lebar yang menyuguhkan tayangan dalam format 3D. Tentu saja, hal ini semakin membuat kamu berdebar-debar saat menonton film tersebut. Selain itu, pengalaman nonton film 3D juga akan membuat kamu pintar.

Saat ini, sudah banyak film layar lebar yang menyuguhkan tayangan dalam format 3D. Tentu saja, hal ini semakin membuat kamu berdebar-debar saat menonton film tersebut. Selain itu, pengalaman nonton film 3D juga akan membuat kamu pintar loh. Kamu pasti sudah pernah kan nonton film 3D di bioskop?

Namun, jika anda selalu menonton filem 3D di pawagam, Jaka pasti bahawa elaun anda akan habis serta merta. Oleh itu, melalui artikel ini Jaka memberikan cara untuk menonton video 3D yang boleh anda lakukan di komputer riba atau PC sekalipun. Adakah anda ingin tahu?

BACA JUGA
  • Cara Termurah untuk Membuat Tonton Video 3D Panas di Komputer atau Komputer riba anda
  • Menonton Filem 3D Boleh Membuat Anda Lebih Cerdas
  • Cara Membuat Video Stop Motion di Android dengan Mudah!

Cara Menonton Video 3D Menggunakan Laptop atau PC

Cara menonton video 3D atau filem 3D di komputer riba sebenarnya sangat mudah untuk anda lakukan. Anda hanya perlu mengambil beberapa langkah untuk mewujudkannya. Oleh itu, anda boleh membuat teater pawagam di rumah anda sendiri atau bahkan rumah tumpangan anda dengan rakan-rakan tersayang.

Bercakap tentang cara menonton video 3D, adakah anda tahu apa itu 3D? 3D atau yang mempunyai peluasan 3 dimensi adalah bentuk objek yang mempunyai panjang, lebar, dan tinggi. Nah, istilah 3D itu sendiri sering digunakan dalam dunia seni, animasi, komputer, dan matematik. Oleh itu, apabila anda menonton video 3D, anda akan merasakan kesan yang muncul seolah-olah keluar dari skrin. Baiklah, anda hanya mengikuti cara menonton video 3D di bawah.

  • Pertama, anda mesti memuat turun perisian VLC Media Player percuma.
Video & Aplikasi Audio VideoLAN.org MUAT TURUN
  • Selepas itu, buka perisian Pemain Media VLC, kemudian klik Alat dan pilih Kesan dan Penapis .
  • Seterusnya, pilih tab Kesan Video .
  • Pilih pilihan paling kanan dan klik Lanjutan .
  • Kemudian, akan ada pelbagai pilihan, anda hanya perlu memeriksa Anaglyph 3D sahaja.
  • Sekiranya anda belum menggunakan kaedah menonton video 3D ini, hasilnya akan dilihat seperti ini.
  • Sekiranya demikian, maka video 3D yang pada awalnya terbahagi kepada dua, akan menjadi seperti ini.

Bagaimana, bagaimana menonton video 3D di komputer riba yang sangat mudah bukan? Orang muda seperti anda pastinya mempunyai komputer riba atau PC. Kedua-duanya masih boleh dilakukan dengan betul untuk kedua-dua peranti ini. Oh ya, jangan lupa mainkan video 3D melalui Pemain Media VLC, anda harus memuat turun filem dengan format 3D SBS (Side-By-Side) . Berikan pendapat anda di ruangan komen di bawah.

Artikel Berkaitan