Tonton Filem Keluli Maksimum (2016) | Fusion Manusia dan Alien!

Ingin menonton filem superhero yang berbeza? Cuba tonton filem Max Steel ini, watak utamanya adalah gabungan dengan makhluk asing!

Adakah anda suka menonton filem superhero tetapi bosan dengan Marvel atau DC? Tolong nasihatkan anda untuk menonton filem Max Steel ini !

Filem superhero ini diilhamkan oleh tokoh aksi dengan nama yang sama dari Mattel dan dilancarkan pada tahun 2016.

Penasaran dengan filem yang satu ini? Hanya menonton filem Max Steel yang di bawah!

 • Fakta Menarik mengenai Max Steel Films
 • Tonton Filem Max Steel
 • Sinopsis Max Steel Films

  Sumber foto: GoWest

  Max MacGrath (Ben Winchell) adalah remaja biasa berusia 16 tahun yang baru-baru ini berpindah ke bandar baru bersama ibunya, Molly McGrath (Maria Bello).

  Lokasi baru ternyata lokasi yang sama dengan lokasi kematian ayah Max, seorang penyelidik yang meninggal di labotarium sains, tidak lama setelah Max dilahirkan.

  Kemudian, dia mendapati dirinya mampu menghasilkan tenaga paling kuat di alam semesta. Max berusaha keras untuk menyesuaikan diri dengan kekuatan ini.

  Nampaknya, ada makhluk asing bernama Steel memerhatikannya. Orang asing itu menyelamatkan Max, yang hampir kehilangan kesedaran kerana kekuatannya.

  Ketika mereka bertemu, Max dan Steel mendapati bahawa mereka berdua dapat bergabung untuk menjadi Max Steel , pahlawan super yang mempunyai kekuatan terbesar di alam semesta.

  Masalah juga segera menghampiri mereka berdua kerana ada kekuatan jahat yang hanya dapat dihentikan dengan kekuatan yang dimiliki oleh Max.

  Di tengah-tengah memerangi ancaman dari musuh galaksi lain yang tidak dapat dihentikan, rahsia masa lalu mereka mulai terbongkar.

  Fakta Menarik mengenai Max Steel Films

  Sumber gambar: Los Angeles Times

  Sekiranya anda menyukai filem bertema superhero, Max Steel boleh menjadi alternatif menarik untuk anda.

  Untuk lebih yakin menonton filem ini, Jaka akan memberi anda beberapa fakta menarik mengenai filem ini!

  • Sebelum filem ini dirilis, Max Steel sudah mempunyai siri televisyen sendiri yang ditayangkan mulai tahun 2013.

  • Dalam siri ini, Max jatuh cinta dengan watak Sydney Gardner . Hanya dalam filem ini diputuskan bahawa Max berminat dengan rakan sekolahnya yang bernama Sofia Martinez (Ana Villafane).

  • Filem ini adalah filem pertama yang dihasilkan oleh Mattle Playground , salah satu pengeluar mainan terbesar di dunia yang juga menghasilkan Barbies dan Hotwheels.

  • Sebenarnya filem ini telah selesai pada tahun 2014, cuma pesta Mattel menunda jadual pelepasan untuk mencari saat yang lebih sesuai. Akhirnya, dipilih pada tahun 2016.

  • Selain dilantik sebagai filem, Max Steel juga mempunyai siri komik mini tersendiri.

  Tonton Filem Max Steel

  PerincianMaklumat
  Penarafan 4.6 (17,117)
  Jangka masa 1 jam 32 minit
  Genre Aksi, Pengembaraan, Keluarga
  Tarikh Tayangan 25 Oktober 2016
  Pengarah Stewart Hendler
  Pemain Ben Winchell, Josh Brener, Maria Bello

  Filem Max Steel pada dasarnya mempunyai jalan cerita yang sama dengan kebanyakan filem superhero, di mana manusia biasa tiba-tiba mendapat kekuatan super.

  Kemudian, dia berusaha menyesuaikan diri dengan kekuatannya dan menyedari ada makhluk jahat yang menjadi ancaman alam semesta ini.

  Sekiranya anda tidak sabar untuk menonton filem ini, klik pada pautan di bawah!

  >>> Tonton Filem Keluli Maksimum Percuma <<<

  Sayangnya, filem ini mendapat sambutan buruk daripada pengkritik. Sebenarnya, filem ini mendapat penilaian 0% di laman Rotten Tomatoes!

  Walaupun begitu, jika anda mencari filem superhero untuk mengisi masa lapang, filem ini tetap berfungsi untuk anda nikmati!

  Baca juga artikel mengenai filem atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah .

  Artikel Berkaitan