Tidak Perlu Servis! Berikut adalah 6 kaedah paling berkesan untuk membuka kunci skrin kunci Android yang terkunci

Inilah Jaka, anda tahu cara paling berkesan untuk memecahkan kunci telefon pintar Android yang terkunci.

Lockscreen adalah salah satu ciri yang disematkan pada peranti telefon pintar selain ciri keselamatan yang akan memastikan telefon pintar anda tidak hanya dipecah masuk oleh pihak yang tidak sah. Skrin kunci ini juga sangat berguna untuk memberikan perlindungan apabila telefon pintar Android anda hilang dan jatuh ke tangan orang lain .

Namun, apa yang berlaku sekiranya anda lupa corak atau kata laluan skrin kunci anda? Baiklah, tentu ada di antara anda yang mungkin panik dan bergegas ke orang yang berkhidmat sedangkan sebenarnya anda boleh melakukan beberapa muslihat untuk mengatasi masalah tersebut. Apa muslihat Jaka? Inilah Jaka, anda tahu cara paling berkesan untuk memecahkan kunci telefon pintar Android yang terkunci.

BACA JUGA
  • Cara Buka Kunci Skrin Android Menggunakan E-KTP! Masih Tidak Tahu?
  • 6 Aplikasi Skrin Kunci Android Unik yang Perlu Anda Cuba
  • Cara Hebat untuk Membuka Kunci Skrin Menggunakan Gerakan Tangan

Tidak Perlu Servis! Berikut adalah 6 kaedah paling berkesan untuk membuka kunci skrin kunci Android yang terkunci

1. Manfaatkan Pengurus Peranti Android

Apabila telefon pintar anda terkunci, salah satu cara berkesan yang boleh anda cuba ialah menggunakan perkhidmatan Android Device Manger . Anda hanya perlu memilih pilihan Kunci pada antara muka pengguna Pengurus Peranti Android.

Selepas itu, tunggu sebentar dan anda akan diminta memasukkan kata laluan baru untuk menggantikan corak skrin kunci lama anda. Proses ini hanya akan memakan masa sekitar 5 minit dan selepas itu anda boleh kembali menggunakan telefon pintar Android anda lagi.

2. Manfaatkan Ciri Corak Lupa

Selain menggunakan Android Device Manager, anda juga dapat menggunakan fitur Forgot Pattern yang muncul ketika anda memasukkan pola lockscreen yang salah sebanyak 5 kali .

Anda akan diminta memasukkan nama pengguna dan kata laluan akaun Google anda sebagai langkah untuk mengesahkan pemilikan telefon pintar. Setelah selesai, Google akan menghantar corak buka kunci anda atau anda boleh memilih untuk membuat corak baru.

3. Manfaatkan Panggilan Kecemasan

Pernahkah anda melihat pilihan Panggilan Kecemasan di skrin kunci anda? Anda juga boleh menggunakan ciri ini untuk masuk ke skrin kunci terkunci anda. Anda hanya perlu memilih pilihan dan masukkan tanda * 10 kali. Selepas itu, ketik dua kali pada tanda * kemudian salin dan tampal sehingga skrin kunci anda terbuka.

4. Mod Selamat

Foto: gadgethacks.com

Safe Mode juga dapat membantu anda masuk ke layar kunci (dalam hal ini skrin kunci yang dibuat dengan aplikasi pihak ketiga) dengan menjalankan mod ini terlebih dahulu.

  • Tahan butang daya hingga pilihan Matikan Mati muncul , lalu tahan opsi Matikan Mati hingga ada pemberitahuan Mode Selamat .

  • Nah, untuk masuk ke skrin kunci anda, hapus semua data dari aplikasi skrin kunci pihak ketiga yang anda pasang.

5. Gunakan ADB untuk memadam fail kata laluan

Sekiranya anda mahukan cara yang lebih pakar untuk masuk ke skrin kunci, anda boleh menyambungkan telefon pintar ke komputer anda untuk mengakses Jambatan Debug Android . Dari sini anda boleh melakukan dua langkah pendek, iaitu:

  • Masukkan direktori pemasangan ADB .

  • Seterusnya, buka CMD dan masukkan kod seperti gambar di bawah.

Foto: gadgethacks.com

Kod tersebut akan menghapus corak atau kata kunci skrin kunci lama anda supaya anda dapat menetapkan corak atau kata laluan skrin kunci baru.

6. Tetapan Semula Kilang

Sekiranya semua kaedah yang anda telah cuba dan masih gagal , satu-satunya kaedah yang paling berkesan untuk menyelesaikan masalah anda adalah dengan melakukan Reset Kilang .

  • Tekan dan tahan butang kelantangan + kuasa untuk mengakses pemuat but dan pilih Mod Pemulihan .
Foto: gadgethacks.com
  • Sekiranya anda memasuki Mod Pemulihan, pilih pilihan Hapus Data atau Tetapkan Semula Kilang untuk menghapus skrin kunci lama anda.
Foto: gadgethacks.com

Itulah 6 cara paling berkesan untuk masuk ke skrin kunci telefon pintar anda sekiranya anda terlupa corak atau kata kunci skrin kunci anda. Sebaliknya, anda juga boleh menggunakan kaedah ini untuk memecahkan skrin kunci telefon pintar yang anda dapati di jalan raya walaupun Jaka tidak mengesyorkannya kerana sama seperti anda melanggar privasi orang lain. , semoga bermanfaat, pastikan anda meninggalkan jejak di ruangan komen dan berkongsi dengan rakan anda.

Artikel Berkaitan