10 Aplikasi Pinjaman Online dengan Bunga Rendah 2020, Terdaftar OJK!

Mau pinjam uang tapi takut terjerat bunga tinggi? Jangan kuatir, Jaka punya rekomendasi 9 aplikasi pinjaman online dengan bunga rendah terbaik yang aman

Pernah nggak, sih, kamu pengen banget membeli sesuatu tapi nggak punya uang? Menabung bisa jadi solusi, namun hal ini nggak instan dan butuh perjuangan, geng.

Kalau kamu punya kartu kredit, kamu juga bisa membeli barang yang kamu inginkan dengan syarat membayar tagihan atau cicilan sebelum jatuh tempo.

Nah, kalau kamu orangnya nggak sabaran dan nggak punya kartu kredit, kamu juga bisa menggunakan aplikasi pinjaman online bunga rendah yang bisa kamu download via Google Play Store.

 • Aplikasi Pinjaman Uang Online Langsung Cair Tanpa Ribet
 • 10 Aplikasi Pinjaman Online dengan Bunga Paling Rendah

  Ramai orang mengelakkan pinjaman dalam talian kerana kadar faedahnya terlalu tinggi. Belum lagi risiko penipuan yang mengancam.

  Walau bagaimanapun, permohonan pinjaman dalam talian berikut yang disyorkan oleh Jaka mempunyai kadar faedah yang rendah. Di samping itu, aplikasi berikut juga telah didaftarkan di Otoriti Perkhidmatan Kewangan (OJK) agar selamat

  Untuk memudahkan anda, dalam artikel ini Jaka akan membahagikan aplikasi kepada 2 kategori, iaitu kad kredit digital dan aplikasi pinjaman wang dalam talian .

  Kad kredit digital yang boleh anda gunakan untuk berbelanja tanpa kad kredit di peniaga e-dagang yang bekerjasama.

  Walaupun permohonan pinjaman wang dalam talian ditujukan untuk anda yang memerlukan wang tambahan dengan cepat. Lihat segera!

  Kad Kredit Digital dengan Ciri Pinjaman Tanpa Cagaran

  1. Kredivo

  Kad kredit digital pertama yang disyorkan oleh Jaka adalah Kredivo. Aplikasi satu ini dapat anda gunakan untuk berbelanja di pedagang e-Dagang yang anda mahukan.

  Cara mendaftar Kredivo sangat mudah dan pantas kerana dapat dilakukan melalui aplikasi di telefon bimbit. Kredivo juga mempunyai sistem dengan tahap keselamatan yang sama dengan bank.

  Anda juga boleh memilih jangka masa pinjaman yang anda mahukan, bermula dari 3 bulan, 6 bulan dan 12 bulan. Minatnya juga agak kecil, iaitu geng 2.95%.

  Perkara yang menarik ialah, anda tidak perlu membayar DP untuk barang yang ingin anda beli. Ansuran akan disesuaikan secara langsung dengan jangka masa dan jumlah pinjaman.

  MaklumatKredivo
  Pinjaman Nominal Rp1.5 juta-Rp30 juta
  Tenor 1 bulan - 12 bulan
  Bunga 0% - 2.95% sebulan

  Muat turun Kredivo melalui pautan berikut:

  Aplikasi Kewangan PT FinAccel Digital Indonesia MUAT TURUN

  2. Saya

  Kad kredit digital seterusnya adalah Akulaku . Melalui aplikasi ini anda dapat membeli barang secara ansuran di pedagang yang bekerja dengan Akulaku.

  Cara memohon kredit di Akulaku sangat mudah. Selepas anda memuat turun dan memasang aplikasi Akulaku, anda hanya perlu memuat naik gambar kad pengenalan dan kad pengenalan pekerja anda.

  Setelah diluluskan, anda boleh berbelanja di pedagang seperti blibli.com, Bukalapak, Tokopedia, dan sebagainya. Selain pembayaran balik, anda juga boleh membuat pinjaman secara dalam talian, anda tahu.

  Untuk membayar balik tanpa kad kredit, anda diminta membayar DP hingga 15% terlebih dahulu, geng. Pinjaman dalam talian jangka panjang rendah ini mempunyai had hingga Rp20 juta.

