10 Game Dokter Terbaik Android | Bedah, Gigi, Hewan, Dll

Rekomendasi game dokter-dokteran terbaik di Android mulai dari dokter bedah, gigi, hewan dan berbagao dokter spesialis cocok dimainkan kamu yang bercita-cita jadi dokter.

Dokter adalah salah satu cita-cita yang paling banyak disebut anak kecil, selain presiden dan pilot tentunya.

Kenyataannya, gak gampang jadi seorang dokter karena profesi ini menyangkut nyawa banyak orang.

Ingin merasakan sensasi jadi dokter? Mending main gamenya aja di smartphone kamu. Berikut rekomendasi sepuluh game dokter-dokteran terbaik di Android.

 • Doctor Dash: Hospital Game
 • 911 Ambulance Doctor
 • Surgeon Simulator
 • Simulator Pembedahan Hamil
 • Doktor Permainan No. 6-10
 • Permainan Doktor Terbaik di Android

  Anda harus mengambil pendidikan khas untuk menjadi doktor, jangan cuba bertindak sebagai doktor dan mempraktikkannya dengan orang lain. Untuk selamat, lebih baik anda menjadi doktor dalam permainan.

  Khusus untuk pengguna Android, berikut adalah senarai permainan yang boleh anda mainkan jika anda ingin merasakan sensasi menjadi doktor. Lihatlah!

  LIHAT ARTIKEL

  1. Kanak-kanak Doktor

  Adakah anda seorang pencinta kanak-kanak? Maka permainan ini adalah permainan doktor Android yang mesti anda mainkan. Seperti judulnya, Doctor Kids akan mengajak anda berperanan sebagai pakar pediatrik dan melindungi mereka dari pelbagai ancaman virus dan penyakit yang boleh mengganggu pertumbuhan dan perkembangannya.

  Dengan watak doktor yang cukup lucu, anda akan diberikan pelbagai misi untuk menyembuhkan pelbagai kecederaan dan penyakit.

  Anak-anak yang cedera akibat terjatuh setelah bermain, atau mengalami selesema kerana terlalu banyak makan ais krim, adalah pelbagai jenis aduan yang harus diatasi oleh anak-anak anda sebagai doktor.

  KelebihanKekurangan
  Termasuk permainan ringan Hanya kualiti grafik biasa
  Permainan yang menarik -

  Muat turun: Doktor Kanak-kanak

  2. Doktor Dash: Permainan Hospital

  Anda pasti tidak akan biasa dengan permainan ini jika anda sering bermain Diner Dash, yang sememangnya permainan serupa. Sekiranya Diner Dash mengajak anda menjalankan restoran, maka Doktor Dash mencabar anda untuk mengurus dan menguruskan hospital.

  Atas sebab ini, permainan yang dibuat oleh Happy Mobile Game mencabar anda untuk menjadi lebih daripada sekadar doktor.

  KelebihanKekurangan
  Ringkas & senang dimainkan Kadang kala pepijat muncul
  Konsep popular yang serupa dengan Diner Dash -

  Muat turun: Doktor Dash: Permainan Hospital

  3. 911 Doktor Ambulans

  Oleh itu, doktor mesti ada bila-bila masa yang diperlukan. 911 Doktor Ambulans menjemput anda untuk menjadi doktor bertugas di ambulans dan mesti bersedia memberikan pertolongan cemas dalam keadaan kecemasan.

  Pelbagai kes yang perlu anda hadapi termasuk patah tulang, kehilangan darah atau koma akibat kemalangan.

  KelebihanKekurangan
  Misi yang mencabar -
  Audio dan tetapannya serupa dengan ambulans asal -

  Muat turun: Doktor Ambulans 911

  4. Simulator Pakar Bedah

  Kali ini permainan bertema doktor yang akan mencabar pemain untuk melakukan operasi pada pesakit. Surgeon Simulator lebih daripada sekadar permainan kerana ketegangan dan ketepatan gaya doktor yang sebenar akan menentukan kejayaan operasi pesakit.

  Di sini, anda akan berperanan menyelamatkan nyawa Bob, pesakit miskin yang sedang mati.

  KelebihanKekurangan
  Kualiti grafik yang baik -
  Kesukaran tinggi, mencabar -

  Muat turun: Surgeon Simulator

  5. Simulator Pembedahan Hamil

  Tidak kurang mencabar, Pregnant Surgery Simulator adalah permainan doktor yang menjadikan anda pakar obstetrik. Anda akan menilai keadaan kehamilan pesakit dalam beberapa minggu dan bulan terakhir sebelum akhirnya melakukan pembedahan atau proses kelahiran ketika waktu bersalin telah tiba.

