7 Papan Kekunci Tanpa Wayar Murah & Terbaik pada tahun 2020, Praktikal untuk dibawa ke mana sahaja

Mencari papan kekunci tanpa wayar yang murah dengan kualiti terbaik? Baca artikel berikut, pastinya segera tercerahkan!

Dengan perkembangan zaman, barisan teknologi canggih diciptakan untuk memudahkan kehidupan manusia, terutama di bidang gadget. Ini memandangkan kehidupan manusia yang tidak dapat dipisahkan dari alat.

Nah, salah satu alat yang kebelakangan ini semakin banyak dicari oleh banyak pengguna adalah papan kekunci tanpa wayar . Alat yang mempunyai nama lain untuk papan kekunci Bluetooth ini sangat popular kerana mudah dibawa.

Selain itu, kerana tidak menggunakan kabel seperti papan kekunci arus utama, penggunaannya praktikal dan ringkas. Malah terdapat beberapa model papan kekunci yang boleh dilipat dengan mudah!

Dengan begitu banyak pilihan yang ada, mencari papan kekunci tanpa wayar yang murah tetapi berkualiti tinggi adalah satu cabaran. Lalu secara kasarnya, jenis papan kekunci apa yang boleh dibeli tanpa perlu membuat lubang poket?

 • Papan Kekunci Tanpa Wayar Genius KB-8000x - Rp285,000
 • Papan Kekunci Mini Tanpa Wayar Riitek Rii i8 + - Rp525,000
 • Papan Kekunci Mekanikal Tanpa Wayar Motospeed CK62 RGB - Rp 684,000
 • Papan Kekunci Tanpa Wayar Logitech K270 - Rp266,500
 • Papan Kekunci Tanpa Wayar Dell KM636 - Rp.444.000
 • Papan Kekunci Bluetooth Tanpa Wayar Mudah Alih ZD038 - IDR 494,000
 • Cadangan Papan Kekunci Tanpa Wayar Murah Terbaik

  Terdapat banyak jenis dan model papan kekunci untuk dipilih. Tetapi yang paling penting, kualitinya mestilah baik, tahan lasak, dan murah. Jaka akan mengesyorkan 7 papan kekunci wayarles terbaik dan termurah yang sesuai untuk anda!

  1. Papan Kekunci Bluetooth Logitech K380 - Rp.340.000

  Sumber gambar: Tokopedia

  Alat ini boleh dibilang sederhana tanpa menarik hiasan tambahan. Jadi bagi anda yang ingin mempunyai papan kekunci dengan reka bentuk yang unik , alat ini pastinya bukan untuk anda.

  Nah, papan kekunci tanpa wayar Logitech K380 ini sengaja tidak diberikan pemegang khas dan kekunci angka sehingga tidak begitu besar. Oleh itu, papan kekunci tanpa wayar ini boleh dimasukkan ke dalam beg dan mudah dibawa ke mana sahaja.

  Bukan itu sahaja, papan kekunci ini juga tahan lasak dan tahan lasak. Itulah nilai tambah bagi setiap produk Logitech sebagai jenama papan kekunci terbaik. Anda boleh mendapatkan papan kekunci tanpa wayar murah ini dengan kisaran harga Rp.340 ribu .

  2. Papan Kekunci Tanpa Wayar KB-8000x Genius - Rp285,000

  Sumber gambar: Genius

  Salah satu papan kekunci wayarles terbaik yang boleh anda cuba ialah dengan Genius KB-8000x. Alat ini dilengkapi dengan tahap ketepatan dan navigasi yang tinggi berkat penggunaan 1200 DPI utama.

  Di samping itu, pad papan kekunci dirancang supaya anda dapat menaip tanpa mengeluarkan bunyi papan kekunci yang kuat. Dengan kata lain, orang lain tidak akan terganggu dengan aktiviti menaip anda.

  Sejuk lagi, nanti anda akan mendapat tetikus yang menjadi pakej dengan papan kekunci. Dengan harga sekitar Rp.285 ribu , anda boleh mendapatkan papan kekunci tetikus tanpa wayar murah berkualiti terbaik ini.

  3. Papan Kekunci Riitek Rii i8 + Wireless - Rp525,000

  Sumber foto: Penstriman Blog

  Alat ini sangat sesuai untuk anda yang mencari papan kekunci tanpa wayar mini . Direka dengan ukuran 14.8 x 9.7 cm, dengan ketebalan 1.85 cm, dan berat 109 gram, papan kekunci tanpa wayar ini sangat praktikal dan ringkas.

  Kemudian, anda boleh menyambungkan papan kekunci tanpa wayar terbaik ini ke alat lain menggunakan penyesuai melalui sambungan Bluetooth pada frekuensi radio 2.4 GHz. Oleh itu, papan kekunci tanpa wayar ini sesuai untuk Android.

  Hebat betul, bila lagi HPan boleh menggunakan keyboard? Sekiranya anda tidak tahu caranya, anda dapat melihat panduan bagaimana menggunakan papan kekunci PC di bawah .

  Papan kekunci tanpa wayar ini juga dapat digunakan sebagai alat kawalan jauh dan pad sentuh. Lampu yang menghiasnya akan menjadikan reka bentuknya lebih menarik. Dengan julat harga Rp525 ribu , semua yang anda boleh lakukan dengan papan kekunci ini!

  4. Papan Kekunci Mekanikal Tanpa Wayar Motospeed CK62 RGB - Rp 684,000

  Sumber gambar: Youtube Tang Master

  Biasanya, papan kekunci mekanikal, terutama yang menggunakan wayarles / bluetooth mempunyai harga yang hebat. Ini wajar, memandangkan ciri-ciri premiumnya dan sangat diminati oleh pengguna, terutamanya pemain.

  Oleh itu, apabila papan kekunci tanpa wayar yang satu ini dilancarkan secara rasmi, ramai yang mencarinya. Dinamakan Motospeed CK62 RGB, papan kekunci mekanikal tanpa wayar ini mempunyai spesifikasi terbaik dengan harga yang berpatutan.

  Dengan julat harga IDR 684 ribu , anda sudah boleh mendapatkan papan kekunci permainan tanpa wayar yang hebat untuk permainan terbaik dan terkini . Reka bentuk estetik juga akan menjadikan mood permainan anda bertambah, geng!

  5. Papan Kekunci Tanpa Wayar Logitech K270 - Rp266,500

  Sumber gambar: Youtube Muhammad Ahmed

  Untuk cadangan papan kekunci wayarles murah terbaik, ikuti Logitech dengan siri K270. Alat ini dilengkapi dengan susun atur penuh ditambah 8 butang khas.

  Hebat, butang ini akan membantu anda mengakses ciri pilihan anda dengan serta-merta, seperti e-mel, muzik, dan juga permainan pilihan anda.

  Di samping itu, berkat ciri bateri pintar, anda boleh menggunakan permainan papan kekunci tanpa wayar ini selama lebih dari satu tahun . Itulah yang menjadikan papan kekunci tanpa wayar Logitech ini lebih unggul dan boleh dipercayai.

  Semua dapat diperoleh dengan kisaran harga Rp.266 ribu . Oh ya! Papan kekunci ini juga mempunyai perlindungan terhadap tahap debu dan air yang tinggi, anda tahu! Bila lagi saya boleh mendapatkan papan kekunci tanpa wayar berkualiti murah yang satu ini?

  6. Papan Kekunci Tanpa Wayar Dell KM636 - IDR 448,000

  Sumber foto: www.aliexpress.com

  Papan Kekunci Tanpa Wayar Dell KM636 adalah jenis papan kekunci yang mesti anda miliki. Dilengkapi dengan tetikus berteknologi tinggi lalai, papan kekunci dan tetikus tanpa wayar ini mempunyai kunci chiclet dengan rongga kecil untuk mengelakkan habuk masuk.

  Dell KM636 bergantung pada bateri jenis AA. Berkat pengurusan kuasa yang canggih, papan kekunci ini dapat bertahan selama setahun. Hebat bukan?

  Anda boleh mendapatkan papan kekunci tanpa wayar yang murah untuk komputer ini dengan julat harga IDR 448 ribu . Sekiranya anda keliru mencari di mana, papan kekunci wayarles terbaik yang boleh anda dapati di pelbagai laman web atau aplikasi untuk jual beli dalam talian .

  7. Papan Kekunci Bluetooth Tanpa Wayar Mudah Alih Mudah Alih ZD038 - IDR 494,000

  Sumber gambar: Tokopedia

  Adakah papan kekunci anda masih belum cukup untuk dimasukkan ke dalam beg? Ini bermakna anda memerlukan papan kekunci tanpa wayar lipat. Terdapat beberapa cadangan papan kekunci tanpa wayar yang sesuai untuk anda, salah satunya adalah Papan Kekunci Lipat ZD038.

  ZD038 dilengkapi dengan sambungan Bluetooth yang serasi dengan Android, iOS, dan Windows. Mampu membakar sehingga 80 jam tanpa henti, papan kekunci ini juga boleh digunakan sebagai sarung pelindung yang berkesan, anda tahu!

  Untuk mendapatkan papan kekunci mini tanpa wayar terbaik ini, anda perlu membelanjakan sekitar Rp 494 ribu . Pad papan kekunci yang direka khas membuat bunyi yang disebabkan semasa menaip perlahan dan lancar.

  Itulah 7 papan kekunci wayarles termurah dan terbaik yang boleh anda anggap sebagai alat terbaru anda tahun ini. Bagaimana untuk Adakah anda bersetuju dengan Jaka?

  Sekiranya misalnya anda mempunyai pendapat lain, sila tuliskannya di komen di bawah. Jumpa di artikel Jaka seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Papan Kekunci atau artikel menarik lain dari Diptya .

  Artikel Berkaitan