  Maklumatsaya adalah
  Pinjaman Nominal Hingga Rp 20,000,000
  Tenor 1 bulan - 15 bulan
  Bunga 1% - 40%

  Muat turun Akulaku melalui pautan berikut:

  Apl Kewangan Saya DIUNDUH

  3. Kredit Rumah

  Bagi anda yang ingin membayar secara ansuran tanpa kad kredit, anda juga boleh mencuba melalui aplikasi pinjaman dalam talian Home Credit .

  Modal cukup kad pengenalan dan satu dokumen sokongan seperti kad keluarga, buku simpanan, lesen memandu, dan sebagainya, anda tahu!

  Anda boleh berbelanja di pedagang yang bekerja dengan Home Credit dan mendapat ansuran antara 10 bulan hingga 18 bulan.

  MaklumatKredit Rumah
  Pinjaman Nominal Rp750 ribu-Rp20 juta
  Tenor 10 bulan-18 bulan
  Bunga bermula dari 0% sebulan

  Muat turun Kredit Rumah melalui pautan berikut:

  Aplikasi Kredit Home Finance Indonesia DOWNLOAD

  Permohonan Pinjaman Wang Dalam Talian Secara Langsung Tanpa Ribet

  4. JULO

  Permohonan pertama wang tunai dalam talian langsung tanpa masalah adalah JULO . Aplikasi ini dapat memberikan pinjaman hingga Rp. 15 juta.

  Cukup dengan memuat turun aplikasi ke telefon bimbit anda, isikan data peribadi anda, dan tunggu proses pengesahan yang cepat, anda boleh mendapatkan wang tunai dalam masa kurang dari 28 jam.

  Terdapat beberapa syarat untuk membuat pinjaman melalui JULO. Antaranya ialah pendapatan bulanan minimum Rp. 2 juta dan lingkungan umur 21 - 60 tahun.

  MaklumatJULO
  Pinjaman Nominal IDR 500,000 - 15,000,000
  Tenor 3 bulan hingga 9 bulan
  Bunga 4% - 7% sebulan

  Muat turun JULO melalui pautan berikut:

  Aplikasi Kewangan PT. Teknologi Kewangan Julo MUAT TURUN

  5. Rupiah Pantas

  RupiahCepat adalah permohonan pinjaman dalam talian dengan bunga rendah yang dapat anda jadikan alternatif. Aplikasi ini menawarkan kepantasan dan kemudahan untuk mendapatkan kredit secara dalam talian.

  Syaratnya hanya perlu berumur 22 tahun ke atas, mempunyai nombor telefon bimbit, dan sumber pendapatan yang stabil. Satu-satunya dokumen yang diperlukan adalah KTP, geng.

  Rupiah Quick menawarkan pinjaman tunai antara IDR 400 ribu hingga IDR 5 juta yang boleh anda bayar dalam 3 bulan hingga 1 tahun.

  MaklumatRupiah Pantas
  Pinjaman Nominal Rp400 ribu - Rp5 juta
  Tenor Yang terpendek adalah 91 hari, yang terpanjang adalah 1 tahun
  Bunga 24% setahun

  Muat turun Rupiah Pantas melalui pautan berikut:

  Akaun Kewangan PT. KUFI MUAT TURUN

  6. Kredit dengan cepat

  Permohonan pinjaman dalam talian dengan faedah rendah ini sesuai untuk anda yang tinggal di luar wilayah Jakarta Besar. Di samping itu, aplikasi ini mempunyai minat harian.

  Hanya dengan melampirkan borang permohonan dan memuat naik gambar dokumen anda di laman web Creditimum , anda boleh mendapatkan pinjaman yang anda perlukan dalam masa 24 jam.

  Syaratnya adalah umur minimum 22 tahun hingga 52 tahun, pengambilan pekerja dan pengusaha, warganegara Indonesia, dan memiliki pendapatan Rp 3 juta.

  MaklumatKredit Cepat
  Pinjaman Nominal Maksimum IDR 8 juta
  Tenor 95 hari - 120 hari
  Bunga 0.8% sehari

  Muat turun Kredit Cepat melalui pautan berikut:

  Apps Finance Alfa Finance SIA DOWNLOAD

  7. Wang Tunai Kami

  Permohonan pinjaman dalam talian dengan faedah rendah seterusnya adalah CashKita . Perkhidmatan pinjaman dalam talian ini selamat kerana sudah didaftarkan dengan OJK, geng.

