Cara membuat selfie boleh bergerak dan mengeluarkan suara

Dengan aplikasi khas ini, anda dapat menjadikan gambar menjadi animasi yang menyeronokkan. Ini adalah cara membuat foto dapat bergerak dan mengeluarkan suara.

Ramai orang sering berkongsi gambar mereka di media sosial, baik gambar perjalanan dan gambar selfie. Adakah anda juga suka berkongsi gambar selfie di media sosial? Kini anda boleh membuat gambar selfie yang lebih sejuk daripada foto biasa.

Sehingga siaran di media sosial semakin keren, kini anda boleh membuat gambar selfie anda bergerak . Foto biasa boleh diubah menjadi semacam animasi menarik. Ingin tahu? Ini dia, petua Jaka tentang cara membuat selfie boleh bergerak dan bersuara .

BACA JUGA
 • 3 Trik Penting untuk Menghasilkan Foto Terbaik pada Telefon Android Canggih
 • 3 Aplikasi Foto Mudah Alih Terbaik untuk Membuat GIF Kreatif dan Video Pendek
 • Inilah Cara Membuat Animasi dari Aplikasi Foto Bergerak di Android

Inilah Cara Membuat Foto Selfie Anda supaya anda Bergerak dan Bercakap

Untuk menjadikan gambar anda bergerak dan terdengar, anda mesti memuat turun aplikasi Talking Photos from Meing guys terlebih dahulu . Aplikasi ini percuma dan anda boleh memuat turun melalui pautan di bawah:

MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan

Selepas anda memuat turunnya, pasang saja aplikasinya. Inilah cara untuk melengkapkannya agar foto anda bergerak dan berbunyi:

 • Pertama buka aplikasi Talking Photo yang dipasang lebih awal. Kali pertama anda membuka, anda akan diminta untuk mengesahkan negara asal anda . Pilih Indonesia kemudian ketik Sahkan .
 • Selepas itu anda akan memasuki halaman utama aplikasi ini. Untuk mula membuat foto bergerak, ketuk pilihan Pilih Foto .
 • Anda boleh memilih selfie yang ingin anda pindahkan dari galeri anda. Pastikan foto selfie anda menunjukkan wajah dengan jelas.
 • Setelah memilih foto, anda akan memasuki menu pemangkasan . Sesuaikan ukuran foto anda dengan layar yang tersedia, jika Anda sudah mengetuk ikon cek untuk melanjutkan.
 • Sekarang anda memasuki menu penyuntingan , anda boleh memilih pelbagai templat suara yang unik. Leret ke kiri dan pilih templat yang anda mahukan.
 • Anda juga boleh mengubah ekspresi wajah dengan mengetuk pilihan Ubah Animasi . Apabila anda mengetuk Sahkan .
 • Setelah selesai memilih templat dan ekspresi wajah, anda dapat menyimpan foto bergerak anda dengan mengetuk Simpan Bagikan di sudut kanan atas.
 • Selanjutnya, aplikasi akan memproses foto anda menjadi foto bergerak. Tunggu sehingga proses selesai.
 • Kini gambar bergerak anda berjaya dibuat . Anda boleh berkongsi foto selfie anda yang bergerak ke pelbagai media sosial dengan mengetuk ikon Kongsi .

Inilah hasil pemindahan gambar selfie

Berikut adalah selfie sebelum mengedit:

Dan ini adalah suntingan menggunakan aplikasi Talking Photo:

Bagaimana hasilnya, hebat kan? Selfie biasa boleh berubah menjadi foto bergerak yang keren. Ini pasti dapat menjadikan siaran media sosial anda lebih menarik.

Itulah petua tentang bagaimana membuat selfie dapat bergerak dan berbunyi dari Jaka. Bagaimana anda semua, berminat untuk mencuba?

Baca juga artikel mengenai Moving Photos atau artikel menarik lain dari Chaeroni Fitri .

Artikel Berkaitan