Cara Membuat Video Seperti PewDiePie

Salah satu kategori video YouTube yang paling popular adalah permainan. PewDiePie adalah permainan saluran YouTuber yang berjaya dengan permainan yang menarik. Inilah cara membuatnya ...

Salah satu laman web perkongsian video terbesar hari ini adalah YouTube. Di YouTube terdapat banyak kategori video sehingga kami tidak mudah bosan, termasuk muzik, sukan, komedi, berita, pendidikan, permainan, dan sebagainya. Walaupun sekarang YouTube sudah menyokong video format 360 dan mempunyai fitur Streaming Langsung yang membolehkan pengguna menyiarkan video mereka secara langsung.

Salah satu kategori video YouTube yang paling popular adalah permainan. PewDiePie, Reza Oktovian, dan MiawAug adalah saluran permainan pencipta kandungan YouTube (YouTuber) yang berjaya dengan permainan yang menarik.

BACA JUGA
  • Cara Menonton Video YouTube 360 ​​Derajat di Android
  • 5 Saluran Permainan Youtube Antarabangsa Terbaik
  • Ini adalah 10 YouTuber Terkenal di Indonesia

Cara Membuat Video YouTube Seperti PewDiePie

Bagi anda yang gemar bermain permainan mudah alih di Android, anda juga dapat merakam layar telefon pintar sambil merakam ekspresi wajah anda ketika memainkannya. Cara merekam wajah ketika bermain permainan juga sangat mudah, hanya dengan fitur yang terdapat di aplikasi Google Play Games.

Cara membuat permainan video sangat berguna bagi pemain yang ingin memuat naik video permainan tetapi malas atau miskin dalam mengedit video. Sebenarnya ada banyak cara untuk membuat permainan video yang ditawarkan oleh aplikasi ini seperti pencapaian, papan pendahulu, pencarian, dan menyimpan permainan di awan.

Apl Produktiviti Google MUAT TURUN

[colorcenter = red] AWAS! Cara merakam wajah ketika bermain permainan atau rakaman permainan di Permainan Google Play yang hanya tersedia pada versi Android Lollipop dan ke atas. [/ pusat warna]

Cara Merakam Wajah Semasa Bermain Permainan

  1. Perkara pertama yang perlu dilakukan dalam membuat permainan video adalah dengan membuka aplikasi Permainan Google Play, kemudian pergi ke menu pilihan 3 jalur , kemudian pilih Permainan Saya .

  2. Setelah memasuki menu Permainan Saya, pilih permainan yang ingin anda mainkan. Setelah dipilih, anda akan melihat tanda segitiga biru untuk bermain permainan, dan tanda bulat merah untuk bermain dan merakam skrin telefon pintar anda.

  3. Setelah anda mengklik butang merah, akan ada kotak dialog untuk memilih kualiti video. Klik Lancarkan dan anda sudah bersedia untuk memulakan rakaman

Maklumat:

  • Lingkaran besar yang memaparkan rakaman wajah anda.
  • Butang rakam berwarna merah untuk memulakan rakaman.
  • Butang kamera untuk menghidupkan atau mematikan kamera.
  • Butang mikrofon untuk menghidupkan atau mematikan mikrofon.

Untuk keterangan lebih lanjut dan sebagai contoh cara merakam wajah ketika bermain permainan, sila tonton video berikut:

Aplikasi Video & Audio Google Inc. MUAT TURUN

Sehingga kualiti audio yang dihasilkan baik ketika mempraktikkan cara merakam wajah ketika bermain permainan Android ini, anda harus menggunakan alat dengar atau fon telinga. Setelah puas bermain, anda boleh menyimpan rakaman atau memuat naiknya ke YouTube tanpa perlu melalui proses penyuntingan lagi.

Ayuh Bagi anda yang mengaku sebagai pemain mudah alih, tunjukkan keseronokan anda dalam bermain permainan kepada dunia!

Artikel Berkaitan