Cara Menyimpan Kuota Data Internet di Google Chrome pada PC

Rasa boros semasa anda melayari menggunakan Google Chrome di PC? Lihat petua berguna dalam artikel ini.

Pada masa kini, banyak orang menggunakan sambungan internet untuk bekerja, belajar, dan hanya mencari maklumat melalui Google Chrome di komputer atau komputer riba. Biasanya, jika anda sudah menggunakan komputer / PC atau komputer riba, jika anda menggunakan pakej internet yang mempunyai kuota data, pasti kuota anda akan cepat habis. Kamu tahu kenapa?

Semasa anda menyemak imbas Google Chrome di komputer atau komputer riba, beban penyemak imbas tidak dimampatkan dan memonopoli beberapa jalur lebar untuk pemalam, tambahan, dan pelbagai peluasan yang menyedot banyak kuota data paket internet anda. Lalu, apakah penyelesaian yang tepat untuk mengatasi masalah ini? Tenang, Jaka akan memberikan beberapa cara untuk menyimpan kuota data internet di Google Chrome di PC .

BACA JUGA
 • Ini adalah penyemak imbas yang dapat menjimatkan bateri komputer riba anda hingga 50%
 • 9 Trik Melayari di Google Ini HARUS Simpan Kuota Internet Anda
 • 10+ Cara Simpan Kuota Data pada Telefon Pintar Android

Cara Menyimpan Kuota Data Internet di Google Chrome pada PC

Jaka akan memberikan tiga cara untuk menyimpan kuota data internet di Google Chrome pada PC atau komputer riba anda. Kaedah dan langkahnya mudah, anda harus sedikit kreatif dan memperhatikannya dengan teliti, sehingga tidak ada kesalahan dalam mempraktikkannya. Jadi, Jaka hanya memberi saya cara menarik.

1. Gunakan Sambungan Penjimat Data di Google Chrome

Ya, kaedah ini adalah salah satu cara untuk menyimpan kuota data internet di Google Chrome pada PC yang mudah. Oleh itu, saya tidak ingin tahu, saya hanya mengikuti langkah-langkahnya, betul:

 • Pastikan anda menggunakan versi terbaru Google Chrome .
 • Pergi ke Sambungan Chrome , dan pilih Dapatkan lebih banyak pelanjutan .
 • Taipkan kata kunci Penjimat Data di bar carian.
 • Cari pelanjutan Penjimat Data , dan klik Tambah Ke Chrome .
 • Selepas itu, ikuti langkah seterusnya dan Penjimat Data dipasang di Google Chrome anda.

Dengan hanya satu langkah kecil, anda dapat menyimpan kuota data anda ketika menggunakan Google Chrome baik pada PC atau komputer riba. Lalu, adakah cara lain selain menggunakan kaedah peluasan Penjimat Data seperti ini? Sudah tentu, lupakan saja Jaka mengatakan ada tiga cara untuk menyimpan kuota data internet di Google Chrome pada PC. Jadi, ini adalah kaedah seterusnya.

2. Nyahaktifkan Imej dan Pemalam di Google Chrome

Mungkin ada di antara anda yang meragui perkara ini. Hei, ini adalah fakta yang serius. Gambar yang dipaparkan di Google Chrome pada PC atau komputer riba memakan banyak lebar jalur. Terutama jika resolusi gambar menjadi lebih besar dan lebih terperinci, tentu itu akan menjadikan kuota data anda habis dengan lebih cepat. Nah, penyelesaian yang paling tepat adalah dengan mematikan gambar di Google Chrome anda supaya anda dapat menyimpan kuota data yang anda ada. Bagaimana? Ia mudah!

 • Buka Google Chrome .
 • Klik Tetapan , tatal ke bawah.
 • Klik Tunjukkan tetapan lanjutan .
 • Masukkan Privasi , dan buka Tetapan Kandungan .
 • Selepas pop timbul keluar, pilih Jangan tunjukkan sebarang gambar .

Selain itu, masih ada cara menyimpan kuota data internet di Google Chrome pada PC nombor dua, anda juga dapat mengatur sistem pemalam yang muncul di Google Chrome. Langkahnya sangat mirip dengan yang sebelumnya, tetapi setelah langkah terakhir ketika pop timbul muncul, anda menatal ke bawah untuk mencari pilihan Plugin , dan pilih Biarkan saya memilih kapan menjalankan kandungan plugin . Mudah kan?

3. Jangan Lupa, Gunakan Blok Iklan!

Tahukah anda, ternyata iklan dapat menghabiskan kuota anda hingga 80%. Iklan adalah sesuatu yang sangat menjengkelkan dan paling kerap muncul ketika kita sibuk melayari. Oleh itu, cara untuk menyimpan kuota data internet di Google Chrome pada PC berikutnya adalah anda wajib menyekat iklan menggunakan pelanjutan penyemak imbas yang dibuat oleh Google. Untuk itu, anda harus memuat turun pelanjutan Blok Iklan .

 • Anda mesti menggunakan versi terbaru Google Chrome .
 • Pergi ke Sambungan Chrome , dan pilih Dapatkan lebih banyak pelanjutan .
 • Taip kata kunci Blok Iklan di bar carian.
 • Akan ada banyak pilihan Blok Iklan , cari yang mempunyai penilaian tinggi dan klik Tambah Ke Chrome .
 • Selepas itu, ikuti langkah seterusnya dan Blok Iklan dipasang di Google Chrome anda. Sekarang anda tidak akan melihat iklan lain tersebar di penyemak imbas anda.

Itulah senarai cara untuk menyimpan kuota data internet di Google Chrome pada PC yang dapat disediakan oleh Jaka untuk anda. Adakah anda pernah mencuba sesuatu sebelum ini? Sekiranya tidak, lakukan kaedah ini agar kuota data anda tetap selamat untuk jangka masa yang cukup lama. Kongsi pendapat anda.

Artikel Berkaitan