Tonton filem Fantasy Island (2020), Pulau Penuh dengan Rahsia Mengerikan!

Mencari cadangan teater filem terbaru dengan jalan cerita yang menarik? Ayo, menonton filem Fantasy Island ketika masih sangat segar di pawagam.

Pada awal tahun 2020, kami telah dilayan dengan beberapa filem Box Office yang menarik. Walaupun tidak semuanya memenuhi jangkaan, tetapi tidak ada salahnya anda menonton.

Salah satu filem box office terbaru yang patut anda tonton ialah Fantasy Island . Filem ini adalah reboot siri TV tahun 70-an dengan pendekatan yang berbeza.

Genre filem Adventure ini mempunyai premis yang serupa dengan siri asalnya. Cuma anda akan terkejut apabila melihat perbezaan antara keduanya.

 • Pulau Fantasi Filem Fakta Menarik (2020)
 • Tonton filem Fantasy Island Indonesian Subtitles
 • Sinopsis filem Fantasy Island (2020)

  Diadaptasi dari siri TV yang popular pada tahun 70-an, Fantasy Island menceritakan kisah sekumpulan orang yang diundang untuk datang ke sebuah pulau misteri.

  Pulau yang disebut Pulau Fantasi akan merealisasikan fantasi sesiapa sahaja yang datang ke pulau itu, sama ada fantasi baik atau buruk.

  Para pengunjung, termasuk watak utama pada awalnya ragu-ragu tetapi akhirnya mempercayai apa yang Mr. Roarke , pengurus pulau.

  Semua kegembiraan dan keselesaan yang mereka rasakan di Fantasy Island. Walaupun begitu, sedikit demi sedikit, rahsia mengenai pulau itu mula terbongkar.

  Semua khayalan para pengunjung berjaya disedari oleh pulau itu, cuma keinginan mereka seolah-olah dipusingkan.

  Percutian yang menyeronokkan dan penuh fantasi kini mesti berubah menjadi mimpi buruk. Para pengunjung juga harus berusaha bertahan daripada teror yang mengancam nyawa.

  Bolehkah mereka semua melarikan diri dari mimpi buruk? Apakah rahsia di sebalik Mr. Pulau Roarke dan Fantasi?

  Pulau Fantasi Filem Fakta Menarik (2020)

  Walaupun tidak mendapat sambutan yang cukup baik, tetapi filem ini cukup menarik untuk ditonton. Lebih-lebih lagi, Jaka mempunyai beberapa fakta menarik mengenai filem Fantasy Island.

  • Fantasy Island (2020) adalah gambaran semula siri TV dengan nama yang sama pada tahun 1970-an dengan genre seram.

  • Pengarah filem Fantasy Island sebenarnya mahu Nicholas Cage melakonkan watak Mr. Roarke, tetapi Nick Cage menolak.

  • Pada mulanya, Dave Bautista , bekas ahli gusti WWE yang kini menjadi pelakon, terlibat sebagai pelakon. Malangnya, tanpa alasan yang jelas dia digantikan oleh orang lain.

  • Dalam filem ini, Lucy Hale , watak Melanie cenderung menggunakan kemeja merah yang sama seperti yang dia pakai ketika bermain dalam filem Truth or Dare (2018) .

  Tonton filem Fantasy Island Indonesian Subtitles

  TajukPulau Fantasi
  Menayangkan 14 Februari 2020
  Jangka masa 1 jam 50 minit
  Pengarah Jeff Wadlow
  Pelakon Lucy Hale, Maggie Q, Charlotte McKinney
  Genre Kembara, Komedi, Seram
  Penarafan 10% (RottenTomatoes.com)


  4.6 / 10 (IMDb.com)

  Setelah membaca ulasan Jaka di atas, mungkin anda merasa berminat untuk menonton filem Fantasy Island. Anda boleh mengklik pautan di bawah untuk mengetahui waktu tayangan serta senarai teater yang memainkan filem Fantasy Islan, the gang.

  >>> Tonton filem Fantasy Island (2020) Full Indo Movie <<<

  Demikianlah tinjauan Jaka terhadap filem seram yang dibungkus komedi bertajuk Fantasy Island. Walaupun mempunyai ulasan yang baik, filem ini masih perlu ditonton.

  Jumpa anda dalam artikel menarik seterusnya Jaka! Jangan lupa tinggalkan jejak komen di ruangan yang telah disediakan.

  Baca juga artikel mengenai Filem atau artikel menarik lain dari Padmanaba Prameswara

  Artikel Berkaitan