  TunaiKita akan menyediakan pinjaman dalam talian tanpa jaminan 24 jam yang menyediakan dana bailout. Pinjaman akan segera dikeluarkan dan dipindahkan dalam masa yang singkat.

  Cara mendaftar juga mudah, anda tahu. Isi data anda selengkap mungkin, maka dalam masa kurang dari 48 jam, anda secara rasmi mendaftar dengan perkhidmatan ini.

  MaklumatWang Tunai Kami
  Pinjaman Nominal IDR 500,000 hingga IDR 10,000,000
  Tenor 91 hari - 180 hari
  Bunga 6% - 10.5% sebulan

  Muat turun CashKita melalui pautan berikut:

  Produktiviti Aplikasi PT. Tunai Digital Kami MUAT TURUN

  8. Kredit Pintar

  Permohonan pinjaman dalam talian rendah dengan faedah seterusnya adalah Smart Credit . Dengan aplikasi ini, anda boleh memilih jumlah pinjaman dan jangka masa mengikut keperluan anda dengan mudah.

  Syarat untuk memohon pinjaman wang dalam talian di Smart Credit adalah sekurang-kurangnya 18 tahun, ID gambar dan selfie dengan kad pengenalan anda. Anda juga masih perlu mempunyai pendapatan.

  Selepas itu, tunggu sehingga proses pengesahan selesai dan pinjaman wang anda akan segera dikeluarkan ke akaun. Sangat praktikal, bukan?

  MaklumatKredit Pintar
  Pinjaman Nominal Maksimum IDR 10,000,000
  Tenor 91 hari - 360 hari
  Bunga Maksimum 11% setahun

  Muat turun Smart Credit melalui pautan berikut:

  Apps Finance SMART KREDIT DOWNLOAD

  9. Uang Buddy

  Permohonan pinjaman dalam talian dengan faedah terendah terakhir yang disyorkan oleh Jaka adalah UangTeman . Aplikasi yang satu ini merupakan pelopor platform pinjaman dalam talian di Indonesia.

  UangTeman menawarkan pinjaman nominal yang fleksibel mengikut jangka masa atau jangka masa ansuran yang anda pilih.

  Keperluan juga tidak sukar, sungguh. Sekiranya anda berminat, proses kelulusan hanya memakan masa sekitar 15 minit hingga 3 hari . Sangat pantas, bukan?

  MaklumatUangTeman
  Pinjaman Nominal Maksimum IDR 6,000,000
  Tenor 10 hari - 30 hari
  Bunga 0.5% sehari

  Muat turun UangTeman melalui pautan berikut:

  Aplikasi Kewangan PT. DOWNLOAD Digital Alpha Indonesia

  10. Dana Rupiah

  DanaR Rupiah adalah aplikasi pinjaman dalam talian dengan faedah rendah yang dapat memberikan pinjaman cepat kepada anda tanpa perlu mempunyai akaun bank.

  Selain itu, DanaR Rupiah juga menawarkan pinjaman tanpa cagaran, geng. Kelajuan perkhidmatan adalah kualiti tertinggi yang dimiliki oleh penyedia perkhidmatan ini.

  Isi data peribadi anda dengan lengkap, dana pinjaman yang anda serahkan akan segera dikeluarkan dalam beberapa minit. Bunga kecil, anda tahu.

  MaklumatDana Rupiah
  Pinjaman Nominal Maksimum IDR 8,000,000
  Tenor Lebih daripada 91 hari
  Bunga 10.5% setahun

  Muat turun DanaR Rupiah melalui pautan berikut:

  Produktiviti Aplikasi PT. Kongsi Wang Cepat DOWNLOAD

  Itulah 9 permohonan pinjaman dalam talian dengan kadar faedah terendah . Anda tidak perlu risau kerana lima aplikasi tersebut didaftarkan dan diselia oleh FSA!

  Baca juga artikel mengenai Fintech atau artikel menarik lain dari Andini Anissa .

  Artikel Berkaitan