Bukan tipuan, Inilah Cara Membuat Wallpaper 3D di Android!

Telefon pintar anda memaparkan wallpaper 3 dimensi. Jangan percaya? Lihat sahaja artikel Jaka berikut mengenai cara membuat wallpaper 3D di Android

Kertas dinding adalah sesuatu yang pasti akan kita lihat setiap kali kita menggunakan telefon pintar. Oleh itu, agar tidak bosan, ada baiknya terus menukar kertas dinding . Kertas dinding yang monoton, tidak mustahil suasana hati kita akan menjadi kurang baik.

Satu contoh kertas dinding yang menarik ialah kertas dinding 3 dimensi . Hah, 3 dimensi? Ya, anda sebenarnya boleh memaparkan telefon pintar anda dalam kertas dinding 3 dimensi. Jangan percaya? Lihat sahaja artikel Jaka berikut mengenai cara membuat wallpaper 3D di Android.

BACA JUGA
  • Gambar Latar Udah Kuno, Mari Buat Wallpaper Hidup Anda Sendiri di Android!
  • 7 Permainan Wallpaper Animasi Android Terbaik yang Harus Anda Cuba
  • Cara Membuat Wallpaper Telus di Android

Cara Membuat Wallpaper 3D di Android dengan Kaedah Parallax

Kertas dinding cukup penting. Kerana setiap kali kita menggunakan telefon pintar, kita pasti akan melihat wallpaper nama.

Bercakap mengenai kertas dinding itu sendiri, pemilihan kertas dinding yang monoton pasti akan membosankan kita. Salah satu kertas dinding yang menarik dan popular pada masa kini ialah kertas dinding 3D . Jadi bagaimana anda membuatnya?

Sebelum mengikuti langkah-langkah bagaimana membuat wallpaper 3D di Android, Jaka ingin memberi tahu anda terlebih dahulu apa kaedahnya. Kaedah yang digunakan untuk membuat wallpaper 3D dipanggil kesan paralaks .

Kesan paralaks adalah perubahan kedudukan sudut dua titik pegun, yang saling berkaitan, seperti yang diperhatikan oleh pemerhati bergerak. Secara sederhana, paralaks adalah pergeseran jelas objek terhadap latar belakang yang disebabkan oleh perubahan kedudukan pemerhati. (Sumber: Wikipedia)

Sumber gambar: Foto: JalanTikus

Nah, itu mengenai kaedah yang menjadikan kesan 3D ini berlaku. Seperti apa cara membuatnya? Seterusnya Jaka menerangkan langkah-langkahnya.

Langkah Membuat Wallpaper 3D dengan Kaedah Parallax

Langkah 1

Mula-mula anda harus memuat turun aplikasi yang dipanggil 3D Parallax Wallpaper . Untuk memuat turun aplikasi, anda boleh mengklik pautan yang disediakan di bawah .

Muat turun Aplikasi Wallpaper Paralaks 3D

Langkah 2

Buka aplikasi yang telah anda muat turun dan pasang, maka paparan akan muncul seperti di bawah. Pilih kertas dinding yang paling anda sukai.

Langkah 3

Setelah menemui kertas dinding yang anda suka, pilih "Muat turun" .

Langkah 4

Selepas itu, terus pilih "Set Wallpaper" .

Langkah 5

Selesai, mengenai hasil seperti yang ditunjukkan dalam video ini .

Nah, itu hanya artikel Jaka tentang cara membuat wallpaper 3D di Android dengan kaedah paralaks. Sejauh mana sejuknya? Selamat mencuba!

Artikel Berkaitan