5 Aplikasi MANDATORI pada Peserta Telefon Pintar PBB

Duh yang mahukan peperiksaan kebangsaan, adakah ia sibuk? Peperiksaan Kebangsaan sememangnya menakutkan bagi setiap pelajar, kerana hasilnya akan menentukan sama ada tahap pendidikan seterusnya diteruskan atau tidak.

Duh yang mahukan peperiksaan kebangsaan, adakah ia sibuk? Peperiksaan Kebangsaan sememangnya menakutkan bagi setiap pelajar, kerana hasilnya akan menentukan sama ada tahap pendidikan seterusnya diteruskan atau tidak. Apa persediaan yang telah anda buat sehingga anda dapat menamatkan pengajian? Belajar dengan tekun, membaca buku teks setiap hari, membincangkan soalan peperiksaan, atau mempercepat semalam?

Itulah beberapa persiapan yang mesti dilakukan agar anda berjaya melalui ujian dan mendapat nilai yang melebihi standard minimum. Pada masa kini, hampir setiap pelajar sudah mempunyai telefon pintar. Oleh itu, pelajari bukan sahaja dengan membaca buku, tetapi juga menggunakan alat di mana sahaja dan bila-bila masa. Inilah permohonan PBB atau aplikasi peperiksaan kebangsaan supaya anda dapat belajar tanpa merasa bosan.

BACA JUGA
  • 10 Aplikasi Pembelajaran Bahasa Inggeris Terbaik 2020 | Android & iOS!
  • 7 Laman Pembelajaran Dalam Talian PERCUMA Terbaik
  • Belajar Bahasa Inggeris Lebih Menyeronokkan Dengan Aplikasi Elevate

5 Aplikasi MANDATORI pada Peserta Telefon Pintar PBB

1. PhotoMath

PhotoMath adalah aplikasi kamera pintar yang memberi jalan kepada kerumitan dalam masalah matematik secara umum. Cara kerjanya adalah dengan mengambil gambar setiap soalan matematik dan PhotoMath akan segera memaparkan jawapannya. Jadi, apabila anda menghadapi kesukaran ketika belajar bahan matematik untuk persiapan PBB , menggunakan PhotoMath sudah tentu dapat membantu anda. Tekan butang langkah apabila anda terjebak dalam masalah dan lihat langkah demi langkah lengkap bagaimana menyelesaikan semua masalah matematik.

MUAT TURUN Apl Microblink Produktiviti

2. KBBI

Kamus Besar Indonesia (KBBI) adalah aplikasi kamus yang menjadi rujukan standar bahasa Indonesia. Menariknya aplikasi ini tidak memerlukan sambungan internet untuk menggunakannya. Jadi, anda boleh belajar bahasa Indonesia melalui aplikasi ini walaupun anda tidak mempunyai sambungan internet.

3. Terjemahan Google

Ada perkataan yang anda tidak faham semasa belajar bahasa Inggeris? Sekiranya anda pertama kali perlu melihat buku kamus Indonesia-Inggeris yang tebal. Sekarang anda tidak memerlukannya lagi, cukup gunakan Terjemahan Google . Anda boleh menterjemahkan melalui pelbagai media dengan mudah seperti ucapan, penulisan, atau bahkan gambar. Sangat membantu untuk mempelajari bahan bahasa Inggeris untuk persiapan PBB .

Apl Produktiviti Google MUAT TURUN

4. Sekolah Menengah PBB Super Intensif 2016

Ini adalah aplikasi simulasi Peperiksaan Kebangsaan 2016 untuk SMP / MTS. Pembelajaran menjadi praktikal dan lengkap dengan soalan latihan Peperiksaan Kebangsaan yang akan berubah dengan setiap sesi. Terdapat 4 mata pelajaran PBB iaitu Bahasa Indonesia, Bahasa Inggeris, Matematik, dan Sains Semula jadi. Pengerjaan diberi had masa, proses penilaian cepat dan ada perbincangan mengenai kunci jawapan.

5. Bank Soalan PBB SMA

Siapkan peperiksaan kebangsaan anda dengan lebih teliti dengan permohonan PBB , anda boleh berlatih dengan satu set soalan peperiksaan kebangsaan yang lengkap bersama dengan soalan teori dan jawapan yang lengkap dengan perbincangan. Di samping itu, anda juga boleh mendapatkan soalan ramalan PBB yang boleh anda lakukan untuk latihan.

Itulah beberapa aplikasi Android yang dapat membantu anda lulus Peperiksaan Nasional. Ayuh, semoga berjaya. Sekiranya anda mempunyai aplikasi tambahan, masukkan ke ruangan komen.

Artikel Berkaitan