  Dalam situasi tertentu, anda akan diminta untuk melakukan pembedahan caesar untuk membuang bayi. Permainan ini boleh dianggap sebagai salah satu yang paling mencabar kerana dalam satu operasi, anda mesti dapat menyelamatkan dua nyawa sekaligus, iaitu ibu dan bayi.

  KelebihanKekurangan
  Peralatan operasi yang lengkap Khusus untuk doktor bersalin
  Misi operasi yang mencabar -

  Muat turun: Simulator Pembedahan Hamil

  Doktor Permainan No. 6-10

  6. Sukan Memenuhi Pembedahan Kecemasan

  Anda peminat atau peminat sukan mesti tahu bahawa aktiviti yang satu ini mempunyai banyak risiko kecederaan. Sukan apa pun tentunya tidak terlepas dari nama risiko yang boleh menimpa bahagian badan yang digunakan.

  Sports Meet Emergency Surgery menjemput anda untuk menjadi doktor yang pakar dalam menjaga kesihatan atlet.

  Anda akan berhadapan dengan situasi di mana atlet menunjukkan tanda-tanda kecederaan semasa bertanding. Kecederaan ringan mulai dari kekejangan atau keseleo, hingga kecederaan parah seperti patah kaki atau serangan jantung secara tiba-tiba adalah pelbagai keadaan yang mesti anda atasi dengan cepat dan tepat.

  KelebihanKekurangan
  Keistimewaan sukan & atlet -
  Mudah dimainkan -

  Muat turun: Sukan Memenuhi Pembedahan Kecemasan

  7. Haiwan peliharaan Doktor

  Kali ini giliran anda untuk pencinta haiwan, yang ingin merasakan seorang doktor yang pakar dalam menangani haiwan comel ini.

  Haiwan peliharaan Doktor akan mencabar anda untuk menangani pelbagai penyakit atau gejala yang sering berlaku pada haiwan kesayangan anda seperti kucing dan anjing. Walaupun sakit, watak haiwan yang comel pasti akan menjadikan permainan lebih menarik.

  KelebihanKekurangan
  Mengendalikan haiwan comel -
  Kualiti grafik yang baik -

  Muat turun: Haiwan peliharaan Doktor

  8. Doktor Gila

  Tidak. Bukan doktor yang pakar dalam pesakit jiwa, tetapi memang doktor yang 'gila'. Crazy Doctor akan menjadikan anda doktor eksentrik yang menyembuhkan pesakit dengan kaedah dan alat yang tidak biasa. Walaupun begitu, doktor ini masih benar-benar menyembuhkan pesakitnya.

  KelebihanKekurangan
  Konsep doktor eksentrik menarik -
  Menajamkan kreativiti -

  Muat turun: Doktor Gila

  9. Mania Pergigian: Klinik Doktor X

  Dentist Mania adalah permainan doktor khusus untuk anda yang bercita-cita menjadi doktor gigi. Dalam permainan ini, anda boleh berlatih untuk memuaskan hati anda dan mengatasi pelbagai masalah pergigian yang dialami oleh pesakit anda.

  Jangan terkejut dengan alat ekstrem yang kadang-kadang digunakan doktor untuk merawat gigi pesakit.

  KelebihanKekurangan
  Tumpukan perhatian kepada doktor gigi -
  Alat 'berbeza' yang digunakan -

  Muat turun: Doktor Gigi Mania: Klinik Doktor X

  10. Simulator Pembedahan Vampire

  Permainan terakhir ini tentunya berbeza dengan permainan lain di atas. Kali ini anda akan dicabar untuk menjadi doktor yang tidak biasa, pakar bedah vampir! Ya, itulah yang terdapat dalam permainan Vampire Surgery Simulator .

  Vampir yang mempunyai kelemahan cahaya matahari kadang-kadang mengalami nasib buruk, terutamanya jika tidak disengat oleh matahari. Nah, tugas anda sebagai doktor adalah mengatasi trauma yang dialami oleh vampir yang terdedah kepada cahaya matahari sehingga mereka dapat kembali yakin dan kembali 'bertugas' pada waktu malam.

  KelebihanKekurangan
  Permainan yang unik & menarik -
  Konsep doktor vampire yang berbeza -

  Muat turun: Simulator Pembedahan Vampire

  Itulah cadangan Jaka untuk sepuluh permainan doktor terbaik di Android yang boleh anda mainkan pada tahun 2018.

  Adakah anda mempunyai permainan doktor lain yang telah anda mainkan dan tidak kurang menarik daripada sepuluh permainan di atas? Jangan lupa untuk berkongsi di ruangan komen.

  Baca juga artikel mengenai Android atau artikel dari Reynaldi Manasse yang lain .

  Artikel Berkaitan