5 Permainan Menggunakan Suara Ini Boleh Dimainkan Tanpa Menyentuh Telefon bimbit!

Sekiranya anda bosan bermain permainan menggunakan tangan anda, cubalah bermain permainan unik ini. Berikut adalah 3 cadangan untuk permainan Android yang boleh dimainkan tanpa disentuh!

Permainan android biasanya dimainkan menggunakan kawalan khas, sama ada dalam bentuk butang, kawalan isyarat seperti sapu dan ketuk, dan lain-lain.

Selain itu, ternyata kita dapat mengawal permainan tanpa menyentuh telefon pintar. Caranya adalah dengan menggunakan kawalan suara. Ingin tahu? Inilah 3 permainan bunyi Android terbaik untuk anda.

 • Jeritan Ayam
 • Wisel Terbang 2
 • Perlumbaan Suara
 • Jeritan Stickman Go
 • Berikut adalah 5 Permainan Permainan Suara Terbaik di Android

  Sebelum bermain permainan ini pastikan tekak dan pita suara anda berada dalam keadaan baik . Kerana suara anda akan menjadi alat utama dalam permainan.

  1. Yasuhati

  Permainan pertama adalah lelaki Yasuhati . Permainan ini mempunyai penampilan sederhana dalam warna hitam dan putih. Tugas anda adalah memindahkan watak Yasuhati menggunakan suara anda untuk melalui pelbagai rintangan.

  Ukuran kelantangan yang anda ucapkan akan mempengaruhi pergerakan watak ini. Suara bernada rendah untuk berjalan ke depan, nada tinggi untuk melompat, dan nada tinggi untuk melompat tinggi.

  2. Jeritan Ayam

  Sama seperti Yasuhati, anda juga harus memindahkan ayam menggunakan suara anda. Berbeza dengan Yasuhati, permainan ini mempunyai grafik yang menarik ditambah dengan kesan bunyi yang menambah keseronokan permainan ini.

  Semakin tinggi nada suara anda, semakin tinggi dan semakin jauh ayam akan melompat. Semakin tinggi tahap anda, maka anda boleh mendapatkan pelbagai watak ayam baru.

  3. Wisel Terbang 2

  Permainan ini memerlukan sedikit kemampuan khas, anda seharusnya dapat bersiul ! Anda harus mengalihkan watak permainan ini dengan bersiul ke mikrofon pada telefon pintar anda.

  Seperti permainan bunyi lain, semakin tinggi nada wisel anda, semakin tinggi watak akan bergerak. Wah, uruskan nafas dengan baik , kawan-kawan!

  4. Perlumbaan Suara

  Bagi mereka yang gemar bermain permainan lumba, cubalah menyahut cabaran dengan bermain permainan ini bernama Voice Race . Permainan ini sama dengan permainan lumba biasa, tetapi anda harus memandu kereta dengan suara anda.

  Medan berbeza dari salji, tanah berpasir, padang pasir, bandar, dan lain-lain. Dijamin sensasi lebih menarik daripada permainan perlumbaan lain.

  5. Menjerit Go Stickman

  Mungkin anda biasa dengan watak permainan Stickman, kawan-kawan. Dia juga mempunyai versi permainan menggunakan suara, Anda tahu, namanya Scream Go Stickman . Cara bermain sama seperti permainan sebelumnya.

  Berteriak dan gerakkan tongkat itu untuk berjalan dan mengelakkan jurang dan rintangan. Sekiranya Jaka jujur ​​masih sukar untuk mengawal pelekat ini.

  Itu permainan 3 lelaki menggunakan cadangan suara terbaik dari Jaka. Bagaimana anda semua, berminat untuk mencuba? Jemput rakan anda bermain untuk menjadikannya lebih menyeronokkan!

  Baca juga artikel mengenai Permainan Android atau artikel menarik lain dari Chaeroni Fitri .

  Artikel Berkaitan