10 Saluran Terbaik untuk Menonton Kartun di Internet

Kali ini Jaka ingin mengesyorkan kepada anda beberapa laman web terbaik yang menyediakan banyak rancangan siri kartun, lama dan terbaru, semuanya boleh anda tonton secara percuma.

Kita semua tahu bahawa remaja sekarang gemar siri kartun , malah mereka sanggup menunggu berminggu-minggu hanya untuk menontonnya di internet. Malah mereka lebih kerap menonton kartun berbanding filem. Seiring berkembangnya teknologi, jumlah siri kartun atau yang kita sebut anime semakin meningkat, tentu berkadar langsung dengan perkembangan industri kartun di dunia.

Namun, sayangnya tidak semua laman web menyediakan semua siri kartun, terutama kartun Disney yang luar biasa . Oleh itu, kali ini Jaka ingin mengesyorkan kepada anda beberapa laman web terbaik yang menyediakan banyak rancangan siri kartun , lama dan terkini, semuanya boleh anda tonton secara percuma. Daripada menjadi lebih ingin tahu, mari tonton terus di bawah.

BACA JUGA
  • 10 Saluran YouTube dengan Pelanggan Paling Banyak!
  • Inilah 10 Saluran YouTube Untuk Pencinta Gadget
  • 15 Saluran YouTube Terkini untuk Belajar Pengekodan Percuma

10 Saluran Terbaik untuk Menonton Kartun di Internet

1. ToonJet

ToonJet adalah salah satu daripada banyak laman web yang menyediakan tontonan kartun percuma tanpa kerumitan. Beberapa siri kartun terbaik seperti Tom And Jerry, Looney Tunes , dan banyak lagi semuanya tersedia percuma untuk anda tonton. Sekadar makluman, laman web ini adalah yang terbaik jika anda ingin mencari siri kartun klasik tanpa perlu mendaftar atau menjadi ahli terlebih dahulu. Serius, cubalah!

2. HQ Filem Kartun

Cartoon Movies HQ adalah laman web terbaik jika anda perlu menonton siri kartun terbaik yang pernah ada, dijamin percuma dan bebas dari masalah. Di laman web ini terdapat banyak kartun terbaik seperti Batman, Ben 10, Family Guys , dan banyak lagi yang boleh anda tonton tanpa perlu mendaftar atau melanggan terlebih dahulu.

3. Perisa Anime

Anime Flavour adalah laman terbaik untuk menonton anime sepenuhnya tanpa perlu membayar satu sen. Apabila anda membuka laman web ini, anda akan disajikan dengan beberapa senarai anime terbaik yang menjadi trend pada masa itu. Selain itu, anda juga boleh menemui anime klasik yang mungkin tidak terdapat di laman web mana pun.

4. Anime Toon

Anime Toon adalah salah satu daripada banyak laman web yang menyediakan tontonan penuh anime. Laman web ini sendiri menyediakan pangkalan data anime yang cukup untuk ditonton, dari anime klasik hingga terkini . Selain itu, semua genre anime disusun dan disusun dengan kemas sehingga senang dicari.

5. YouTube

YouTube adalah laman web terbaik untuk menonton semua jenis video, termasuk rancangan kartun. Kami hanya menaip anime apa yang ingin kami tonton di kotak carian dan YouTube akan menyediakan segalanya untuk kami.

6. GO GO Anime

Go Go Anime adalah laman web yang juga menyediakan siri anime yang cukup lengkap. Selain itu, anime di dalamnya juga tersedia dalam banyak dubbing, sehingga Anda dapat memilih sesuai dengan selera atau keinginan anda.

7. Disney Junior

Disney Junior adalah laman menonton kartun dengan antara muka yang cantik dan comel. Di laman web ini anda boleh menemui kartun klasik seperti Mickey Mouse, Donald Duck , dan sebagainya.

8. Nick Toons

Nick Toons adalah laman web yang menyediakan siri kartun terhad dari Nick Kartun sahaja. Jadi, anda hanya dapat menonton kartun popular seperti Spongebob Squarepants, Avatar, Rugrats, Hey Arnold , dan sebagainya.

9. Kartun

Cartoonson adalah laman web yang juga menyediakan banyak siri kartun yang popular. Laman web ini boleh menjadi alternatif bagi anda yang gemar menonton kartun secara dalam talian dan pada masa yang sama secara percuma. Ayuh, cubalah segera!

10. Kartun8

Cartoons8 adalah laman web yang memudahkan menonton siri kartun tanpa kerumitan dan pastinya percuma. Tidak seperti laman web lain, anda masih boleh menonton kartun berkualiti HD tanpa mendaftar sebagai ahli terlebih dahulu.

Itulah beberapa saluran terbaik untuk menonton kartun atau anime yang percuma di internet . Sekiranya anda ingin menambahkan senarai di atas, jangan ragu untuk membagikannya melalui ruangan komen di bawah. Tunggu tunggu!

Artikel Berkaitan