7 Permainan Ubisoft Terbaik dan Terlaris yang Mesti Anda Mainkan!

Dari ratusan permainan yang telah dikeluarkan oleh Ubisoft, terdapat beberapa permainan rilis Ubisoft yang mempunyai penilaian dan reputasi terbaik.

Sekiranya anda seorang pemain permainan sejati, pasti anda pernah mendengar nama pemaju permainan terkenal Ubisoft ? Ubisoft telah menyampaikan lebih daripada beratus-ratus tajuk permainan terkenal.

Pembangun permainan yang beribu pejabat di Perancis juga telah melahirkan banyak francais permainan video yang telah meninggalkan kesan di benak pemain.

Sebut saja siri Assassin's Creed , siri Far Cry , dan banyak lagi.

Sekiranya anda mencari cadangan permainan terbaik yang pernah dikeluarkan oleh Ubisoft, lihat artikel Jaka berikut, geng!

 • Tom Clancy's: Bahagian
 • Tangisan Jauh 5
 • Tonton Anjing
 • Tom Clancy's: Rainbow Six Siege
 • Assassin's Creed IV: Bendera Hitam
 • Untuk Yang Berhormat
 • 7 Permainan Ubisoft Terbaik dan Paling laris Sepanjang Masa

  Ubisoft Entertainment SA adalah syarikat permainan besar dari Perancis yang sangat popular. Begitu banyak permainan yang telah dikeluarkan oleh Ubisoft, pasti anda keliru tentang permainan mana.

  Untuk memudahkan anda mencari permainan terbaik yang dibuat oleh Ubisoft, Jaka telah memilih 7 permainan terbaik yang pernah dikeluarkan oleh Ubisoft.

  Jaka tidak menganggap permainan ubisoft lain di luar 7 permainan ini tidak baik. Namun, kerana ruang yang terhad, Jaka hanya akan merangkum 7, geng.

  1. Assassins Creed 2

  Assassin's Creed 2 adalah sebahagian daripada salah satu francais permainan terbaik Ubisoft, iaitu Assassin's Creed (AC). Begitu banyak orang mengatakan bahawa permainan yang satu ini adalah permainan AC terbaik sepanjang masa.

  Permainan ini adalah permainan kegemaran Jaka dan merupakan titik permulaan di mana Jaka benar-benar jatuh cinta dengan francais Assassin's Creed. Betul-betul teratas!

  Mengisahkan Ezio Auditore yang cuba membalas dendam keluarganya yang difitnah dan dieksekusi di khalayak ramai.

  Ezio akhirnya menemui identitinya sebagai pembunuh yang bersedia untuk mempertahankan kebenaran.

  Ezio juga salah satu watak permainan terbaik yang pernah ada, geng. Karisma dan pendalaman watak Ezio menjadikan watak ini salah satu watak paling ikonik dalam permainan video.

  PerincianMaklumat
  Pemaju Ubisoft Montreal
  Pelantar PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox 360, Xbox One, PC
  Tarikh Tayangan 17 November 2009
  Genre Tindakan-pengembaraan, siluman

  2. Tom Clancy's: Bahagian

  Tom Clancy's: The Division adalah permainan berbilang pemain yang mempunyai genre aksi penembak. Permainan satu ini dikembangkan oleh Massive Entertainment dan dikeluarkan oleh Ubisoft Games.

  Permainan ini menetapkan masa depan dan menjadikan kota New York sebagai lokasi. Ceritanya, wabak maut baru seperti cacar membunuh banyak orang, geng.

  Anda boleh memainkan permainan ini pada tahun 2016 di pelbagai platform, seperti PC, XBOX ONE, dan PS4. Tom Clancy's: Bahagian ini mendapat ulasan yang sangat positif dari pelbagai kumpulan.

  Di samping itu, Ubisoft menambah bahawa permainan yang satu ini telah memecahkan rekod penjualan Ubisoft pada pelancarannya pada hari pertama. Sangat keren, geng!

  PerincianMaklumat
  Pemaju Hiburan Besar
  Pelantar PlayStation 4, Xbox One, PC
  Tarikh Tayangan 8 Mac 2016
  Genre Aksi main peranan, penembak orang ketiga

  3. Tangisan Jauh 5

  Far Cry 5 adalah permainan aksi-petualangan FPS yang dikembangkan oleh Ubisoft Montreal dan Ubisoft Toronto. Permainan ini diterbitkan dan dikeluarkan oleh Ubisoft Games pada tahun 2018.

  Permainan ini berlangsung di Hope County, sebuah kota fiksyen di Amerika Syarikat di mana seorang imam karismatik bernama Joseph Seed dan setiausahanya, Eden's Gate, memerintah dengan gaya diktator.

  Anda akan melakonkan watak wakil sheriff baru yang terperangkap di dalam Hope County.

  Dia harus bekerjasama dengan pemimpin pemberontak untuk membebaskan Hope County dari kediktatoran Eden's Gate.

  Permainan Far Cry cukup unik kerana selain anda menemui musuh berbahaya, anda juga akan bertemu dengan haiwan eksotik yang khas di kawasan ini.

