5 Cara Mendapatkan Telefon bimbit secara percuma dari Internet dengan Mudah dan

Ingin memiliki telefon bimbit percuma baru pada tahun 2020? Lihat petua dan trik bagaimana mendapatkan HP 2020 percuma yang paling tepat, semuanya dapat. 100% tiada tipu daya!

Siapa yang tidak mahu diberi telefon bimbit percuma baru? Barang percuma selalu menjadi sasaran banyak orang kerana mereka merasakan bahawa apabila mereka mendapat sesuatu seperti ini tidak dapat dijelaskan, bukan?

Satu item yang sering disasarkan untuk diperoleh secara percuma atau percuma adalah telefon bimbit. Objek ini, yang sepertinya telah menjadi keperluan utama, memang merupakan magnet yang kuat untuk pemburu bebas.

Untuk mengatasi persaingan di antara pemburu bebas yang praktikal sangat ketat, kali ini Jaka akan berkongsi trik bagaimana mendapatkan telefon bimbit percuma yang paling berkesan pada tahun 2020.

 • Kumpulkan Mata dalam Aplikasi Operator Selular
 • Ikuti Pertandingan Kuiz / Hadiah
 • Mengikuti Acara Besar
 • Berikutan pelbagai pemberian hadiah di internet
 • 5 Cara Mendapatkan Telefon Pintar 2020 Percuma

  Bagaimana mendapatkan telefon bimbit percuma yang akan dibincangkan oleh Jaka dalam artikel ini, bukan hanya bergantung pada nasib sahaja , geng.

  Bagi anda yang mempunyai bakat terpendam, tahap kesabaran yang luar biasa, dan juga cita-cita yang membara semua dapat dijadikan titik untuk mengungguli pesaing untuk mendapatkan HP percuma.

  Tidak perlu bertahan lama, geng berikut adalah beberapa cara untuk mendapatkan telefon bimbit percuma yang paling berkesan yang boleh anda ikuti pada tahun 2020.

  1. Kumpulkan Mata pada Permohonan Cashtree

  Cara mendapatkan HP percuma pertama yang disyorkan oleh Jaka adalah mengumpulkan poin dalam aplikasi hadiah Cashtree .

  Aplikasi menjana wang ini akan memberi anda sejumlah mata, setelah anda berjaya menyelesaikan tugas yang disertakan dalam aplikasi ini.

  Tugasnya sangat mudah , geng itu bermula dari hanya mengikuti akaun IG rasmi, memasang aplikasi, hingga bermain permainan tertentu dalam aplikasi ini. Setelah mata dikumpulkan dalam jumlah yang mencukupi, anda boleh bertukar dengan HP.

  Kaedah ini boleh dikatakan cara yang pasti untuk menang kerana setiap usaha yang anda lakukan dinilai dalam bentuk mata yang dapat dikumpulkan, tidak seperti undian yang hanya bergantung pada nasib sahaja.

  Anda hanya perlu bersabar mengumpulkan mata sedikit demi sedikit, agar kemudian anda dapat bertukar dengan telefon bimbit baru yang anda inginkan.

  2. Kumpulkan Mata dalam Aplikasi Operator Selular

  Jaka percaya bahawa anda adalah pengguna setia salah satu operator selular di Indonesia, dan fakta ini dapat digunakan sebagai cara untuk mendapatkan HP 2020 percuma.

  Setiap pengendali selular, biasanya selalu memberikan ganjaran dalam bentuk mata kepada pengguna setia dan mata ini kemudiannya akan ditukar dengan hadiah tertentu termasuk telefon bimbit.

  Pada acara tertentu, operator selular biasanya melakukan pertukaran mata wang dan sering memasukkan telefon bimbit sebagai salah satu item yang boleh anda tukarkan menggunakan mata.

  Kaedah kedua ini tidak selalu ada sepanjang masa. Oleh itu, anda mesti kerap memeriksa kredit atau kuota melalui aplikasi supaya anda tidak terlepas berita, geng.

  3. Ikuti Pertandingan Kuiz / Hadiah

  Cara mendapatkan telefon bimbit percuma yang ketiga memerlukan sedikit perjuangan dan juga sokongan bakat terpendam anda , geng.

  Banyak penganjur telefon bimbit dan tanda dagangan lain sering bersaing dengan hadiah telefon bimbit percuma untuk para pemenang.

  Bentuk perlumbaan juga bervariasi dari pertandingan penyuntingan foto atau video, hingga pertandingan menulis cerpen atau karya ilmiah dengan tema tertentu.

  Sentiasa bersedia untuk mengambil bahagian dalam pertandingan seperti ini, anda perlu mengikuti hashtags tertentu seperti sebagai #giveaway , #competition , dan seumpamanya di Instagram.

  Di samping itu, anda juga boleh mencari kumpulan WA atau Facebook yang tujuannya adalah untuk berkongsi maklumat perlumbaan seperti ini.

  4. Mengikuti Acara Besar

  Hampir serupa dengan angka 3, cara mendapatkan telefon bimbit tanpa aplikasi keempat Jaka adalah mengikuti acara besar .

  Acara yang dimaksudkan oleh Jaka adalah acara promosi tahunan, pelancaran telefon bimbit baru, dan acara serupa lainnya di mana telefon bimbit digunakan sebagai salah satu hadiah utama.

  Sekiranya poin ketiga benar-benar menuntut kemahiran anda, poin keempat ini menggabungkan kemahiran dan juga keberuntungan yang anda miliki .

  Ini kerana anda tidak akan dapat meneka syarat apa yang akan diberikan oleh pihak penganjur untuk mendapatkan hadiah utama dari mereka, setiap tahun boleh berubah mengikut keadaan.

  5. Mengikuti pelbagai pemberian hadiah di internet

  Cara terakhir ini mungkin merupakan cara untuk mendapatkan HP 2020 percuma yang paling kerap anda dengar, dan juga ikuti.

  Giveaway biasanya menyediakan syarat yang diklasifikasikan sebagai sangat mudah bagi para peserta untuk mendapatkan hadiah.

  Sebilangan kecil usaha yang diperlukan dan jumlah hadiah yang diberikan dalam corak promosi giveaway, membuat banyak orang berminat untuk mengambil bahagian dalam acara promosi seperti ini.

  Walaupun begitu, keberuntungan memainkan peranan besar dalam mendapatkan hadiah dalam proses pemberian hadiah. Anda tidak boleh terlalu berharap dalam proses mendapatkan hadiah melalui kaedah satu ini.

  Berikut adalah beberapa cadangan mengenai cara mendapatkan telefon bimbit percuma yang boleh anda ikuti pada tahun 2020.

  Pelbagai kaedah ini juga memerlukan pendekatan yang berbeza dari pendekatan yang bergantung sepenuhnya pada keberuntungan, dengan kaedah yang memerlukan keseluruhan kemahiran anda.

  Semoga maklumat yang dikongsi Jaka kali ini berguna untuk anda semua, dan semoga berjaya!

  Baca juga artikel mengenai Gadget atau artikel menarik lain dari Restu Wibowo .

  Artikel Berkaitan