Tidak Perlu Dikemas kini, Inilah Cara Merasa Nougat Android di Semua Telefon Pintar Android

Sejak Android Nougat dilancarkan secara rasmi, banyak yang menunggu kemas kini. Sekarang, tanpa perlu menunggu kemas kini Android 7, anda dapat merasakan ciri-ciri canggih Android N pada semua tablet Android!

Pada acara Google I / O 2016 , Google memperkenalkan banyak perkhidmatan baru, salah satunya adalah Android 7 atau Android N yang dikenali sebagai Android Nougat . Bukan hanya peningkatan prestasi, Android Nougat dilengkapi dengan banyak ciri baru yang keren.

Setakat ini, penyesuaian telefon pintar Android yang menggunakan Android Marshmallow sahaja masih kecil. Saya tertanya-tanya bila anda akan mendapat Android Nougat? Tanpa perlu menunggu kemas kini, JalanTikus adalah cara untuk anda mencuba Android Nougat di semua telefon pintar.

BACA JUGA
  • Ini adalah 18 Ciri Paling Menarik di Android N
  • 7 Ciri Android N yang tidak dimiliki iPhone
  • Cara Menikmati Ciri Balasan Pantas Android N di Semua Android

Cara Rasa Nougat Android Tanpa Kemas Kini

Sekiranya anda perlu menunggu kemas kini, anda memerlukan masa yang lama untuk dapat merasakan ciri-ciri hebat Android Nougat. Walaupun ciri seperti QuickReply, Multi Windows, Aplikasi Terkini semakin canggih dan semua ciri Android Nougat yang lain dapat membuat pengguna iPhone cemburu. Biar saya tidak perlu menunggu lama, mari kita rasakan ciri-ciri Android 7 dengan cara berikut!

Modul N-ify Android Xposed

Bagi anda yang telefon pintarnya sudah di-root, mesti kenal dengan nama Xposed Installer kan? Xposed Installer adalah aplikasi Android khas yang telah di-root untuk memudahkan anda mengubah Android. Sekiranya Android anda telah di-root, anda boleh mencuba Android Nougat dengan:

  • Cari dan pasang modul Android N-ify di Pemasang Xposed. Sekiranya tidak dipasang, anda boleh memuat turun Pemasang Xposed dari JalanTikus.
Alat Pembangun Apl rovo89 DOWNLOAD
  • Setelah dipasang, jangan lupa untuk mengaktifkan modul Android N-ify di Pemasang Xposed. Kemudian Nyalakan semula telefon pintar Android anda untuk menerapkan kesannya.
  • Dengan serta-merta anda akan dapat merasakan ciri Android Nougat pada paparan Tetapan Pantas, Pemberitahuan dan Aplikasi Terkini .
  • Bukan hanya tampilan, Anda juga dapat merasakan fitur Pindah Cepat Android Nougat. Fungsi ini membolehkan anda beralih antara dua aplikasi dengan hanya menekan butang Aplikasi Terkini.

  • Selain itu terdapat juga fitur Quick Reply . Anda tidak perlu repot membuka pemberitahuan terbuka, kerana pada Android Nougat, Anda dapat segera membalas pesan yang masuk di Pemberitahuan .

Oh ya, khusus untuk ciri Balas Pantas, tanpa di-root, anda dapat merasakannya. Caranya adalah dalam artikel Cara Menikmati Fitur Balas Pantas Android N di Semua Android.

Aplikasi Sosial & Pemesejan Jawomo MUAT TURUN

Sejauh mana sejuknya? Oleh itu, anda tidak perlu menunggu telefon pintar anda mendapat kemas kini Android 7 jika anda ingin mengalami ciri-ciri canggih Android Nougat.

Artikel Berkaitan