  PerincianMaklumat
  Pemaju Ubisoft Montreal & Ubisoft Toronto
  Pelantar PlayStation 4, Xbox One, PC
  Tarikh Tayangan 27 Mac 2018
  Genre Penembak pertama

  4. Perhatikan Anjing

  Watch Dogs adalah permainan aksi-pengembaraan yang dikembangkan oleh Ubisoft Montreal dan dikeluarkan oleh Ubisoft Games. Permainan satu ini dilancarkan pada Mei 2014.

  Dalam permainan yang ditetapkan di kota Chicago, anda akan memerankan Aiden Pearce , seorang penggodam jenius yang bermaksud untuk membalas kematian keponakannya.

  Permainan satu ini mempunyai konsep dunia terbuka seperti permainan GTA. Walau bagaimanapun, Watch Dogs unik kerana anda boleh menggodam semua peranti elektronik dan menggunakannya untuk keuntungan anda.

  Apa yang menjadikan permainan ini salah satu yang terbaik adalah perincian yang ditunjukkan dalam permainan ini. Dilaporkan, Watch Dog yang memaparkan bandar Chicago hampir 100% serupa dengan bandar asal, kumpulan itu.

  PerincianMaklumat
  Pemaju Ubisoft Montreal
  Pelantar PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox 360, Xbox One, PC
  Tarikh Tayangan 27 Mei 2014
  Genre Pengembaraan aksi

  5. Tom Clancy's: Rainbow Six Siege

  Tom Clancy's: Rainbow Six Siege adalah permainan pelepasan Ubisoft yang terdapat dalam francais permainan Tom Clancy.

  Permainan satu fps ini memerlukan strategi dan kerja berpasukan yang sangat baik.

  Tom Clancy's Game: Rainbow Six Siege mempunyai permainan yang serupa dengan Counter Strike tetapi dengan mekanisme yang lebih rumit.

  Permainan ini tidak mempunyai plot seperti Tom Clancy's: The Division. Walaupun begitu, permainan ini masih menawarkan permainan menarik yang boleh membuat anda ketagihan, geng.

  Dalam salah satu permainan dalam talian terbaik, anda boleh memusnahkan semua objek dalam peta untuk mendapatkan kedudukan unggul dalam menyerang lawan.

  PerincianMaklumat
  Pemaju Ubisoft Montreal
  Pelantar PlayStation 4, Xbox One, PC
  Tarikh Tayangan 1 Disember 2015
  Genre Penembak taktikal

  6. Assassin's Creed IV: Bendera Hitam

  Assassin's Creed IV: Black Flag adalah permainan aksi-pengembaraan yang dikembangkan oleh Ubisoft Montreal dan dikeluarkan oleh Ubisoft Games pada tahun 2013.

  Dalam permainan ini, anda bermain Edward Kenway , seorang lanun legenda yang akhirnya menjadi pembunuh utama. Permainan ini akan meneroka kehidupan lanun dan juga pembunuh.

  Assassin's Creed IV: Black Flag disebut permainan francais Assassin's Creed terbaik kerana permainan ini adalah yang pertama menerapkan elemen dunia terbuka ke dalam permainan Assassin's Creed.

  Dilengkapi dengan grafik yang menarik dan jalan cerita yang sangat bagus, menurut Jaka, permainan ini layak berada di barisan permainan Ubisoft terbaik, geng!

  Permainan ini juga ada di alam semesta dengan Watch Dogs, anda tahu.

  PerincianMaklumat
  Pemaju Ubisoft Montreal, Ubisoft Milan, Ubisoft Kiev
  Pelantar PlayStation 4, PlayStation 3, Wii U, Xbox 360, Xbox One, PC
  Tarikh Tayangan 29 Oktober 2013
  Genre Tindakan-pengembaraan, siluman

  7. Untuk Kehormatan

  For Honor adalah permainan pertempuran yang ditetapkan pada era pertengahan. Permainan ini mempunyai mekanisme tempur yang sangat realistik dan agak sukar untuk dimainkan oleh pemula.

  Dalam permainan ini, anda harus memilih antara 3 puak, Knight , Viking , dan Samurai . Ketiga-tiga puak akan berjuang hingga akhir untuk mendapatkan kemenangan.

  Permainan ini mempunyai permainan yang sangat menarik dan dijamin akan memberikan kepuasan kepada anda dalam bermain permainan.

  Bukan hanya memotong, tetapi anda harus memikirkan strategi untuk menggunakan senjata dengan baik.

  Anda juga boleh memilih pelbagai kelas sehingga anda dapat mencari kelas yang sesuai dengan gaya permainan anda.

  PerincianMaklumat
  Pemaju Ubisoft Montreal
  Pelantar PlayStation 4, Xbox One, PC
  Tarikh Tayangan 14 Februari 2017
  Genre Aksi, berjuang

  Itulah artikel Jaka mengenai 7 permainan Ubisoft terbaik dan terlaris sepanjang masa.

  Sekiranya anda mempunyai cadangan permainan terbaik dari Ubisoft lain, anda boleh menulis tajuk permainan di ruangan komen yang telah disediakan oleh Jaka.

  Jumpa di artikel Jaka seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Permainan Terbaik atau artikel menarik lain dari Padmanaba Prameswara

  Artikel Berkaitan