Saksikan filem I Am Mother (2020), The Story of Robots Adopting Manusia

Mencari cadangan filem terbaik dan terbaru di pawagam? Ayuh, tonton filem I Am Mother (2020) yang dijamin seronok dan masih segar di pawagam

Menonton filem di pawagam adalah aktiviti yang boleh anda lakukan untuk menghilangkan tekanan. Lebih-lebih lagi, menonton bersama keluarga, rakan, dan teman wanita.

Nah, jika anda mencari cadangan filem untuk ditonton di pawagam hujung minggu ini, anda semestinya harus menonton filem Sci-Fi, berjudul I Am Mother .

Walaupun telah dirilis sejak pertengahan 2019 di negara asalnya, Indonesia hanya mendapat kesempatan untuk menyiarkannya pada Februari 2020.

 • Filem Fakta Menarik Saya Ibu (2020)
 • Saksikan filem I Am Mother Subtitles Indonesia
 • Sinopsis Filem I Am Mother (2020)

  Filem produksi Netflix ini berada dalam dunia pasca-apokaliptik di mana manusia berada di ambang kepupusan. Manusia yang tinggal sekarang mesti tinggal di bongkah bawah tanah.

  Kisahnya dimulakan oleh robot bernama Ibu yang menyuburkan embrio manusia dan memperlakukan manusia seperti anaknya sendiri.

  Embrio tumbuh hingga akhirnya menjadi remaja. Ibu menamakan anak itu sebagai Anak perempuan . Tidak hanya peduli, Ibu juga mengajar Putri mengenai etika dan moral yang kompleks.

  Ibu mengatakan bahawa hubungan dengan dunia luar boleh menyebabkan kematian setelah dunia hancur pada akhir dunia.

  Anak perempuan semakin ingin tahu tentang dunia luar. Suatu ketika, dia melihat seorang wanita pelik di luar bunker meminta pertolongan.

  Anak perempuan menyelamatkan wanita itu dan menyembunyikannya supaya Ibu tidak tahu. Wanita itu menceritakan semua perkara mengenai dunia luar.

  Kisah wanita itu berbeza dengan apa yang telah diajar oleh Ibu. Ini membuatkan dia bingung pihak mana yang harus dipercayai.

  Filem Fakta Menarik Saya Ibu (2020)

  Sekiranya anda masih ragu-ragu untuk menonton filem I Am Mother, Jaka mempunyai beberapa fakta menarik mengenai filem ini yang mungkin mengubah pemikiran anda.

  • Filem I Am Mother mempunyai beberapa telur Paskah yang menuju ke permainan Portal & Portal 2 . Sekiranya anda pernah bermain, pasti anda sedar, deh.

  • Filem ini adalah filem perdana pengarah komersial, Grant Sputore .

  • Watak robot Ibu dilakonkan oleh pelakon dan pelakon. Luke Hawker memakai kostum Ibu, sementara Rose Byrne mempermainkan suara Ibu.

  • Walaupun filem ini mempunyai kisah yang unik, tetapi ada beberapa persamaan dalam jalan cerita dengan anime klasik berjudul Casshan .

  Saksikan filem I Am Mother Subtitles Indonesia

  TajukSaya Ibu
  Menayangkan 14 Februari 2020 (Indonesia)
  Jangka masa 1 jam 53 minit
  Pengarah Pemberian Sputore
  Pelakon Rose Byrne, Maddie Lenton, Luke Hawker
  Genre Drama, Misteri, Sci-Fi
  Penarafan 90% (RottenTomatoes.com)


  6.8 / 10 (IMDb.com)

  Mendapat 90% ulasan yang sangat positif di laman web Rotten Tomatoes, tentunya I Am Mother adalah filem yang tidak boleh anda lewatkan.

  Sekiranya anda ingin menonton filem I Am Mother, anda boleh mengklik pautan di bawah untuk mengetahui jadual tayangan bersama dengan senarai teater yang memainkan filem ini.

  >>> Menonton filem I Am Mother (2020) Full Movie <<<

  Demikianlah tinjauan Jaka terhadap filem Sci-Fi terbaru di pawagam Indonesia yang berjudul I Am Mother. Filem ini sangat menarik dan anda mesti menonton hujung minggu ini.

  Jumpa anda dalam artikel menarik seterusnya Jaka! Jangan lupa tinggalkan jejak komen di ruangan yang telah disediakan.

  Baca juga artikel mengenai Filem atau artikel menarik lain dari Padmanaba Prameswara

  Artikel Berkaitan