Cara Mengubah Paparan Telefon Pintar Android Menjadi Seperti Komputer

Tahu Microsoft Continuum? Kini, Android juga boleh mempunyai ciri yang serupa. Bukan hanya itu, anda juga dapat menggunakan paparan desktop pada telefon pintar Android!

Sekiranya anda melihat perkembangan teknologi, anda pasti menggunakan ciri Continuum yang diperkenalkan oleh Microsoft pada akhir tahun lalu, bukan? Continuum adalah sistem yang membolehkan peranti Windows 10 dikendalikan melalui skrin kedua. Bukan hanya itu, kita juga boleh mengoperasikannya dengan papan kekunci dan tetikus.

Anda adalah pengguna Android dan ingin mengalami pengalaman menggunakan Continuum? JalanTikus adalah cara untuk mengubah rupa telefon pintar Android anda menjadi seperti komputer.

BACA JUGA
  • Cap Jari Lama, Mari Tukar Masa dan Tarikh menjadi Kunci Telefon Pintar!
  • Cara Mengubah Penampilan Android Seperti iPhone iOS 9 dan iOS 8
  • Cara Menukar Paparan YouTube menjadi Reka Bentuk Bahan

Mari ubah telefon pintar Android anda menjadi seperti desktop!

Continuum sejuk. Dengan menggunakan periferal khas, setelah anda menyambungkan Windows Phone ke monitor, paparan Windows Phone anda akan segera beralih ke monitor. Dan anda dapat menjalankan fungsinya secara total pada layar yang lebih besar. Oleh itu, saya tidak ingin tahu, cuba lihat video Continuum berikut.

Nah, bagaimana jika anda ingin mencuba menggunakan ciri serupa pada telefon pintar Android? Awak boleh.

OS Andromium, Mengubah Telefon Pintar Android menjadi Paparan Desktop

Untuk dapat mengubah penampilan telefon pintar Android di desktop, yang anda perlukan hanyalah sebuah aplikasi bernama Andromium OS . Ini bukan OS, tetapi aplikasi Android. Muat turun Andromium OS untuk telefon pintar Android anda. Oh ya, jangan lupa untuk memuat turun Andromium Launcher juga.

Aplikasi Peningkatan Desktop Andromium Inc. MUAT TURUN
  • OS Andromium memainkan peranan penting agar paparan telefon pintar anda dapat muncul di skrin sekunder ketika disambungkan ke HDMI atau Chromecast .
  • Walaupun Andromium Launcher berguna untuk memberi anda gambar paparan Andromium ketika disambungkan ke desktop. Ringkasnya, Pelancar Andromium akan menjadikan Android anda menjadi paparan desktop.
  • Anda boleh menemui Mula Windows , bar tugas , dan membuat jalan pintas seperti di desktop.
  • Malah paparan Bar Pemberitahuan dibuat terpisah dari Tetapan Pantas yang lain.

Hebat, bukan? Pada pandangan pertama ia mengingatkan kita pada rupa OS Remix. Bagaimana, adakah anda bersedia mengubah tampilan Android menjadi desktop dengan Andromium Launcher?

  • Muat turun Andromium Launcher Melalui Google Play Store

Sementara itu, jika anda ingin menampilkan Android dalam mod desktop, anda memerlukan papan kekunci dan tetikus luaran dan Chromecast atau kabel HDMI. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan