Ritual Jailangkung dan Uji keberanian dalam Permainan! 5 Permainan Seram Android Paling Unik dan Kreatif ini

Di Android terdapat banyak permainan seram yang boleh anda cuba, salah satu permainan yang paling terkenal adalah Slendrina. Permainan ini benar-benar tidak menakutkan tetapi mengejutkan, selain Slendrina, masih banyak lagi.

Di Android terdapat banyak permainan seram yang boleh anda cuba, salah satu permainan yang paling terkenal adalah Slendrina. Permainan ini benar-benar tidak menakutkan tetapi mengejutkan, selain Slendrina masih banyak lagi. Walaupun permainan seram Android tidak terlalu menakutkan, tetapi jika anda seorang yang pemalu, anda dijamin tidak akan berani bermain lagi.

Sebelum ini, Jaka telah meninjau permainan seram dengan syaitan yang paling dahsyat, dan di sini Jaka akan memberitahu anda tentang permainan seram Android yang paling unik dan kreatif . Walaupun tidak terlalu mengerikan, tetapi permainan ini patut anda cuba, kerana ada beberapa permainan yang dibuat oleh orang Indonesia juga. Nah, bagi anda yang ingin tahu apakah permainan seram yang paling unik dari tong kreatif? Ayuh, lihat lagi!

BACA JUGA
  • 13 Permainan Seram dengan Grafik HD Terbaik di Android
  • 7 Momen Paling Menakutkan yang Pernah Dalam Permainan Seram
  • 5 permainan seram Android paling menyeramkan yang boleh dimainkan tanpa internet

Ritual Jailangkung dan Uji Usaha Anda! Inilah 5 Permainan Seram Android Paling Unik dan Kreatif yang Mesti Anda Cuba

1. Ritual Jailangkung

Di peringkat pertama ada Jailangkung Ritual , permainan ini dibuat di Indonesia yang nampaknya berjaya menarik jutaan pemain. Sebab mengapa permainan ini unik kerana ia membawa jalan cerita Indonesia (Jailangkung Ritual) yang merupakan permainan yang mengundang makhluk halus, dan tentu saja berasal dari Indonesia.

Menurut Jaka, permainan ini agak lebih menyeramkan jika dibandingkan dengan permainan seram buatan asing seperti Slendrina dan lain-lain, kerana ia kelihatan begitu nyata dan membuat anda gemetar . Selain itu, Jailangkung Ritual juga mempunyai jalan cerita kerana ini adalah permainan pengembaraan . Ringkasnya, ia menceritakan tentang anak-anak sekolah menengah tahun kedua yang menyukai perkara-perkara ajaib, jadi permainan Ritual Jailangkung ini bermula.

2. Ujian keberanian

Guts Test adalah permainan grafik 2D yang sangat mirip dengan siaran televisyen berjudul Other World, dengan prosedur untuk menguji keberanian atau menguji seberapa kuat keberanian pemain. Sekarang, dalam permainan Android Guts Test tidak jauh berbeza seperti dalam siaran televisyen Guys, misi dalam permainan ini adalah untuk menguji seberapa kuat keberanian watak yang anda mainkan.

Di sini anda akan ditempatkan di tempat berhantu hanya dengan modal lampu suluh. Walaupun dari segi grafik, anda tidak boleh mengatakannya keren kerana masih 2D, tetapi permainan ini cukup menakutkan . Jangan percaya? Cubalah sendiri bagaimana rasanya bermain permainan yang paling unik dalam permainan ini.

3. Seram [REKAM]

Seram [REC] juga tidak kurang uniknya. Sekiranya permainan seram Fatal Frame memerlukan pemain untuk mengambil gambar syaitan, maka Horror [REC] menghendaki pemain merakam syaitan yang berada di suatu tempat. Dalam permainan Seram [REC] anda akan menemui banyak hantu menakutkan seperti kuntilanak dan lain-lain. Kerana peranan anda adalah penjelajah, dan pengembaraan anda akan bermula di tempat yang berhantu.

Grafik 3D yang begitu sempurna menjadikan permainan Horror [REC] kelihatan begitu nyata. Persoalannya, adakah anda berani bermain?

4. Pemburu Pocong

Permainan seram Android keempat paling unik menurut Jaka tidak kurang mencabar. Oleh kerana Pocong Hunter adalah permainan buatan Indonesia, ya, tentu anda tahu bahawa Pocong adalah hantu yang paling menakutkan di Indonesia . Sekiranya di dunia nyata anda harus mengelakkan dan lari dari Pocong, maka dalam permainan Pocong Hunter anda harus melakukan sebaliknya.

Jadi mengikut namanya, sudah tentu tugas anda di sini adalah memburu pocong . Pengembaraan anda akan bermula di tempat berhantu di mana tidak ada seorang pun di dalamnya, alias anda hanya sendiri. Permainan ini mempunyai grafik 3D yang cukup bagus , malah kelihatan sangat nyata. Jangan mengaku berani terlebih dahulu, sila uji seberapa kuat keberanian anda dalam permainan Pocong Hunter.

5. Kejar - Kejar Pocong

Dalam Pursuit - Pursuit Pocong juga tidak kurang menakutkan. Sekiranya permainan nombor 4 memburu pocong, maka nombor 5 sebenarnya sebaliknya, iaitu di Pursuit - Pursuit Pocong. Rasa Jaka jelas dilihat bahawa In Pursuit - Pocong Pursuit adalah permainan seram yang paling unik dan sangat kreatif. Malah permainan ini juga mempunyai jalan cerita menarik yang anda tahu.

Dalam Kejar - Kejar Pocong menceritakan kisah seorang wanita (watak utama) yang mesti mencari jalan untuk kembali ke tempat asalnya, dia juga mempunyai tujuan untuk mencari benda - benda mistik seperti keris suci dan batu-batu tertentu. Pengembaraan anda berlaku di kampung anda sendiri, di mana kampung ini dihuni oleh makhluk pocong halus yang akan siap mengejar anda. Jadi, yang harus anda lakukan hanyalah mengelakkan, berlari, untuk terus hidup, kemudian cari jalan keluar.

Itulah 5 permainan seram Android yang paling unik dan kreatif . Sekiranya anda suka permainan tegang, maka Jaka mengesyorkan anda mencuba beberapa permainan seram di atas. Anda akan merasakan cabaran yang sebenarnya, kerana permainan ini diangkat dari kisah seram Indonesia.

Artikel Berkaitan